TÖLTÖTT SÜLT CUKKINI
EGYSZERŰ | GYORS
HOZZÁVALÓK
  • 1-2 nagyobb zsenge cukkini
  • 30-40 dkg darált hús
  • bors
  • ételízesítő
  • 2 tojás
  • őrölt piros paprika
  • 10 dkg reszelt trapista sajt
  • 1 kisebb fej hagyma
  • zsiradék a darált húshoz és a tepsi kikenéséhez
  • Elkészítés: A szép, zsenge cukkiniket megmossuk, végeiket levágjuk és félbe vágjuk. A magházukat kivájjuk és a belsejüket is kicsit kimélyítjük, ha szükséges.
    A hagymát kockákra vágjuk és kevés zsiradékon üvegesre fonnyasztjuk, majd hozzáadjuk a darált húst. Fűszerezzük sóval, borssal, ételízesítővel, piros őrölt paprikával, s egy pici vizet öntünk alá és puhára pároljuk. Ha készen van, langyosra hűtjük, hogy amikor a tojást hozzáadjuk , ne legyen belőle rántotta. Ez gyakori kevergetés mellett pár perc. S ezt követően hozzáütjük a 2 tojást, elkeverjük, s ha a cukkini húsát is kivájtuk, ( nem a magos részre gondolok ) mert kevés hely maradt volna a tölteléknek, ezt is keverjük a darált húshoz. Ezzel a húsos masszával töltsük meg a cukkinik kivájt belsejét, szórjuk meg gazdagon reszelt sajttal és előmelegített sütőben, zsiradékkal kikent tepsiben süssük arany barnára. 
    Ha villany sütőben sütjük, 220 fokon alsó-felső sütésen fólia nélkül is gyönyörűen megsül. De ha anyukámnál készítettem, ott gázpalackos gáztűzhely van, lefedtem alufóliával kb. 20 percre és azután levéve az alufóliát, szép pirosra sütöttem. Tehát ily módon is megsüthetjük a töltött cukkinit.

    Jó étvágyat kívánok hozzá!