FEHÉRCSOKIS KARAMELLÁS SÜTI
KIADÓS | ÜNNEPI | SZÜLETÉSNAP
HOZZÁVALÓK
Tészta: 7 tojásfehérje 20 dkg cukor 20 dkg darált dió 1 sütőpor csipet só 3 ek. liszt Piskóta tetejére: 10 dkg mogyorós fehér csokoládé Krém: 7 tojássárgája 5 ek. cukor 15 dkg dió Kramellhez: 8 ek. cukor 2 nagy ek. liszt 3 dl tej 1 vaníliás cukor 20 dkg ráma Teteje: 10 dkg tortabevonó csokoládé 4-5 dkg ráma
Elkészítés:
Ennek a süteménynek az alap receptje a mindmegette oldalról való, de én változtattam rajta, s aszerint készítettem el.
Ugyanis az eredeti recept alapján a krém nekem folyós lett, így egy kicsit módosítottam rajta és új krémet készítettem. S így már eltaláltam azt a megfelelő krémet, amelyik nem vált folyékonnyá.
Először sütnünk kell egy 7 tojásos diós tésztát.
Ehhez a diót daráljuk meg. A tojásfehérjéket verjük kemény habbá a cukorral, de a cukrot csak akkor adjuk hozzá, amint képeztünk egy kevés habot.
Ha kemény a tojásfehérje habunk, adjuk hozzá a lisztet, amiben vegyítsük el a sütőport és a csipet sót. Majd keverjük el benne lazán a darált diót.
A diós masszát simítsuk egy sütőpapírral bélelt tepsibe és előmelegített sütőben süssük készre. S ezután hagyjuk kihűlni. A mogyorós fehér csokit gőz fölött megolvasztjuk és rásimítjuk a diós piskóta tetejére. S ezt is kihűtjük.

Ezalatt készítsük el a krémet.
A 7 tojássárgáját keverjük ki a cukorral. A diót pedig vagdaljuk durvára, majd ezt követően keverjük a tojássárgás alapba. Ezt a tojásos alapot tegyük félre. A 8 ek. cukrot karamellizáljuk meg és ha már szép világos barnára pirult a cukor, adjuk hozzá a 10 dkg rámát. Majd ha már simára oldódott a rámával a cukor, a 2 ek. lisztet és a 3 dl tejet keverjük ki a félretett tojásos masszával és adjuk a karamellhez, majd fűzzük fel sűrűre.
S hűtsük ki az egészet.
Miután kihűlt, keverjünk hozzá még 10 dkg rámát és 1 cs. vaníliás cukrot.
Ezt a krémet simítsuk a csoki tetejére és végül a krémre készítsük el a csokimázat. Ehhez gőz fölött olvasszuk meg a csokit a rámával és simítsuk rá a krémre.
Hagyjuk állni másnapig és kockákra vágva szervírozzuk.
Nagyon finom sütemény.
Forrás: mindmegette.hu
Jó étvágyat kívánok hozzá!
Ennek a süteménynek az alap receptje a mindmegette oldalról való, de én változtattam rajta, s aszerint készítettem el.
Ugyanis az eredeti recept alapján a krém nekem folyós lett, így egy kicsit módosítottam rajta és új krémet készítettem. S így már eltaláltam azt a megfelelő krémet, amelyik nem vált folyékonnyá.
Először sütnünk kell egy 7 tojásos diós tésztát.
Ehhez a diót daráljuk meg. A tojásfehérjéket verjük kemény habbá a cukorral, de a cukrot csak akkor adjuk hozzá, amint képeztünk egy kevés habot.
Ha kemény a tojásfehérje habunk, adjuk hozzá a lisztet, amiben vegyítsük el a sütőport és a csipet sót. Majd keverjük el benne lazán a darált diót.
A diós masszát simítsuk egy sütőpapírral bélelt tepsibe és előmelegített sütőben süssük készre. S ezután hagyjuk kihűlni. A mogyorós fehér csokit gőz fölött megolvasztjuk és rásimítjuk a diós piskóta tetejére. S ezt is kihűtjük.

Ezalatt készítsük el a krémet.
A 7 tojássárgáját keverjük ki a cukorral. A diót pedig vagdaljuk durvára, majd ezt követően keverjük a tojássárgás alapba. Ezt a tojásos alapot tegyük félre. A 8 ek. cukrot karamellizáljuk meg és ha már szép világos barnára pirult a cukor, adjuk hozzá a 10 dkg rámát. Majd ha már simára oldódott a rámával a cukor, a 2 ek. lisztet és a 3 dl tejet keverjük ki a félretett tojásos masszával és adjuk a karamellhez, majd fűzzük fel sűrűre.
S hűtsük ki az egészet.
Miután kihűlt, keverjünk hozzá még 10 dkg rámát és 1 cs. vaníliás cukrot.
Ezt a krémet simítsuk a csoki tetejére és végül a krémre készítsük el a csokimázat. Ehhez gőz fölött olvasszuk meg a csokit a rámával és simítsuk rá a krémre.
Hagyjuk állni másnapig és kockákra vágva szervírozzuk.
Nagyon finom sütemény.
Forrás: mindmegette.hu
Jó étvágyat kívánok hozzá!