PUNCSKRÉMES KÁVÉTORTA
KIADÓS | SZÜLETÉSNAP
HOZZÁVALÓK
Tészta: 4 tojás 14 dkg porcukor 1 ek. őrölt kávé 14 dkg darált dió Krém: 2 cs. puncs pudingpor 6 dl tej 20 dkg ráma 20 dkg cukor 1 vaníliás cukor rumaroma Teteje:1 dl felvert tejszínhab cukorgyöngy fondantból készült virágok
Elkészítés: Ez a torta szintén szülinapra készült. Az anyukám születésnapját ünnepeltük meg. A torta elkészítése egyszerű és a kész torta kellemesen puncsos íze nagyon finom.
A tésztához először válasszuk ketté a tojásokat és a tojások sárgáját keverjük ki habosra a porcukorral.
A tésztához először válasszuk ketté a tojásokat és a tojások sárgáját keverjük ki habosra a porcukorral.
Adjuk hozzá az 1 evőkanál őrölt kávét és a darált diót.
A tojások fehérjét ezután verjük fel kemény habbá és lassan forgassuk bele a diós masszába.
Egy sütőpapírral bélelt tortaformába simítsuk bele a diós tésztát és előmelegített sütőben süssük készre.
Tűpróbát érdemes végezni.
Ha megsült a tészta, vegyük ki a sütőből és hűtsük ki.
Miután kihűlt a tészta, vágjuk két lapba.
Ehhez a tésztához egyébként nem használunk lisztet, csak a kávé és dió kerül a tésztába.
Ettől egy nagyon könnyű, légies tésztát fogunk kapni.
Azután elkészítjük a krémet.
Azután elkészítjük a krémet.
A puncs pudingporokat keverjük ki a tejjel és főzzük fel sűrűre.
Majd hűtsük ki. Én nem szoktam teljesen dermedésig kihűteni a főzött pudingokat, csak annyira, hogy már éppen csak langymeleg legyen, mert ha teljesen hideg, akkor nehéz csomómentesre keverni a rámával.
A rámát keverjük ki habosra a kétféle cukorral és az alig langymelegre hűlt pudinghoz keverjük hozzá.
Egy kevés, ízlés szerinti mennyiségű rumaromával ízesítsük meg és a robotgéppel dolgozzuk el egynemű krémmé.
Állítsuk össze ezután a tortát.
A krémből vegyünk el egy keveset, körülbelül 3 evőkanálnyi mennyiséget, ez kerül majd a torta külsejére.
Az alsó tortalapot fektessük magunk elé és krém többi részét simítsuk el a torta lapon.
A másik torta lapot helyezzük rá a krém tetejére.
Majd a torta külsejét, azaz az oldalát és a tetejét is kenjük át vékonyan a félre tett krémből.
A torta oldalán és a tetején egy kis villával húzzunk csíkokat a krémbe, s ezzel a csíkozással megmintázzuk kívülről a tortát.
A kevés tejszínhabot verjük fel kemény habbá és tegyük csillagcsöves habzsákba vagy műanyag habkinyomó csőbe és a tortán körben nyomjunk habrózsákat.
A torta tetejét ezután szórjuk meg rózsaszín vagy bármilyen más színű cukorgyönggyel. Én rózsaszínűt használtam hozzá.
Majd fondantból készült virágokkal, levelekkel díszítsük meg a torta közepét.
Tegyük pár órára hűtőszekrénybe, hogy összeálljanak az ízek.
Tegyük pár órára hűtőszekrénybe, hogy összeálljanak az ízek.
S a hidegen történő állástól szebben és könnyebben is szeletelhetővé válik majd a torta.
Jó étvágyat kívánok hozzá!
Jó étvágyat kívánok hozzá!