TOJÁSLEVES
EGYSZERŰ | GYORS
HOZZÁVALÓK
  • 1 ek. zsír
  • 2 ek. liszt
  • 1 kk. pirospaprika
  • 1/2 mk. fűszerkömény
  • 8 tojás
  • víz
  • 4-5 gerezd fokhagyma
  • Elkészítés:
    A tojás leves  az egyik legkönnyebben és leggyorsabban készítendő  levesek közé tartozik.
    Ehhez a zsíron megpirítjuk a lisztet, majd adjuk hozzá a megpucolt és felaprított fokhagymát és azzal pirítsuk egy kicsit. De ne sokáig, mert a fokhagyma könnyen megég és akkor megkeseredik. Csak addig kell pirítani, amíg jól kiadja az ízét. Azután meghintjük pirospaprikával és felöntjük vízzel, én kb. 3 liternyit  adok hozzá. Tegyünk bele ízlés szerinti mennyiségű sót és 1/2 mk. egész fűszerköményt. Hagyjuk alaposan kiforrni és lassan forrdogálva főzzük olyan 25-30 percig.
    Majd 4-5 egész tojást villával verjünk fel, ahhoz adva egy kevés sót és csurgassuk a levesbe. 
    A tojásleves gyakorlatilag készen is van, de azért írtam a hozzávalókhoz 8 tojást, mert én a csurgatott tojás mellett néha szoktam beleütni több egész tojást is. Azaz 4 tojást belecsurgatunk a levesbe, s a másik  4 tojást óvatosan üssük bele körbe a levesbe, vagyis ne egy helyre és hagyjuk még 10-15 percig főni. Ezalatt az idő alatt keményre főlnek a levesben a tojások. Ez a tojásleves így, egész tojásokkal is együtt kínálva és fogyasztva nagyon finom és guszta.



    Jó étvágyat kívánok hozzá!