TÁRKONYOS-TEJSZÍNES CSIRKECOMBOK
EGYSZERŰ | GYORS | KIADÓS
HOZZÁVALÓK
  • 6-8 csirkecomb
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 ek zsír
  • őrölt pirospaprika
  • só, bors, tárkony
  • éteéízesítő
  • 2 dl főzőtejszín
  • 2 lapos ek. liszt
  • petrezselyemzöld
  • Elkészítés:  A tejszínes csirkecomboknak az igazi íze a tárkony fűszernek köszönhetően különlegesebb ízű lesz. De ha ez a fűszer nem kerülne bele, akkor egy sima tejszínes pörköltet készítenénk. Az elkészítése egyébként hasonló, mint egy sima csirkecombokból főzött pörköltté. 

    Először a csirkecombokat tisztítsuk meg a felesleges anyagoktól, gondolok itt a néha-néha előforduló tollakra vagy a combok csont végein rajta maradó sárga bőrökre. 
    Miután megtisztítottuk a combokat, mossuk meg többszöri vízben és tegyük félre.
    A sertés zsírt olvasszuk fel egy lábasban. 
    A hagymát pucoljuk le a héjától és kockázzuk fel.  
    A felolvadt és felmelegedett zsíron vagy olajon - aki azt jobban szereti, nyugodtan használhat hozzá olajat - fonnyasszuk üvegesre a hagymát.
    Majd ha kissé megpirítottuk a hagymát, adjuk hozzá az őrölt pirospaprikát, s öntsünk alá rögtön egy kicsi vizet, hogy a paprika ne keseredjen meg. 
    Azután tegyünk bele ízlés szerinti mennyiségű sót, borsot.
    Majd ételízesítőt is ízlés szerint, a tárkonyt pedig 1-2 kk. mennyiségben adjuk a pörkölt alaphoz.
    Jól  keverjük el a fűszeres alapot és hagyjuk felforrni. 
    Azt követően rakjuk bele a félre tett  combokat.
    A petrezselyemzöldet szintén mossuk meg és  aprítsuk fel, s azt is adjuk a pörkölthez. 
    Öntsük fel annyi vízzel, hogy a húst ellepje. 
    Fedjük le és főzzük puhára. 
    Közben-közben nézzünk rá és keverjük át.
    Miután megpuhultak a csirke combocskák, a tejszínt  keverjük csomómentesre a liszttel és habarjuk be vele a pörköltet. 
    Jól forraljuk össze.
    Végül készítsünk mellé nokedlit, de akár kifőzhetünk hozzá valamilyen tésztát is.
    De a tejszínes csirkecomb nokedlivel tálalva a legfinomabb.

    Jó étvágyat kívánok hozzá!