CSOKIS PALACSINTA SÜTŐBEN
EGYSZERŰ | KIADÓS | ÜNNEPI
HOZZÁVALÓK
  • Palacsintához: 3 tojás
  • 3-5 dkg cukor
  • 1 vaníliás cukor
  • 5-6 dl tej
  • 6 ek. finom liszt
  • csipet só
  • olaj vagy zsír a palacsintasütő kenéséhez
  • Töltelék: 10 dkg ( 1 tábla ) tej - vagy étcsokoládé
  • 3 ek. kristálycukor
  • 1 vaníliás cukor
  • 3 tojás
  • a tepsi kikenéséhez vaj vagy ráma
  • Tetejére: porcukor
  • Elkészítés: Ez a palacsinta különlegesség a Star a te recepted gasztro újságban volt olvasható, s aszerint készítettem el én magam is. Mutatós, kellemes ízű palacsinta lesz a végeredmény.  Legközelebb valamilyen öntetet, mártást készítek mellé, mert szerintem úgy " totyakosan " még kellemesebb desszertet lehet elérni.
    Első lépésként a palacsintákat kell elkészíteni. 
    Ehhez a hozzávalókat keverjük csomómentesre.
    Először kevesebb tejjel keverjük ki a tésztáját a palacsintának és ha szükséges, még pótolhatjuk a tejet, hogy ne legyen túl sűrű a palacsintatészta. 
    Olajozott vagy zsírral kikent palacsinta sütőben süssük ki a palacsintákat. Kb. 15-20 palacsintát fogunk kapni a végén. 
    Ezt követően készítsük el a tölteléket. 
    A csokoládét vízgőz felett olvasszuk meg. 
    Jelen esetben megmaradt tejcsokoládés mikulásokat használtam fel hozzá.
    De lehet étcsokit is a tölteléknek megolvasztani, nemcsak tejcsokit.
    A tojásokat ezután válasszuk ketté, s a fehérjét a cukorral verjük fel kemény habbá. 
    Majd keverjük hozzá a tojássárgáját, a vaníliás cukrot és végül az olvasztott csokoládét. 
    Ezzel a csokis krémmel töltsük meg a palacsintákat. 
    Én egyébként nem töltöttem meg az összeset, csak 15 darabot, hogy maradjon bővebben a habos töltelékből.
    A többit, csak úgy lekvárral megettük.
    S ezután vágjuk mindegyiket ketté. 
    Egy jénait vagy egy kisebb tepsit egy kis mennyiségű  rámával kenjünk ki, majd fektessük bele a félbevágott palacsintákat oly módon, hogy egymásra is rakjunk belőle. 
    A megmaradt csokikrémet öntsük a palacsintára.
    Simítsuk el, ha szükséges, de szerintem szépen elterül a palacsinták tetején a habos öntet.
    A közben 180 fokra előmelegített sütőbe helyezzük be a sütőtálat kb. 20-25 percig süssük.
    Nekem 25 percnél kicsit sültebb lett a hab a tetején, de az ízén ez nem rontott semmit.
    Azt követően hűtsük ki vagy legalább langymelegre és miután kihűlt, a tetejét szórjuk meg porcukorral.
    S kockákra vágva szervírozzuk.

    Jó étvágyat kívánok hozzá!