RÁNTOTT TÖK
EGYSZERŰ | GYORS | KIADÓS
HOZZÁVALÓK
  • 1-2 zsenge tök
  • liszt
  • tojás, 2-4 db.
  • zsemlemorzsa
  • zsiradék a sütéshez
  • Elkészítés: Ez a főétel nagyon gyorsan elkészíthető. Amikor a tök szezonja van, gyakran szoktam kirántani, mert nagyon ízletes ebédet varázsolhatunk belőle.

    A zsenge főzőtököt pucoljuk meg a héjától, mossuk meg és vágjuk kb. 1 cm-es karikákra. A magjait nem kell kivájni, hiszen zsenge, fiatal tökből készítjük. A tökkarikákat sózzuk be és panírozzuk be a lisztbe, a tojásba, végül a zsemlemorzsába. Egy lábasban forrósítsuk fel a zsiradékot - lehet zsír vagy olaj - és süssük szép arany barnára a bepanírozott tökkarikákat.
    A kirántott tököt kínálhatjuk bármilyen körettel, nagyon finom hozzá a "Krumplipüré" vagy a "Zsuzsanna burgonya". Mindkét recept megtalálható az oldalon.

    Jó étvágyat kívánok hozzá!