RÁNTOTT HAL ( FILÉBŐL )
EGYSZERŰ | GYORS | KIADÓS
HOZZÁVALÓK
1 csomag fagyasztott halfilé pl. pangasius só liszt tojás zsemlemorzsa olaj a sütéshez
Elkészítés:
Tulajdonképpen a halnak eme elkészítési módját akár ki is hagyhatnám, mert biztosan mindenki ismeri, de mégis felteszem, ha esetleg kezdő hölgyek-urak ez alapján fognak bele a rántott hal elkészítésébe.
A fagyasztott halfilét érdemes előző este kivenni a fagyasztóból és normál hűtőben kiengedni, mert különben nehezen olvad ki és szétszakadás nélkül nem tudnánk szétválasztani egymástól a szeleteket.
De ha a vásárlást követően hamar szeretnénk elkészíteni a halat, abban az esetben zacskóstul hideg vízbe téve is ki lehet engedni a fagyott terméket.
Amikor már kiolvadt a hal, én leszoktam öblíteni hideg vízzel és azután felitatom róla óvatosan a vizet. Ha túl nagyok a halszeletek, vágjuk ketté vagy akár háromfelé. De akár egyben is hagyhatjuk, mint most én is tettem, most karácsony napjára készítve.
A szeleteket sózzuk be mindkét oldalról és panírozzuk be őket. Egy csomag halhoz kb. 5 dkg liszt, 2-3 tojás és 10-15 dkg zsemlemorzsa elegendő.
Tehát először lisztbe, majd villával felvert tojásba, amibe szintén tegyünk egy picike sót és végül zsemlemorzsába hempergessük be a halszeleteket.
Majd bő, forró olajban süssük szép arany barnára mindkét oldalukat.
A finom rántott halat burgonyás vagy rizses körettel és valamilyen mártással tálaljuk.
A köret lehet pl. burgonyapüré vagy kukoricás rizs, a mártás pedig kapor vagy cukkini mártás.
Mindegyik köret receptje megtalálható az oldalon.
Jó étvágyat kívánok hozzá!