BURGONYÁS RÉTES
EGYSZERŰ | GYORS | ÜNNEPI
HOZZÁVALÓK
1 cs 6 db-os réteslap 1 kg burgonya 1 fej hagyma 3-4 gerezd fokhagyma 2 tojás oregánó fűszer só petrezselyemzöld 5 dkg ráma kevés olaj
Elkészítés:
A burgonyát pucoljuk meg, mossuk meg és vágjuk kisebb kockákra. Sós vízben főzzük puhára.
A hagymát és a fokhagymát szintén tisztítsuk meg a héjától és mindkettőt aprítsuk fel. A rámát olvasszuk fel egy serpenyőben és a hagymát is és a fokhagymát is fonnyasszuk meg rajta. Adjuk hozzá a petrezselyemzöldet, az oregánó fűszert ízlés szerinti mennyiségben, majd vegyük le a tűzről. A megfőtt krumplit szűrjük le a levétől és a felét krumplinyomóval törjük össze. Az összetört burgonyát keverjük a fűszerezett hagymához és üssünk bele 1 egész tojást.
Sóval ízesítsük meg, s keverjük ki. Végül adjuk hozzá a kockákban hagyott főtt krumplit is. Óvatosan keverjük át, úgy hogy ne törjön össze az egészben hagyott burgonya. Egy réteslapot terítsünk le konyharuhára vagy sütőpapírra, ( én erre szoktam ) olajjal kenjük meg, terítsünk rá egy másik réteslapot. Egy csíkban halmozzunk rá a töltelékből ( a tölteléket osszuk 3 felé ) és tekerjük fel a réteslapot.

Még kétszer járjunk el ugyanígy, így lesz 3 rúd krumplis rétesünk. Egy zsiradékkal kikent tepsibe fektessük bele a rétes rudakat.
A másik tojást villával verjük fel, kenjük meg vele a rétesek tetejét és előmelegített sütőben süssük készre kb. 25-30 perc alatt.
Bármilyen sült hús mellé vagy a hortobágyi húsos palacsintához kiváló köretként kínálható.
Jó étvágyat kívánok hozzá!
A burgonyát pucoljuk meg, mossuk meg és vágjuk kisebb kockákra. Sós vízben főzzük puhára.
A hagymát és a fokhagymát szintén tisztítsuk meg a héjától és mindkettőt aprítsuk fel. A rámát olvasszuk fel egy serpenyőben és a hagymát is és a fokhagymát is fonnyasszuk meg rajta. Adjuk hozzá a petrezselyemzöldet, az oregánó fűszert ízlés szerinti mennyiségben, majd vegyük le a tűzről. A megfőtt krumplit szűrjük le a levétől és a felét krumplinyomóval törjük össze. Az összetört burgonyát keverjük a fűszerezett hagymához és üssünk bele 1 egész tojást.
Sóval ízesítsük meg, s keverjük ki. Végül adjuk hozzá a kockákban hagyott főtt krumplit is. Óvatosan keverjük át, úgy hogy ne törjön össze az egészben hagyott burgonya. Egy réteslapot terítsünk le konyharuhára vagy sütőpapírra, ( én erre szoktam ) olajjal kenjük meg, terítsünk rá egy másik réteslapot. Egy csíkban halmozzunk rá a töltelékből ( a tölteléket osszuk 3 felé ) és tekerjük fel a réteslapot.

Még kétszer járjunk el ugyanígy, így lesz 3 rúd krumplis rétesünk. Egy zsiradékkal kikent tepsibe fektessük bele a rétes rudakat.
A másik tojást villával verjük fel, kenjük meg vele a rétesek tetejét és előmelegített sütőben süssük készre kb. 25-30 perc alatt.
Bármilyen sült hús mellé vagy a hortobágyi húsos palacsintához kiváló köretként kínálható.
Jó étvágyat kívánok hozzá!