PAPRIKÁS ZSÍRBAN MEGFORGATOTT VIRSLI
EGYSZERŰ | GYORS
HOZZÁVALÓK
  • 5-6 db virsli
  • 1 ek. zsír
  • 1 kk. őrölt piros paprika
  • Elkészítés: Ezeket a kis virsliket főként főzelékek mellé szoktam elkészíteni. Nem szükségeltetik hozzá sok virsli, mert a virsli nagyságától függően,  3-4 darabba vágom fel a virsliket.
    A virsliket először forrásban lévő vízben még egész állapotukban megfőzzük, de vigyázzunk, hogy nehogy szét főljenek. 
    A vízből kivéve, picit hűlni hagyjuk, majd azután 3-4 kis darabra vágjuk. Középen minden virsli darabkán 3-4 bevágást végzünk-mondhatni beirdaljuk, s ezzel igen ínycsiklandozóvá tesszük a kis virsli darabokat.
    Persze ezt a főzés előtt is elvégezhetjük, de akkor fenn áll a veszélye annak, hogy túl szét nyílnak a bevágások a főzés során.
    Ha puhára főltek a virslik és már fel vannak darabolva, illetve be is lettek irdalva, egy serpenyőben felhevítjük a zsiradékot, meghintjük paprikával és egy 1/2 dl vízzel felhigítva, ezt összeforraljuk. Erre azért van szükség, hogy a paprika ne égjen meg.
    Azt követően ebben a paprikás zsírban vagy olajban megforgatjuk a kis  virsliket és pár perc alatt átsütjük minden oldaláról. 
    S már készen is vannak a kis feltéteink.
    Főzelékek mellé egy egyszerű, de kiváló feltét.


    Jó étvágyat kívánok hozzá!