CSOKIS PALACSINTA SÜTŐBEN
EGYSZERŰ | KIADÓS | ÜNNEPI
HOZZÁVALÓK
Palacsintához: 3 tojás 3-5 dkg cukor 1 vaníliás cukor 5-6 dl tej 6 ek. finom liszt csipet só olaj vagy zsír a palacsintasütő kenéséhez Töltelék: 10 dkg ( 1 tábla ) tej - vagy étcsokoládé 3 ek. kristálycukor 1 vaníliás cukor 3 tojás a tepsi kikenéséhez vaj vagy ráma Tetejére: porcukor
Elkészítés: Ez a palacsinta különlegesség a Star a te recepted gasztro újságban volt olvasható, s aszerint készítettem el én magam is. Mutatós, kellemes ízű palacsinta lesz a végeredmény. Legközelebb valamilyen öntetet, mártást készítek mellé, mert szerintem úgy " totyakosan " még kellemesebb desszertet lehet elérni.
Jó étvágyat kívánok hozzá!
Első lépésként a palacsintákat kell elkészíteni.
Ehhez a hozzávalókat keverjük csomómentesre.
Először kevesebb tejjel keverjük ki a tésztáját a palacsintának és ha szükséges, még pótolhatjuk a tejet, hogy ne legyen túl sűrű a palacsintatészta.
Olajozott vagy zsírral kikent palacsinta sütőben süssük ki a palacsintákat. Kb. 15-20 palacsintát fogunk kapni a végén.
Ezt követően készítsük el a tölteléket.
A csokoládét vízgőz felett olvasszuk meg.
Jelen esetben megmaradt tejcsokoládés mikulásokat használtam fel hozzá.
De lehet étcsokit is a tölteléknek megolvasztani, nemcsak tejcsokit.
A tojásokat ezután válasszuk ketté, s a fehérjét a cukorral verjük fel kemény habbá.
Majd keverjük hozzá a tojássárgáját, a vaníliás cukrot és végül az olvasztott csokoládét.
Ezzel a csokis krémmel töltsük meg a palacsintákat.
Én egyébként nem töltöttem meg az összeset, csak 15 darabot, hogy maradjon bővebben a habos töltelékből.
A többit, csak úgy lekvárral megettük.
S ezután vágjuk mindegyiket ketté.
Egy jénait vagy egy kisebb tepsit egy kis mennyiségű rámával kenjünk ki, majd fektessük bele a félbevágott palacsintákat oly módon, hogy egymásra is rakjunk belőle.
A megmaradt csokikrémet öntsük a palacsintára.
Simítsuk el, ha szükséges, de szerintem szépen elterül a palacsinták tetején a habos öntet.
A közben 180 fokra előmelegített sütőbe helyezzük be a sütőtálat kb. 20-25 percig süssük.
Nekem 25 percnél kicsit sültebb lett a hab a tetején, de az ízén ez nem rontott semmit.
Azt követően hűtsük ki vagy legalább langymelegre és miután kihűlt, a tetejét szórjuk meg porcukorral.
S kockákra vágva szervírozzuk.
Jó étvágyat kívánok hozzá!