PADLIZSÁN KRÉM
EGYSZERŰ | KIADÓS
HOZZÁVALÓK
2-3 db padlizsán 2-3 csipet őrölt bors 1-2 kk. só, mindenkinek ízlése szerint 1 kisebb vöröshagyma 2-4 nagy ek. tejföl 1-2 ek. majonéz 1-2 ek. mustár
Elkészítés: Aki elkészíti a padlizsán krémet, eheti reggelire, ebédre, vacsira vagy akár csak nasinak, pl. egy jó pirítóssal. A padlizsánkrém receptjét és elkészítését a fiam barátnőjének édesanyjától, Ágitól kaptam, s azóta már többször is készítettem, nagy sikere van a családban.

A krém elkészítéséhez a padlizsánokat mossuk meg és a szár végét vágjuk le.

A krém elkészítéséhez a padlizsánokat mossuk meg és a szár végét vágjuk le.
Egy villával több helyen szurkáljuk meg a padlizsánt, hogy a sütés során a keserű ízek ne maradjak benne.
200 fokra előmelegített sütőben süssük meg puhára. Ez a sütési idő nagyjából 1 óra. Közben többször fordítsuk meg a padlizsánokat.
Akkor van jól megsülve, amikor már ráncos a bőre, s természetesen jó puha. Amint megsült, kivesszük a sütőből és hagyjuk hűlni, hiszen forrón nem tudunk vele dolgozni.

Majd amikor már nem forró, lehúzzuk a bőrét és hagyjuk teljesen kihűlni. A belsejét vagy összevagdaljuk, ha valaki darabosan szeretné fogyasztani, vagy botmixerrel pürésítjük- én az utóbbi módon jártam el.
A hagymát megtisztítjuk a héjától és felkockázzuk.
Kikeverjük a tejföllel a mustárt, a majonézt, s a fűszereket.
Hozzáadjuk a hagymát és belekeverjük a pürésített padlizsánhoz.
A tejfölből annyit adjunk, hogy világos színű legyen tőle a padlizsán, így ha kell, utólag is adhatunk még bele.
Kipróbáltam úgy is, hogy a hagymát egy kevés zsiradékon megfonnyasztottam, s úgy is, hogy 1 kis gerezd fokhagymát is reszeltem bele.
Mindhárom recept alapján finom volt.

Pirítós vagy sima kenyérrel fogyasztva nagyon fincsi.
Jó étvágyat kívánok hozzá!

Pirítós vagy sima kenyérrel fogyasztva nagyon fincsi.
Jó étvágyat kívánok hozzá!
erzsike
2016-05-25
Kedves Andrea!Amikor majd elkészíted a fincsi padlizsánkrémet, biztosan ízleni fog nektek is. A kis családom nagyon szereti, régebben nem készítettem, de az első krém után már gyakran lepem meg az itthoniakat vele, sőt kérik is.Talán nálatok is így alakul az első elkészülte után. S bízom benne, hogy így is lesz.Üdvözlettel: Erzsike
Lupercalia
2016-05-24
Kedves Erzsike!
Ezt meg fogom csinálni idén nyáron, az biztos. :)
Köszönöm a szuper receptet: Andrea.