BURGONYÁS LEPÉNYKÉK
EGYSZERŰ | GYORS | KIADÓS
HOZZÁVALÓK
5-6 közepes burgonya 6 tojás 1 fej hagyma 1 dl tej só bors majoránna zsiradék a hagyma dínszteléséhez és a lepénykék sütéséhez
Elkészítés: A burgonyákat megmossuk és héjastól megfőzzük. Ha megfőtt, megtisztítjuk a héjától és krumplinyomón áttörjük. A hagymát felkockázzuk és kevés zsiradékon megpirítjuk, üvegesre fonnyasztjuk. Ezt követően hozzáadjuk az összetört krumplihoz. A tojásokat villával kissé felverjük, belekeverjük a tejet, ízlés szerinti mennyiségű, de nem sok sót, borsot, majoránnát és eldolgozzuk a hagymás krumplival. Ha sűrűnek találnánk, adjunk még hozzá egy pici tejet. A krumplis masszának közepesen lágynak kell lennie.
Egy serpenyőt kenjünk ki zsiradékkal, csak annyira mintha palacsintát sütnénk és tegyünk bele a masszából egy - egy evőkanálnyit. Pirítsuk kicsit, majd szűrőlapáttal fordítsuk meg és ezt az oldalt is süssük át. Ebből a mennyiségből sok burgonyalepénykénk lesz - én sosem 1-2 főre főzök, hanem 4 és azt szeretem, ha kell, még lehessen belőle repetázni is - s olyan lesz, mint az amerikai palacsinta.
Húsok mellé kiváló köretként ajánlom.
Jó étvágyat kívánok hozzá!
Egy serpenyőt kenjünk ki zsiradékkal, csak annyira mintha palacsintát sütnénk és tegyünk bele a masszából egy - egy evőkanálnyit. Pirítsuk kicsit, majd szűrőlapáttal fordítsuk meg és ezt az oldalt is süssük át. Ebből a mennyiségből sok burgonyalepénykénk lesz - én sosem 1-2 főre főzök, hanem 4 és azt szeretem, ha kell, még lehessen belőle repetázni is - s olyan lesz, mint az amerikai palacsinta.
Húsok mellé kiváló köretként ajánlom.
Jó étvágyat kívánok hozzá!