CSOKIS KUGLÓF
EGYSZERŰ | GYORS | KIADÓS
HOZZÁVALÓK
4 tojás 25 dkg cukor 1 dl olaj 1 dl langyos víz 25 dkg liszt 1 cs. sütőpor 10 dkg csokoládé 5 dkg dió ráma a forma kikenéséhez
Elkészítés: Időnként eszembe jut, hogy de jó lenne valamilyen kuglófot sütni, s egy kakaóval eleszegetni. A csokis kuglóf is éppen egy ilyen napon készült. Általában mindég van itthon a sütéshez jó pár hozzávaló, így csak neki kell fognom az összeállításhoz és a sütéshez.

Először a tűzhelyünket kapcsoljuk be, hogy bemelegedhessen. Villany tűzhelynél 190 fokra, alsó-felső sütési funkcióra állítsuk a gombokat.
A hagyományos sütőnél pedig ennek a hőfoknak a megfelelőjére.
Azután a tojásokat válasszuk ketté és a 4 tojássárgáját keverjük ki habosra a cukorral,
Majd adjuk hozzá az olajat és a vizet. Ezeket a hozzávalókat is jól dolgozzuk el a tojássárgás alappal.
Ezután dolgozzuk bele a sütőporral elkevert lisztet.
A csokoládét - bármilyen jó, étcsokoládé, tejcsokoládé, tortabevonó - és a diót vagdaljuk apróra és keverjük a tojásos masszába.
A 4 tojásfehérjét verjük fel kemény habbá és adjuk a csokis-diós keverékhez.
Egy kuglóf formát kenjünk ki rámával és öntsük bele a tésztát.
A már előmelegített sütőbe helyezzük be a formát és 30-40 percig süssük a kuglófot. Végezzünk tűpróbát, hiszen minden sütő más, így előfordulhat, hogy valaki sütőjében néhány perccel meghosszabbodhat a sütés.
Tálaláskor vaníliás cukorral elkevert porcukorral hintsük meg a tetejét.
( A fotó kedvéért csak enyhén cukroztam meg, hogy látni lehessen a csokidarabokat a kuglófban. )

A csoki és dió daraboknak köszönhetően nagyon fincsi kalácsot kapunk. Kitűnő reggelire, uzsonnára egy tejeskávé vagy kakaó mellé.
Jó étvágyat kívánok hozzá!
( A fotó kedvéért csak enyhén cukroztam meg, hogy látni lehessen a csokidarabokat a kuglófban. )

A csoki és dió daraboknak köszönhetően nagyon fincsi kalácsot kapunk. Kitűnő reggelire, uzsonnára egy tejeskávé vagy kakaó mellé.
Jó étvágyat kívánok hozzá!