RÁNTOTT TÖK
EGYSZERŰ | GYORS | KIADÓS
HOZZÁVALÓK
1-2 zsenge tök só liszt tojás, 2-4 db. zsemlemorzsa zsiradék a sütéshez
Elkészítés: Amikor itt a tök szezonja, már készíthetjük is a rántott tököt. Ez a főétel szerintem éppen olyan, amit talán mindenki szeret a rántott cukkini mellett. Nagyon gyorsan elkészíthető, így a szezonjában én magam is gyakran szoktam kirántani, mert nagyon ízletes ebédet varázsolhatunk belőle.

A zsenge főzőtököt pucoljuk meg a héjától, mossuk meg és vágjuk kb. 1 cm-es karikákra. A magjait nem kell kivájni, hiszen zsenge, fiatal tökből készítjük.
Miután megsült egy adag, egy papírtörlővel ellátott tányérra szedjük ki és amint felitatódott a felesleges zsiradék, tegyük egy kínáló tálra vagy egy jénaiba.
Jó étvágyat kívánok hozzá!

A zsenge főzőtököt pucoljuk meg a héjától, mossuk meg és vágjuk kb. 1 cm-es karikákra. A magjait nem kell kivájni, hiszen zsenge, fiatal tökből készítjük.
De ha mégis kicsit már érettebbek benne a magok, de a tök mégis fiatal, zsenge, akkor azt ne hagyjuk benne.
Azt úgy érdemes kivágni, hogy egy pogácsa szaggatóval kivágjuk a tök szelet közepét.
Ezáltal szép, egyenletes karikát tudunk kialakítani.
A tökkarikákat sózzuk be és hagyjuk pár percig állni.
Azután csorgassuk le a levet róla és panírozzuk be a lisztbe, felvert tojásba, végül a zsemlemorzsába.
Egy lábasban forrósítsuk fel a zsiradékot - lehet zsír vagy olaj - és süssük szép arany barnára a bepanírozott tökkarikákat.

Miután megsült egy adag, egy papírtörlővel ellátott tányérra szedjük ki és amint felitatódott a felesleges zsiradék, tegyük egy kínáló tálra vagy egy jénaiba.
Süssük ki azután a többi szeletet is.
A kirántott tököt kínálhatjuk bármilyen körettel.
Nagyon finom hozzá a krumplipüré vagy a Zsuzsanna burgonya is.
Mindkét recept megtalálható az oldalon.
De akár valamilyen rizses köretet és francia salátát is készíthetünk hozzá.
De akár valamilyen rizses köretet és francia salátát is készíthetünk hozzá.
Jó étvágyat kívánok hozzá!