KAKAÓS RIBIZLIS SÜTI
KIADÓS | ÜNNEPI | SZÜLETÉSNAP
HOZZÁVALÓK
  • Tészta: 8 tojás
  • 8 ek. cukor
  • 7 nagy ek. liszt
  • 1 ek. kakaópor
  • 1 sütőpor
  • Krém: 2 lapos ek. búzadara
  • 1,5 dl tej
  • 20 dkg cukor
  • 20 dkg ráma
  • 1 vaníliás cukor
  • 50 dkg ribizli
  • Teteje: 2 tojásfehérje
  • 15 dkg cukor
  • 1/2 tábla ( 5 dkg ) ét vagy tejcsokoládé
  • 2-3 dkg ráma
  • Elkészítés: A 8 tojásfehérjét verjük fel kemény habbá a cukorral, oly módon, hogy  miután képeztünk egy kevés habot, akkor adjuk hozzá a cukrot és így verjük fel kemény habbá a fehérjét. Azt követően keverjük a felvert habhoz a tojások sárgáját, majd a sütőporral elvegyített lisztet. Vegyük ketté a keveréket és az egyik felébe keverjük bele a kakaóport.  Egy tepsit béleljünk ki sütőpapírral és öntsük bele először a fehér  masszát, majd arra csurgassuk rá a kakaósat. A fakanál végével kicsit cifrázzuk meg. Előmelegített sütőben süssük kb. 30 percig, majd kihűlés után vágjuk ketté a piskótát.
    Amíg hűl a piskóta, készítsük el a krémet. Ehhez a búzadarát főzzük sűrűre a tejjel és hűtsük ki. A rámát keverjük ki a kétféle cukorral és dolgozzuk bele a kihűlt grízt. Végül keverjük bele a szárától leszemezett ribizlit. ( valamennyit tegyünk félre a díszítésre ) A krémet szintén felezzük el és az egyik felét kenjük a ketté vágott piskóta alsó lapjára, erre tegyük rá a másik piskóta lapot. A másik rész krémet pedig kenjük a piskóta tetejére. A krém tetejére pedig gőz fölött verjük fel nagyon keményre a tojásfehérjét a cukorral, s miután jó kemény lett a hab, simítsuk a krémre. A félretett ribizlivel szórjuk meg a hab tetejét. A csokit gőz fölött olvasszuk fel a rámával, majd tegyük vagy habzsákba vagy kinyomócsőbe és csurgassuk a hab tetejére oly módon, hogy kockákat képezzünk.

    Másnapig hagyjuk állni és kockákra vágva szervírozzuk.

    Jó étvágyat kívánok hozzá!