SÜLT HAGYMAKARIKÁK
EGYSZERŰ | GYORS | ÜNNEPI
HOZZÁVALÓK
  • 3 nagyobb fej hagyma
  • 1 tojás
  • 2 púpozott ek. liszt
  • tej
  • bors
  • zsiradék a sütéshez
  • Elkészítés: A sült hagyma karikákat nagyon szeretjük különböző sült, rántott húsok mellé fogyasztani. Az elkészítése sem bonyolult. Ehhez a hagymákat pucoljuk le a héjuktól, s vágjuk fel karikákra, majd a hagyma karikákat szálaira szedjük szét. Ezt követően elkészítjük a palacsinta tésztát. 
    A tojást üssük bele egy tálba és verjük fel egy villával.
    Sózzuk, borsozzuk meg ízlés szerint, majd hozzáadjuk a lisztet és annyi tejet öntünk hozzá, hogy egy kicsit sűrűbb palacsinta tészta állagot kapjunk. 
    Azt követően egy kisebb lábasba tegyünk fel felforrósodni kb. 5-6 dl olajat.
    Vagy aki zsírt használ, akkor ennek a mennyiségnek megfelelő zsírt és miután forró lett a zsiradék, süssük ki a hagymákat.
    Ehhez a hagyma karikákat - szálakat  egyenként belemártjuk a masszába és a forró zsiradékban arany barnára sütjük. 
    Egyszerre túl sokat ne tegyünk a zsiradékba, mert ha sok van benne, gyorsan oda éghet.
    Miután kisült egy adag, szedjük ki papír törlőre és a felesleges zsiradékot itassuk fel.
    Végül süssük addig, míg el nem fogy az összes hagyma darabunk.
    Azután rakjuk át a felsorakoztatott húsok mellé a kínáló tálra.
    Bármilyen sült hús mellé kínálhatjuk. 
    Jelen esetben a velencei máj egyik körete.

    Jó étvágyat kívánok hozzá!