RÁNTOTT CSIRKEMÁJ
EGYSZERŰ | GYORS | ÜNNEPI
HOZZÁVALÓK
  • 50 dkg csirkemáj
  • bors
  • liszt
  • 1-2 tojás
  • zsemlemorzsa
  • zsiradék a sütéshez
  • Elkészítés: A csirkemájat nem csak pörkölt szerűen lehet elkészíteni, hanem nagyon ízletes rántva is. Míg a sertés máj hamar megkeményedik, a csirkemáj még azután is puha marad, ha megmarad belőle a főétel után.
    A csirkemájat többszöri vízben mossuk meg, majd tisztítsuk meg, hogy véletlenül se legyen, ha ugyan van, az epéből rajta maradva egy darab is. 
    A hártyákat is távolítsuk el. 
    Habár az üzletekben szépen tisztítottat tudunk ma már vásárolni, de azért alaposan készítsük elő.
    Azután vágjuk akkora darabokra, hogy ne legyenek túl kicsik.
    Érdemes egy-egy fél májat hagyni a kirántáshoz.
    A májat sózzuk és borsozzuk is enyhén meg, bár aki nem bírja a borsot, az el is hagyható.
    A sertés májat nem szabad sózni, mert megkeményedik, de a csirkemájnál nincs ilyen gond, az sütés előtt nyugodtan megsózhatjuk.
    Majd panírozzuk be. 
    Először lisztbe, majd villával felvert tojásba, végül zsemlemorzsába. 
    Egy kisebb lábasba forrósítsunk fel olajat vagy zsírt, ki mit használ és ebbe a bő, forró zsiradékban süssük szép pirosra a bepanírozott májdarabokat.
    Miután kisült az első adag, szedjük a zsiradékból egy papírtörlővel ellátott tányérra, hogy a felesleges olaj felitatódjon.
    Azután rakjuk át egy tányérra, tálra vagy jénaira
    Párolt rizst vagy burgonyapürét tálaljunk hozzá!


    Tipp: Mivel a csirkemáj sem túl nagy, ezért én a panírozást úgy szoktam végezni, hogy három lezárható tetejű műanyagot készítek magam elé. 
    Az egyikbe kerül a liszt, a másikba a villával felvert tojás, a harmadikba pedig a zsemlemorzsa. Egy tálba 3-4-5 db májat is bele lehet rakni. Mindegyiknek lezárva a tetejét, egyenként jól összerázom. 
    Egyikből a másikba konyhai fogócsipesszel teszem át a májat, így még a kezünk sem lesz paníros.

    Jó étvágyat kívánok hozzá!