CSOKIS PALACSINTA SÜTŐBEN
EGYSZERŰ | KIADÓS | ÜNNEPI
HOZZÁVALÓK
  • Palacsintához: 3 tojás
  • 5 dkg cukor
  • 1 vaníliás cukor
  • 5 dl tej
  • 10 ek. finom liszt
  • csipet só
  • olaj vagy zsír a palacsintasütő kenéséhez
  • Töltelék: 10 dkg ( 1 tábla ) tej - vagy étcsokoládé
  • 3 ek. kristálycukor
  • 1 vaníliás cukor
  • 3 tojás
  • a tepsi kikenéséhez vaj vagy ráma
  • Tetejére: porcukor
  • Elkészítés: Ez a palacsinta különlegesség a Star a te recepted gasztro újságban volt olvasható, s aszerint készítettem el én magam is.
    Első lépésként a palacsintákat kell elkészíteni. Ehhez a hozzávalókat keverjük csomómentesre, ha szükséges, még pótolhatjuk a tejet, hogy ne legyen túl sűrű a palacsintatészta. Olajozott vagy zsírral kikent palacsinta sütőben süssük ki a palacsintákat. Kb. 12-15 palacsintát kapunk. Ezt követően készítsük el a tölteléket. A csokoládét vízgőz felett olvasszuk meg. A tojásokat válasszuk ketté, s a fehérjét a cukorral verjük kemény habbá. Majd keverjük hozzá a tojássárgáját, a vaníliás cukrot és végül az olvasztott csokoládét. Ezzel a csokis krémmel töltsük meg a palacsintákat. S ezután vágjuk mindegyiket ketté. Egy jénait vagy egy kisebb tepsit a rámával kenjünk ki, majd fektessük bele a félbevágott palacsintákat oly módon, hogy egymásra is rakjunk belőle. A megmaradt csokikrémet öntsük a palacsintára, simítsuk el és előmelegített sütőben kb. 25-30 percig süssük.
    Miután kihűlt, tetejét szórjuk meg porcukorral és kockákra vágva szervírozzuk.

    Jó étvágyat kívánok hozzá!