PUNCSKRÉMES KÁVÉTORTA
KIADÓS | SZÜLETÉSNAP
HOZZÁVALÓK
  • Tészta: 4 tojás
  • 14 dkg porcukor
  • 1 ek. őrölt kávé
  • 14 dkg darált dió
  • Krém: 2 cs. puncs pudingpor
  • 6 dl tej
  • 20 dkg ráma
  • 20 dkg cukor
  • 1 vaníliás cukor
  • rumaroma
  • Teteje:1 dl felvert tejszínhab
  • cukorgyöngy
  • fondantból készült virágok
  • Elkészítés: Ez a torta szintén szülinapra készült. Az anyukám születésnapját ünnepeltük meg. A torta elkészítése egyszerű és a kész torta kellemesen puncsos íze nagyon finom.
    A tésztához először válasszuk ketté a tojásokat és a tojások sárgáját keverjük ki habosra a porcukorral. 
    Adjuk hozzá az 1 evőkanál őrölt kávét és a darált diót. 
    A tojások fehérjét ezután verjük fel kemény habbá és lassan forgassuk bele a diós masszába. 
    Egy sütőpapírral bélelt tortaformába simítsuk bele a diós tésztát és előmelegített sütőben süssük készre.
    Tűpróbát érdemes végezni.
    Ha megsült a tészta, vegyük ki a sütőből és hűtsük ki.
    Miután kihűlt a tészta, vágjuk két lapba.
    Ehhez a tésztához egyébként nem használunk lisztet, csak a kávé és dió kerül a tésztába.
    Ettől egy nagyon könnyű, légies tésztát fogunk kapni.
    Azután elkészítjük a krémet.
    A puncs pudingporokat keverjük ki a tejjel és főzzük fel sűrűre.  
    Majd  hűtsük ki. Én nem szoktam teljesen dermedésig kihűteni a főzött pudingokat, csak annyira, hogy már éppen csak langymeleg legyen, mert ha teljesen hideg, akkor nehéz csomómentesre keverni a rámával.
    A rámát keverjük ki habosra a kétféle cukorral és az alig langymelegre hűlt pudinghoz keverjük hozzá. 
    Egy kevés, ízlés szerinti mennyiségű rumaromával ízesítsük meg és a robotgéppel dolgozzuk el egynemű krémmé.
    Állítsuk össze ezután a tortát.
    A krémből vegyünk el egy keveset, körülbelül 3 evőkanálnyi mennyiséget, ez kerül majd a torta külsejére.
    Az alsó tortalapot fektessük magunk elé és krém többi részét simítsuk el a torta lapon.
    A másik torta lapot helyezzük rá a krém tetejére.
    Majd a torta külsejét, azaz az oldalát és a tetejét is kenjük át vékonyan a félre tett krémből.
    A torta oldalán és a tetején egy kis villával húzzunk csíkokat a krémbe, s ezzel a csíkozással megmintázzuk kívülről a tortát.
    A kevés tejszínhabot verjük fel kemény habbá és tegyük csillagcsöves habzsákba vagy műanyag habkinyomó csőbe és a tortán körben  nyomjunk habrózsákat.
    A torta tetejét ezután szórjuk meg rózsaszín vagy bármilyen más színű cukorgyönggyel. Én rózsaszínűt használtam hozzá.
    Majd fondantból készült virágokkal, levelekkel díszítsük meg a torta közepét.
    Tegyük pár órára hűtőszekrénybe, hogy összeálljanak az ízek. 
    S a hidegen történő állástól szebben és könnyebben is szeletelhetővé válik majd a torta.

    Jó étvágyat kívánok hozzá!