FEHÉRCSOKIS KARAMELLÁS SÜTI
KIADÓS | ÜNNEPI | SZÜLETÉSNAP
HOZZÁVALÓK
  • Tészta: 7 tojásfehérje
  • 20 dkg cukor
  • 20 dkg darált dió
  • 1 sütőpor
  • csipet só
  • 3 ek. liszt
  • Piskóta tetejére: 10 dkg mogyorós fehér csokoládé
  • Krém: 7 tojássárgája
  • 5 ek. cukor
  • 15 dkg dió
  • Kramellhez: 8 ek. cukor
  • 2 nagy ek. liszt
  • 3 dl tej
  • 1 vaníliás cukor
  • 20 dkg ráma
  • Teteje: 10 dkg tortabevonó csokoládé
  • 4-5 dkg ráma
  • Elkészítés:
    Ennek a süteménynek az alap receptje a mindmegette oldalról való, de én változtattam rajta, s aszerint készítettem el.
    Ugyanis az eredeti recept alapján a krém nekem folyós lett, így egy kicsit módosítottam rajta és új krémet készítettem. S így már eltaláltam azt a megfelelő krémet, amelyik nem vált folyékonnyá.
    Először sütnünk kell egy 7 tojásos diós tésztát.
    Ehhez a diót daráljuk meg. A tojásfehérjéket verjük kemény habbá a cukorral, de a cukrot csak akkor adjuk hozzá, amint képeztünk egy kevés habot.
    Ha kemény a tojásfehérje habunk, adjuk hozzá a lisztet, amiben vegyítsük el a sütőport és a csipet sót. Majd keverjük el benne lazán a darált diót.
    A diós masszát simítsuk egy sütőpapírral bélelt tepsibe és előmelegített sütőben süssük készre. S ezután hagyjuk kihűlni. A mogyorós fehér csokit gőz fölött megolvasztjuk és rásimítjuk a diós piskóta tetejére. S ezt is kihűtjük.

    Ezalatt készítsük el a krémet.
    A 7 tojássárgáját keverjük ki a cukorral. A diót pedig vagdaljuk durvára, majd ezt követően keverjük a tojássárgás alapba. Ezt a tojásos alapot tegyük félre. A 8 ek. cukrot karamellizáljuk meg és ha már szép világos barnára pirult a cukor, adjuk hozzá a 10 dkg rámát. Majd ha már simára oldódott a rámával a cukor, a 2 ek. lisztet és a 3 dl tejet keverjük ki a félretett tojásos masszával és adjuk a karamellhez, majd fűzzük fel sűrűre.
    S hűtsük ki az egészet.
    Miután kihűlt, keverjünk hozzá még 10 dkg rámát és 1 cs. vaníliás cukrot.
    Ezt a krémet simítsuk a csoki tetejére és végül a krémre készítsük el a csokimázat. Ehhez gőz fölött olvasszuk meg a csokit a rámával és simítsuk rá a krémre.
    Hagyjuk állni másnapig és kockákra vágva szervírozzuk.
    Nagyon finom sütemény.

    Forrás: mindmegette.hu

    Jó étvágyat kívánok hozzá!