MUFFINOK KRÉMMEL, TEJSZÍNHABBAL
EGYSZERŰ | KREATÍV | ÜNNEPI
HOZZÁVALÓK
Krém: 1 adag: 1 cs. vaníliás pudingpor 4 dl tej 15 dkg ráma 15 dkg kristálycukor 1 cs. vaníliás cukor Külön: tejszínhab fondant virágok
Elkészítés:
A muffinok krémmel, tejszínhabbal receptet azért a sütés nélküli receptek közé illesztettem, mert itt csak a dekorálásról, a krém elkészítéséről írom le a tudnivalókat. A muffinokat természetesen előtte meg kell sütni.
A krémhez a pudingport főzzük fel sűrűre a tejjel és hűtsük ki. A rámát keverjük ki a kétféle cukorral és adjuk a kihűlt pudinghoz, majd jól keverjük ki.
A megsült és kihűtött muffinjainkat ( bármilyen édes muffinról legyen is szó ) nagyon mutatóssá, nagyon gusztává tudjuk varázsolni, ha krémet vagy felvert tejszínhabot nyomunk a tetejére, oly módon, hogy felfelé haladva csúcsosan legyen a tetején a krém, ahogyan a habzsákból rányomjuk.
A krémek, illetve habok tetejét még szebbé, mutatósabbá tehetjük a fondantból készült virágokkal, figurákkal és cukorgyönggyel.
A fondantból készült virágokat megtalálhatjátok a "fondant" címszó alatt.
A krém mennyisége kb. 1 adag muffinhoz való, ha több muffint sütünk, érdemes dupla adagot készíteni: Ehhez 2 vaníliás pudingport főzzünk sűrűre 6 dl tejjel és hűtsük ki. 25 dkg rámát keverjünk ki 25 dkg kristálycukorral és 1 vaníliás cukorral. Majd a két krémet keverjük jól ki.
S a továbbiakban járjunk el ugyanúgy, mint az előzőleg leírtak alapján.
Kellemes díszítést és jó étvágyat kívánok!
A muffinok krémmel, tejszínhabbal receptet azért a sütés nélküli receptek közé illesztettem, mert itt csak a dekorálásról, a krém elkészítéséről írom le a tudnivalókat. A muffinokat természetesen előtte meg kell sütni.
A krémhez a pudingport főzzük fel sűrűre a tejjel és hűtsük ki. A rámát keverjük ki a kétféle cukorral és adjuk a kihűlt pudinghoz, majd jól keverjük ki.
A megsült és kihűtött muffinjainkat ( bármilyen édes muffinról legyen is szó ) nagyon mutatóssá, nagyon gusztává tudjuk varázsolni, ha krémet vagy felvert tejszínhabot nyomunk a tetejére, oly módon, hogy felfelé haladva csúcsosan legyen a tetején a krém, ahogyan a habzsákból rányomjuk.
A krémek, illetve habok tetejét még szebbé, mutatósabbá tehetjük a fondantból készült virágokkal, figurákkal és cukorgyönggyel.
A fondantból készült virágokat megtalálhatjátok a "fondant" címszó alatt.
A krém mennyisége kb. 1 adag muffinhoz való, ha több muffint sütünk, érdemes dupla adagot készíteni: Ehhez 2 vaníliás pudingport főzzünk sűrűre 6 dl tejjel és hűtsük ki. 25 dkg rámát keverjünk ki 25 dkg kristálycukorral és 1 vaníliás cukorral. Majd a két krémet keverjük jól ki.
S a továbbiakban járjunk el ugyanúgy, mint az előzőleg leírtak alapján.
Kellemes díszítést és jó étvágyat kívánok!