SÜLT HAGYMAKARIKÁK
EGYSZERŰ | GYORS | ÜNNEPI
HOZZÁVALÓK
3 nagyobb fej hagyma 1 tojás 2 púpozott ek. liszt tej só bors zsiradék a sütéshez
Elkészítés: A sült hagyma karikákat nagyon szeretjük különböző sült, rántott húsok mellé fogyasztani. Az elkészítése sem bonyolult. Ehhez a hagymákat pucoljuk le a héjuktól, s vágjuk fel karikákra, majd a hagyma karikákat szálaira szedjük szét. Ezt követően elkészítjük a palacsinta tésztát.
A tojást üssük bele egy tálba és verjük fel egy villával.
Sózzuk, borsozzuk meg ízlés szerint, majd hozzáadjuk a lisztet és annyi tejet öntünk hozzá, hogy egy kicsit sűrűbb palacsinta tészta állagot kapjunk.
Azt követően egy kisebb lábasba tegyünk fel felforrósodni kb. 5-6 dl olajat.
Vagy aki zsírt használ, akkor ennek a mennyiségnek megfelelő zsírt és miután forró lett a zsiradék, süssük ki a hagymákat.
Ehhez a hagyma karikákat - szálakat egyenként belemártjuk a masszába és a forró zsiradékban arany barnára sütjük.
Egyszerre túl sokat ne tegyünk a zsiradékba, mert ha sok van benne, gyorsan oda éghet.
Miután kisült egy adag, szedjük ki papír törlőre és a felesleges zsiradékot itassuk fel.
Végül süssük addig, míg el nem fogy az összes hagyma darabunk.
Azután rakjuk át a felsorakoztatott húsok mellé a kínáló tálra.
Bármilyen sült hús mellé kínálhatjuk.
Jelen esetben a velencei máj egyik körete.
Jó étvágyat kívánok hozzá!
Jó étvágyat kívánok hozzá!