KAKAÓS - TÚRÓS KRÉMES
KIADÓS | ÜNNEPI | KARÁCSONY
HOZZÁVALÓK
Tészta: 25 dkg liszt 25 dkg cukor 1 cs. sütőpor 2,5 dl tej 4 dkg kakaópor 5 dkg ráma 1 tojás Túrókrém: 15 dkg túró 2 ek. tejföl 3 ek. cukor 1/2 cs. vaníliás pudingpor 1 cs. vaníliás cukor Krém: 1 cs. vaníliás pudingpor 5 dl tej 20 dkg ráma 20 dkg cukor
Elkészítés: Először a tésztához a mikróban megolvasztjuk a rámát, majd hozzákeverjük a liszthez, amiben vegyítsük el a sütőport is. Ezután a többi hozzávalóval együtt jól eldolgozzuk. Egy tepsit kibélelünk sütőpapírral és beleöntjük a kikevert masszát. Ezt követően elkészítjük a túrókrémet. Ehhez az összes hozzávalót jól kikeverjük. A túrótölteléket ezután kanállal ide-oda beleszaggatjuk a tésztába és egy villa vagy kanál végével megcifrázzuk. Előmelegített sütőben megsütjük. Tűpróbát 25-30 percnél végezzünk, ha nem ragad rá a késre - én a tűpróbához kést használok - a tészta, akkor készre sütöttük. Sülés után, hűtsük ki, vegyük le a sütőpapírt és vágjuk ketté a tésztát.
Közben készítsük el a krémet. A vaníliás pudingport keverjük el a tejjel és főzzük sűrűre, s hűtsük ki. A rámát keverjük el a cukorral, majd dolgozzuk el a kihűlt pudinggal. A ketté vágott tésztát kenjük meg a krémmel és hagyjuk másnapig állni. Tetejét porcukorral meghintve szervírozzuk.
A tésztát felvágáskor érdemes azonnal tálcára fordítani, majd a két tészta külön vételekor egy másik tálcát a tészta tetejére használni és azzal együtt fordítani a tészta lapokat, mert a benne lévő túrókrémtől lágy és könnyen eltörik. Viszont éppen a lágyságának köszönhetően kellemesen puha süteményt fogyaszthatunk. ( A fotón nem porcukroztam a süti tetejét, hogy láttassam a tetején kirajzolódó túrót, bár a kép csak kicsit mutatja meg mindezt. A valóságban jobban látható. )
Jó étvágyat kívánok hozzá!
Közben készítsük el a krémet. A vaníliás pudingport keverjük el a tejjel és főzzük sűrűre, s hűtsük ki. A rámát keverjük el a cukorral, majd dolgozzuk el a kihűlt pudinggal. A ketté vágott tésztát kenjük meg a krémmel és hagyjuk másnapig állni. Tetejét porcukorral meghintve szervírozzuk.
A tésztát felvágáskor érdemes azonnal tálcára fordítani, majd a két tészta külön vételekor egy másik tálcát a tészta tetejére használni és azzal együtt fordítani a tészta lapokat, mert a benne lévő túrókrémtől lágy és könnyen eltörik. Viszont éppen a lágyságának köszönhetően kellemesen puha süteményt fogyaszthatunk. ( A fotón nem porcukroztam a süti tetejét, hogy láttassam a tetején kirajzolódó túrót, bár a kép csak kicsit mutatja meg mindezt. A valóságban jobban látható. )
Jó étvágyat kívánok hozzá!