RÁNTOTT CSIRKEMÁJ
EGYSZERŰ | GYORS | ÜNNEPI
HOZZÁVALÓK
  • 50 dkg csirkemáj
  • bors
  • liszt
  • 1-2 tojás
  • zsemlemorzsa
  • zsiradék a sütéshez
  • Elkészítés: A csirkemájat mossuk meg, majd tisztítsuk meg, hogy véletlenül se legyen az epéből rajta és a hártyákat is távolítsuk el. ( Habár az üzletekben szépen tisztítottat tudunk ma már vásárolni, de azért alaposan készítsük elő.)A májat sózzuk és borsozzuk meg - a sertés májat nem szabad sózni, mert megkeményedik, de a csirkemájnál nincs ilyen tapasztalatom - és panírozzuk be. Először lisztbe, majd villával felvert tojásba, végül zsemlemorzsába. Majd bő, forró zsiradékban süssük szép pirosra.

    Párolt rizst vagy burgonyapürét tálaljunk hozzá!


    Tipp: Mivel a csirkemáj sem túl nagy , ezért én a panírozást úgy szoktam végezni, hogy három lezárható tetejű műanyagot készítek magam elé. Az egyikbe kerül a liszt, a másikba a villával felvert tojás, a harmadikba pedig a zsemlemorzsa. Egy tálba 3-4-5 db májat is bele lehet rakni. Mindegyiket lezárva a tetejét jól összerázok. Egyikből a másikba konyhai fogócsipesszel teszem át a májat, így még a kezünk sem lesz paníros.


    Jó étvágyat kívánok hozzá!