TEPSIBEN PÁROLT ZÖLDSÉG EGYVELEG
EGYSZERŰ | GYORS | KIADÓS
HOZZÁVALÓK
  • 2-3 cukkini
  • 4-5 fej vörös hagyma
  • 2 paradicsom
  • 2 ( TV ) paprika
  • oregánó fűszer
  • 3 gerzd fokhagyma
  • olaj
  • 1/2 dl víz
  • alufólia
  • Elkészítés: A párolt zöldséget legtöbbször lábasban készítem, de amikor minden gázrózsa foglalt, mert fől rajtuk valami, akkor sütőben készítem el a párolt zöldséget, ha az a fogás is a menü része. Ott is ugyanolyan finom lesz, mintha lábasban készítenénk, de ez a recept mégis különbözik a tűzhelyen lévő párolt zöldségtől. A zsenge cukkiniket mossuk meg és a két végét vágjuk le, s ezután vágjuk karikákra. Aki le szeretné a héját hámozni, az hámozza meg, de a friss, zsenge cukkini héjastól is felhasználható. 
    A hagymákat tisztítsuk meg a héjától és mindegyiket vágjuk 4-6 cikkbe. A paradicsomot és a paprikát szintén mossuk meg és azokat is vágjuk karikákra. 
    A fokhagymát is tisztítsuk meg a héjától és aprítsuk fel kisebb darabokra. Egy tepsit olajozzunk ki, öntsük bele a kevéske vizet. 
    Fektessünk a tepsibe egy sorban mindenhová cukkini karikákat, s ide-oda rakjunk le a tetejükre a hagyma darabokból. 
    Sózzuk meg és hintsük meg oregánó fűszerrel. 
    Majd megint rakjunk le egy sor cukkinit, erre  megint hagymát. 
    Újabb fűszerezés következik és helyezzük el rájuk a paprikát és a paradicsomot. 
    A fokhagymát  ide-oda dobjuk rá. 
    A tetejét még hintsük meg egy kevéske oregánóval. 
    Az oregánó fűszerből ne tegyünk túl sokat, mert rétegenként szórtunk belőle és elég intenzív az íze. 
    Alufóliával fedjük le a tepsit és előmelegített sütőben süssük 30 percet.
    Bármilyen húsétel kiváló körete és plussz köretet nem is szükséges mellé kínálni.
    De ha mégis szeretnénk, akkor bármilyen rizses vagy burgonyás körettel harmonizál a párolt zöldség.

    Jó étvágyat kívánok hozzá!