BUNDÁS KENYÉR SÜTŐBEN SÜTVE
EGYSZERŰ
HOZZÁVALÓK
8-10 szelet kenyér 4-5 tojás 1 dl tej 5 dkg reszelt sajt só, bors ételízesítő kevés olaj vagy zsír
Elkészítés: Ez az étel igaz, hogy nem főfogás, de mivel könnyű az elkészítése és nem is igényel annyi időt és olajat, mint a hagyományos módon elkészített bundás kenyér, így egy klassz reggelinek beillik. Ezzel az elkészítési móddal kissé hasonlít a melegszendvicshez, mert kicsit ropogós lesz a külső része. Míg a hagyományos módon, vagyis serpenyőben sült bundás kenyér puha, s kívülről jobban érződik a megsült tojás a kenyéren. Úgyhogy ez kicsit más, de így is finom.
Amikor elkészült, néhány perces várakozás után vegyük ki a tepsiből.
A bundás kenyeret én leginkább reggelire szoktam a családom elé tenni, de szerintem egy egyszerű vacsorának is megfelel.
Ha 8-10 szelet kenyérből készítjük, akkor vegyünk egy nagyobb méretű tepsit. / gáztepsi / Kenjük ki olajjal vagy zsírral vagy akár sütőpapírt is tehetünk bele.
Ha 8-10 szelet kenyérből készítjük, akkor vegyünk egy nagyobb méretű tepsit. / gáztepsi / Kenjük ki olajjal vagy zsírral vagy akár sütőpapírt is tehetünk bele.
Viszont akkor is itt-ott csepegtessük meg az olajjal.
Természetesen kevesebb kenyér mennyiségből is készíthetjük.
De abban az esetben a hozzávalók mennyiségét is változtassuk meg, csökkentsük le.
Most a fázis fotókon nálam is kevesebb kenyérből készítve látható.
De más alkalommal több szelettel állítottam össze ezt a reggelit.
A tojásokat üssük fel egy tálba és verjük fel villával vagy kézi habverővel. Majd ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, és hintsük meg egy kevés ételízesítővel.
Végül keverjük hozzá a tejet.
Ebbe a tejes tojáskeverékbe mártsuk meg a kenyerek mindkét oldalát és fektessük le egymás mellé a tepsiben.
Ha esetleg maradt a tojásból a tálban, azt öntsük elosztva a kenyerek tetejére.
A kenyerek előkészítése előtt 200 fokra bekapcsolt és közben előmelegített sütőbe tegyük be a tepsit és süssük kb. 15 percig.
Majd ekkor vegyük ki a sütőből és a bundás kenyerek tetejére szórjunk rá reszelt sajtot.
Tegyük vissza a sütőbe annyi időre, amíg a sajt rá nem olvad és kicsit rá is pirul.
Ez 5-10 perc körül van.
Amikor elkészült, néhány perces várakozás után vegyük ki a tepsiből.
Ha kell, segítsünk rá egy kis késsel.
Rakjuk rá egy tányérra és készítsünk mellé egy jó gyümölcs teát.
Kínálhatunk hozzá paradicsomot, uborkát vagy más zöldséget.
Tipp a serpenyőben készült bundás kenyérhez:
Nagyon finom a hagyományos módon elkészített bundás kenyér, ha fogyasztás előtt megkenjük mustárral és hagyma szeleteket teszünk rá.
A bundás kenyéren kívül a tükörtojásos szendvics is hasonló és igazi ízkavalkád.
A bundás kenyéren kívül a tükörtojásos szendvics is hasonló és igazi ízkavalkád.
A kenyérszeletet megvajazzuk, megkenjük mustárral, ráteszünk szeletelt hagymát és a tetejére helyezünk egy serpenyőben sült tükörtojást.
Isteni finom reggeli vagy egy egyszerű vacsora.
Jó étvágyat kívánok hozzá!
Jó étvágyat kívánok hozzá!