SÁRGADINNYE TÁL
EGYSZERŰ | SZÜLETÉSNAP | KREATÍV
HOZZÁVALÓK
1-2 db sárgadinnye a dinnye köré valamilyen gyümölcs: cseresznye, meggy, málna, ribizli
Elkészítés:
Talán kicsit meglepő is, hogy ilyen egyszerű, főzés nélküli dolgot miért teszek fel a főzős oldalra, de csupán azért szeretném megosztani veletek a sárgadinnye szervírozásának eme módját, mert amikor nyáron a főétkezés után ilyen formában szolgálom fel a gyümölcsöt, nemcsak jól esik, hanem ettől a szép terítéstől még jobban esik a finom gyümölcs.
A dinnyetál egy dinnyéből is elkészíthető, de ha kettőből készítjük, több lesz belőle.
Egy sárgadinnyét alaposan mossunk meg, töröljük szárazra és középen egy éles kis késsel körbe vágjunk háromszögeket egymás mellett. Természetesen a kést kissé benyomva a dinnye húsába. Azután válasszuk ketté a dinnyét.
Így akár, ha két egész sárgadinnyénk van, két dinnye tálat és akár két más gyümölcs tálat is felszolgálhatunk.
A magokat távolítsuk el, az természetesen ne maradjon benne.
Egy karalábé vájóval - ennek hiányában, kiskanállal - kis gombócokat vájjunk ki a dinnye közepéből, úgy, hogy a dinnye peremrészénél, a háromszögeknél ne faragjunk le belőle. A másik fél dinnyénél is járjunk el ugyanígy. A második egész dinnyét szintén mossuk meg, töröljük meg és ezt is szépen formázzuk meg, de ha nem akarjuk már felhasználni, csak egyszerűen vágjuk ketté. Mindkét feléből a karalábévájóval szedjünk ki kis gombócokat a dinnye húsából.
S végül rakjuk tele a formázott dinnyekelyheket a gombócokkal.
Ha viszont egy dinnyéből készítjük, akkor csak az egyikbe tudjuk belerakni a dinnye golyókat, de az üres dinnyekelyhet sem kell eldobni, ( ez a két dinnyénél üresen maradt, kivájt dinnyére is vonatkozik. Arra írtam azt, hogy fel is használható, de akár el is dobható ) hanem azt telerakhatjuk más gyümölccsel is.
A kész dinnyekelyhet helyezzük egy kis tányérra, köréje tehetünk bármilyen más gyümölcsöt és amikor felszolgáljuk, biztosan mindenkinek tetszeni fog a mutatós és ízletes gyümölcstál.
Jó kreatívkodást és jó étvágyat kívánok hozzá!
Talán kicsit meglepő is, hogy ilyen egyszerű, főzés nélküli dolgot miért teszek fel a főzős oldalra, de csupán azért szeretném megosztani veletek a sárgadinnye szervírozásának eme módját, mert amikor nyáron a főétkezés után ilyen formában szolgálom fel a gyümölcsöt, nemcsak jól esik, hanem ettől a szép terítéstől még jobban esik a finom gyümölcs.
A dinnyetál egy dinnyéből is elkészíthető, de ha kettőből készítjük, több lesz belőle.
Egy sárgadinnyét alaposan mossunk meg, töröljük szárazra és középen egy éles kis késsel körbe vágjunk háromszögeket egymás mellett. Természetesen a kést kissé benyomva a dinnye húsába. Azután válasszuk ketté a dinnyét.
Így akár, ha két egész sárgadinnyénk van, két dinnye tálat és akár két más gyümölcs tálat is felszolgálhatunk.
A magokat távolítsuk el, az természetesen ne maradjon benne.
Egy karalábé vájóval - ennek hiányában, kiskanállal - kis gombócokat vájjunk ki a dinnye közepéből, úgy, hogy a dinnye peremrészénél, a háromszögeknél ne faragjunk le belőle. A másik fél dinnyénél is járjunk el ugyanígy. A második egész dinnyét szintén mossuk meg, töröljük meg és ezt is szépen formázzuk meg, de ha nem akarjuk már felhasználni, csak egyszerűen vágjuk ketté. Mindkét feléből a karalábévájóval szedjünk ki kis gombócokat a dinnye húsából.
S végül rakjuk tele a formázott dinnyekelyheket a gombócokkal.
Ha viszont egy dinnyéből készítjük, akkor csak az egyikbe tudjuk belerakni a dinnye golyókat, de az üres dinnyekelyhet sem kell eldobni, ( ez a két dinnyénél üresen maradt, kivájt dinnyére is vonatkozik. Arra írtam azt, hogy fel is használható, de akár el is dobható ) hanem azt telerakhatjuk más gyümölccsel is.
A kész dinnyekelyhet helyezzük egy kis tányérra, köréje tehetünk bármilyen más gyümölcsöt és amikor felszolgáljuk, biztosan mindenkinek tetszeni fog a mutatós és ízletes gyümölcstál.
Jó kreatívkodást és jó étvágyat kívánok hozzá!