PADLIZSÁN KRÉM
EGYSZERŰ | KIADÓS
HOZZÁVALÓK
2-3 db padlizsán 2-3 csipet őrölt bors 1-2 kk. só, mindenkinek ízlése szerint 1 kisebb vöröshagyma 2-4 nagy ek. tejföl 1-2 ek. majonéz 1-2 ek. mustár
Elkészítés: Aki elkészíti a padlizsán krémet, eheti reggelire, ebédre, vacsira vagy akár csak nasinak, pl. egy jó pirítóssal.
A padlizsánkrém receptjét és elkészítését a fiam barátnőjének édesanyjától, Ágitól kaptam, s azóta már többször is készítettem, nagy sikere van a családban.
A padlizsánokat mossuk meg, a szár végét vágjuk le és villával több helyen szurkáljuk meg, hogy a sütés során a keserű ízek ne maradjak benne. Előmelegített sütőben süssük meg puhára. Ez a sütési idő nagyjából 1 óra. Közben többször fordítsuk meg a padlizsánokat. Akkor van jól megsülve, amikor már ráncos a bőre, s természetesen jó puha. Amint megsült, kivesszük a sütőből és hagyjuk hűlni, hiszen forrón nem tudunk vele dolgozni. Majd amikor már nem forró, lehúzzuk a bőrét és hagyjuk teljesen kihűlni. A belsejét vagy összevagdaljuk, ha valaki darabosan szeretné fogyasztani, vagy botmixerrel pürésítjük- én az utóbbi módon jártam el. A hagymát megtisztítjuk a héjától és felkockázzuk. Kikeverjük a tejföllel a mustárt, a majonézt, a fűszereket, hozzáadjuk a hagymát és belekeverjük a pürésített padlizsánhoz. A tejfölből annyit adjunk, hogy világos színű legyen tőle a padlizsán, így ha kell, utólag is adhatunk még bele. Kipróbáltam úgy is, hogy a hagymát egy kevés zsiradékon megfonnyasztottam, s úgy is, hogy 1 kis gerezd fokhagymát is reszeltem bele. Mindhárom recept alapján finom volt.
Pirítós vagy sima kenyérrel fogyasztva nagyon fincsi.
Jó étvágyat kívánok hozzá!
A padlizsánkrém receptjét és elkészítését a fiam barátnőjének édesanyjától, Ágitól kaptam, s azóta már többször is készítettem, nagy sikere van a családban.
A padlizsánokat mossuk meg, a szár végét vágjuk le és villával több helyen szurkáljuk meg, hogy a sütés során a keserű ízek ne maradjak benne. Előmelegített sütőben süssük meg puhára. Ez a sütési idő nagyjából 1 óra. Közben többször fordítsuk meg a padlizsánokat. Akkor van jól megsülve, amikor már ráncos a bőre, s természetesen jó puha. Amint megsült, kivesszük a sütőből és hagyjuk hűlni, hiszen forrón nem tudunk vele dolgozni. Majd amikor már nem forró, lehúzzuk a bőrét és hagyjuk teljesen kihűlni. A belsejét vagy összevagdaljuk, ha valaki darabosan szeretné fogyasztani, vagy botmixerrel pürésítjük- én az utóbbi módon jártam el. A hagymát megtisztítjuk a héjától és felkockázzuk. Kikeverjük a tejföllel a mustárt, a majonézt, a fűszereket, hozzáadjuk a hagymát és belekeverjük a pürésített padlizsánhoz. A tejfölből annyit adjunk, hogy világos színű legyen tőle a padlizsán, így ha kell, utólag is adhatunk még bele. Kipróbáltam úgy is, hogy a hagymát egy kevés zsiradékon megfonnyasztottam, s úgy is, hogy 1 kis gerezd fokhagymát is reszeltem bele. Mindhárom recept alapján finom volt.
Pirítós vagy sima kenyérrel fogyasztva nagyon fincsi.
Jó étvágyat kívánok hozzá!
erzsike
2016-05-25
Kedves Andrea!Amikor majd elkészíted a fincsi padlizsánkrémet, biztosan ízleni fog nektek is. A kis családom nagyon szereti, régebben nem készítettem, de az első krém után már gyakran lepem meg az itthoniakat vele, sőt kérik is.Talán nálatok is így alakul az első elkészülte után. S bízom benne, hogy így is lesz.Üdvözlettel: Erzsike
Lupercalia
2016-05-24
Kedves Erzsike!
Ezt meg fogom csinálni idén nyáron, az biztos. :)
Köszönöm a szuper receptet: Andrea.