TEPSIBEN PÁROLT ZÖLDSÉG EGYVELEG
EGYSZERŰ | GYORS | KIADÓS
HOZZÁVALÓK
  • 2-3 cukkini
  • 4-5 fej vörös hagyma
  • 2 paradicsom
  • 2 ( TV ) paprika
  • oregánó fűszer
  • 3 gerzd fokhagyma
  • olaj
  • 1/2 dl víz
  • alufólia
  • Elkészítés: A zsenge cukkiniket karikákra vágjuk. Aki le szeretné a héját hámozni, az hámozza meg, de a friss, zsenge cukkini héjastól is felhasználható. A hagymát tisztítsuk meg a héjától és mindegyiket vágjuk 4-6 cikkbe. A paradicsomot és a paprikát vágjuk karikákra. A fokhagymát szintén tisztítsuk meg és aprítsuk fel. Egy tepsit olajozzunk ki, öntsük bele a kevéske vizet. Fektessünk a tepsibe egy sor cukkini karikákat, s ide-oda rakjunk le  hagyma darabokat. Sózzuk meg és hintsük meg oregánóval. Majd megint rakjunk le egy sor cukkinit, erre  megint hagymát. Újabb fűszerezés következik és helyezzük el rájuk a paprikát és a paradicsomot. A fokhagymát  ide-oda dobjuk rá. A tetejét még hintsük meg egy kevéske oregánóval. Az oregánó fűszerből ne tegyünk túl sokat, mert rétegenként szórtunk belőle és elég intenzív az íze. Alufóliával fedjük le a tepsit és előmelegített sütőben süssük 30 percet.

    Jó étvágyat kívánok hozzá!