HABOS SZILVÁS SZELET
EGYSZERŰ | GYORS | KIADÓS
HOZZÁVALÓK
  • Tészta: 5 tojássárgája
  • 20 dkg ráma
  • 20 dkg cukor
  • 1,5 dl tej
  • 15 dkg darált dió
  • 30 dkg liszt, 1 sütőpor
  • Töltelék: 50-70 dkg szilva
  • 3 ek. cukor
  • 1 púpozott kk. őrölt fahéj
  • Teteje: 5 tojásfehérje
  • 20 dkg porcukor
  • 2 tk. citromlé
  • Elkészítés: A tésztához keverjük ki a cukorral a rámát, majd adjuk bele a tojássárgákat. Azt követően keverjük hozzá a darált diót, a tejet és végül a sütőporral elkevert lisztet. Kivajazott és zsemlemorzsával meghintett tepsibe simítsuk bele a tésztát. Érdemes spatulával vagy tortalapáttal belesimítani - én az utóbbival szoktam, mert kicsit sűrű a massza, s fakanállal nem lehet olyan szépen és gyorsan dolgozni. A töltelékhez a szilvákat mossuk meg, magozzuk ki és vágjuk 3-4 darabba. Ezt már előkészíthetjük a tészta kikeverése előtt is. A darabolt szilvával szórjuk meg a tésztát. A cukrot keverjük ki a fahéjjal és szórjuk rá a tészta tetején lévő szilvákra. Előmelegített sütőben süssük 20-25 percig, majd  ennyi idő leteltével vegyük ki a sütőből és simítsuk rá a keményre felvert tojásfehérje habot. Ehhez kb. 15-17 perc sütési időnél kezdjük el felverni az 5 tojásfehérjét habbá. Először csak magában, majd miután képeztünk már egy kevés habot, akkor a citromlé és porcukor hozzáadásával. Amint a hab a sütőben megszilárdult, kb. 10 perc múlva, vegyük ki a sütőből. Hagyjuk kihűlni és kockákra vágva szervírozzuk.

    Jó étvágyat kívánok hozzá!