TÁRKONYOS-TEJSZÍNES CSIRKECOMBOK
EGYSZERŰ | GYORS | KIADÓS
HOZZÁVALÓK
6-8 csirkecomb 1 fej vöröshagyma 1 ek zsír őrölt pirospaprika só, bors, tárkony éteéízesítő 2 dl főzőtejszín 2 lapos ek. liszt petrezselyemzöld
Elkészítés: A tejszínes csirkecomboknak az igazi íze a tárkony fűszernek köszönhetően különlegesebb ízű lesz. De ha ez a fűszer nem kerülne bele, akkor egy sima tejszínes pörköltet készítenénk. Az elkészítése egyébként hasonló, mint egy sima csirkecombokból főzött pörköltté.
Először a csirkecombokat tisztítsuk meg a felesleges anyagoktól, gondolok itt a néha-néha előforduló tollakra vagy a combok csont végein rajta maradó sárga bőrökre.
Miután megtisztítottuk a combokat, mossuk meg többszöri vízben és tegyük félre.
A sertés zsírt olvasszuk fel egy lábasban.
A hagymát pucoljuk le a héjától és kockázzuk fel.
A felolvadt és felmelegedett zsíron vagy olajon - aki azt jobban szereti, nyugodtan használhat hozzá olajat - fonnyasszuk üvegesre a hagymát.
Majd ha kissé megpirítottuk a hagymát, adjuk hozzá az őrölt pirospaprikát, s öntsünk alá rögtön egy kicsi vizet, hogy a paprika ne keseredjen meg.
Azután tegyünk bele ízlés szerinti mennyiségű sót, borsot.
Majd ételízesítőt is ízlés szerint, a tárkonyt pedig 1-2 kk. mennyiségben adjuk a pörkölt alaphoz.
Jól keverjük el a fűszeres alapot és hagyjuk felforrni.
Azt követően rakjuk bele a félre tett combokat.
A petrezselyemzöldet szintén mossuk meg és aprítsuk fel, s azt is adjuk a pörkölthez.
Öntsük fel annyi vízzel, hogy a húst ellepje.
Fedjük le és főzzük puhára.
Közben-közben nézzünk rá és keverjük át.
Miután megpuhultak a csirke combocskák, a tejszínt keverjük csomómentesre a liszttel és habarjuk be vele a pörköltet.
Jól forraljuk össze.
Végül készítsünk mellé nokedlit, de akár kifőzhetünk hozzá valamilyen tésztát is.
De a tejszínes csirkecomb nokedlivel tálalva a legfinomabb.
Jó étvágyat kívánok hozzá!
Jó étvágyat kívánok hozzá!