SZILVÁS CAFUTIS VANÍLIA MÁRTÁSSAL
EGYSZERŰ | GYORS | KIADÓS
HOZZÁVALÓK
  • Clafutis: 1-2 ü. szilva befőtt vagy 50 dkg friss szilva
  • 10 dkg cukor
  • 1 vaníás cukor
  • 8 dkg liszt
  • 2,5 dl tej
  • 5 dkg ráma
  • 4 tojás
  • Szóráshoz: 3 ek. cukor
  • 1 kk. őrölt fahéj
  • Elkészítés: Ezt az édességet  igen gyorsan el lehet készíteni. Lehet hozzá használni befőttet is vagy friss szilvát is. Ha befőttből készítem, attól függ a mennyiség, hogy mekkorák a szilvák az üvegben.

    A szilvákat először magozzuk ki, majd vágjuk negyedekbe. A 3 ek. cukrot keverjük el az őrölt fahéjjal és szórjuk meg vele a szilva darabokat. Tegyük félre addig, amíg elkészítjük a tésztát.
    Ehhez a 4 tojássárgáját keverjük ki a cukorral és a rámával, majd adjuk hozzá a lisztet és fokozatosan keverjük el a tejjel.
    A 4 tojásfehérjét verjük fel kemény habbá és keverjük bele a tojásos alapba. Kivajazott lasagne méretű tepsibe vagy hőálló tálba öntsük bele a masszát és rakjuk ki a tetejét a szilvákkal.
    Előmelegített sütőben süssük arany barnára kb. 20-25 percig.
    Tűpróbával ellenőrizzük, mert előfordulhat, hogy valamelyik sütőben 30 perc sütési időre van szükség.
    Langyosra hűlés után, porcukorral meghintve, kockákra vágva, vanília mártással tálaljuk.
    A vanília mártás receptjét megtalálhatod a receptjeim között.

    Jó étvágyat kívánok hozzá!