KAKAÓS - TÚRÓS KRÉMES
KIADÓS | ÜNNEPI | KARÁCSONY
HOZZÁVALÓK
  • Tészta: 25 dkg liszt
  • 25 dkg cukor
  • 1 cs. sütőpor
  • 2,5 dl tej
  • 4 dkg kakaópor
  • 5 dkg ráma
  • 1 tojás
  • Túrókrém: 15 dkg túró
  • 2 ek. tejföl
  • 3 ek. cukor
  • 1/2 cs. vaníliás pudingpor
  • 1 cs. vaníliás cukor
  • Krém: 1 cs. vaníliás pudingpor
  • 5 dl tej
  • 20 dkg ráma
  • 20 dkg cukor
  • Elkészítés: Először a tésztához a mikróban megolvasztjuk a rámát, majd hozzákeverjük a liszthez, amiben vegyítsük el a sütőport is. Ezután a többi hozzávalóval együtt jól eldolgozzuk. Egy tepsit kibélelünk sütőpapírral és beleöntjük a kikevert masszát. Ezt követően elkészítjük a túrókrémet. Ehhez az összes hozzávalót jól kikeverjük. A túrótölteléket ezután kanállal ide-oda beleszaggatjuk a tésztába és egy villa vagy kanál végével megcifrázzuk. Előmelegített sütőben megsütjük. Tűpróbát 25-30 percnél végezzünk, ha nem ragad rá a késre - én  a tűpróbához kést használok -  a tészta, akkor készre sütöttük. Sülés után, hűtsük ki, vegyük le a sütőpapírt és vágjuk ketté a tésztát.
    Közben készítsük el a krémet. A vaníliás pudingport keverjük el a tejjel és főzzük sűrűre, s hűtsük ki. A rámát keverjük el a cukorral, majd dolgozzuk el a kihűlt pudinggal. A ketté vágott tésztát kenjük meg a krémmel és hagyjuk másnapig állni. Tetejét porcukorral meghintve szervírozzuk.
    A tésztát felvágáskor érdemes azonnal tálcára fordítani, majd a két tészta külön vételekor egy másik tálcát a tészta tetejére használni és azzal együtt fordítani a tészta lapokat, mert a benne lévő túrókrémtől lágy és könnyen eltörik. Viszont éppen a lágyságának köszönhetően kellemesen puha süteményt fogyaszthatunk. ( A fotón nem porcukroztam a süti tetejét, hogy láttassam a tetején kirajzolódó túrót, bár a kép csak kicsit mutatja meg mindezt. A valóságban jobban látható. )

    Jó étvágyat kívánok hozzá!