TEPSIBEN PÁROLT ZÖLDSÉG EGYVELEG
EGYSZERŰ | GYORS | KIADÓS
HOZZÁVALÓK
2-3 cukkini 4-5 fej vörös hagyma 2 paradicsom 2 ( TV ) paprika só oregánó fűszer 3 gerzd fokhagyma olaj 1/2 dl víz alufólia
Elkészítés: A párolt zöldséget legtöbbször lábasban készítem, de amikor minden gázrózsa foglalt, mert fől rajtuk valami, akkor sütőben készítem el a párolt zöldséget, ha az a fogás is a menü része. Ott is ugyanolyan finom lesz, mintha lábasban készítenénk, de ez a recept mégis különbözik a tűzhelyen lévő párolt zöldségtől. A zsenge cukkiniket mossuk meg és a két végét vágjuk le, s ezután vágjuk karikákra. Aki le szeretné a héját hámozni, az hámozza meg, de a friss, zsenge cukkini héjastól is felhasználható.
Jó étvágyat kívánok hozzá!
A hagymákat tisztítsuk meg a héjától és mindegyiket vágjuk 4-6 cikkbe. A paradicsomot és a paprikát szintén mossuk meg és azokat is vágjuk karikákra.
A fokhagymát is tisztítsuk meg a héjától és aprítsuk fel kisebb darabokra. Egy tepsit olajozzunk ki, öntsük bele a kevéske vizet.
Fektessünk a tepsibe egy sorban mindenhová cukkini karikákat, s ide-oda rakjunk le a tetejükre a hagyma darabokból.
Sózzuk meg és hintsük meg oregánó fűszerrel.
Majd megint rakjunk le egy sor cukkinit, erre megint hagymát.
Újabb fűszerezés következik és helyezzük el rájuk a paprikát és a paradicsomot.
A fokhagymát ide-oda dobjuk rá.
A tetejét még hintsük meg egy kevéske oregánóval.
Az oregánó fűszerből ne tegyünk túl sokat, mert rétegenként szórtunk belőle és elég intenzív az íze.
Alufóliával fedjük le a tepsit és előmelegített sütőben süssük 30 percet.
Bármilyen húsétel kiváló körete és plussz köretet nem is szükséges mellé kínálni.
Bármilyen húsétel kiváló körete és plussz köretet nem is szükséges mellé kínálni.
De ha mégis szeretnénk, akkor bármilyen rizses vagy burgonyás körettel harmonizál a párolt zöldség.
Jó étvágyat kívánok hozzá!