TÁRKONYOS-TEJSZÍNES CSIRKECOMBOK
EGYSZERŰ | GYORS | KIADÓS
HOZZÁVALÓK
  • 6-8 csirkecomb
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 ek zsír
  • őrölt pirospaprika
  • só, bors, tárkony
  • éteéízesítő
  • 2 dl főzőtejszín
  • 2 lapos ek. liszt
  • petrezselyemzöld
  • Elkészítés:  A tejszínes csirkecomboknak az igazi íze a tárkony fűszernek köszönhetően különlegesebb ízű lesz, mintha egy sima tejszínes pörköltet készítenénk. Az elkészítése hasonló, mint egy sima csirkecomb pörköltté. 
    A csirkecombokat tisztítsuk meg a felesleges anyagoktól, gondolok itt a néha-néha előforduló tollakra vagy a combok csont végein rajta maradó sárga bőrökre. 
    Miután megtisztítottuk a combokat, mossuk meg többszöri vízben és tegyük félre.
    A sertés zsírt olvasszuk fel egy lábasban. A hagymát pucoljuk le a héjától és kockázzunk fel.  A felolvadt és felmelegedett zsíron vagy olajon - aki azt jobban szereti - fonnyasszuk üvegesre a hagymát.
    Majd ha kissé megpirítottuk a hagymát, adjuk hozzá az őrölt pirospaprikát, s öntsünk alá rögtön egy kicsi vizet, hogy a paprika ne keseredjen meg, majd tegyünk bele sót, borsot, ételízesítőt ízlés szerint, a tárkonyt - 1 kk. - és  keverjük el a fűszeres alapot. hagyjuk felforrni, majd rakjuk bele a félre tett  combokat.
    A petrezselyemzöldet szintén mossuk meg és azt követően aprítsuk fel, majd azt is adjuk a pörkölt alaphoz. Öntsük fel annyi vízzel, hogy a húst ellepje. Fedjük le és főzzük puhára. Miután megpuhultak a csirke combocskák, a tejszínt  keverjük csomómentesre a liszttel és habarjuk be vele a pörköltet. Jól forraljuk össze.
    A tejszínes csirkecomb nokedlivel tálalva a legfinomabb.

    Jó étvágyat kívánok hozzá!