CICI TORTA
KIADÓS | SZÜLETÉSNAP | KREATÍV
HOZZÁVALÓK
  • Tészta: 6 tojás
  • 6 ek. víz
  • 12 ek. cukor
  • 12 ek. liszt
  • 1/2 cs. sütőpor
  • külön a cicihez tészta: 2 tojás
  • 2 ek. cukor
  • 2 ek. liszt
  • 1/2 cs. sütőpor
  • krém: 5 dl tej
  • 3 púpozott ek. liszt
  • 20 dkg cukor
  • 20 dkg ráma
  • 2 cs. vaníliás cukor
  • teteje: fondant
  • Elkészítés: Ezt a tortát tortát már kétszer is elkészítettem, először a " kisfiam" 23-ik szülinapjára, másodszor pedig egy barátjának a szülinapi bulijára. S nagyon tetszett nekik. Így, úgy gondoltam, hogy bemutatom az elkészítését, hátha ez a nagyfiús torta  másnak is megtetszik ötlet gyanánt, akár a nagy fiának, akár a párjának, hogy ilyen tortát készítsen. 
    A tésztához válasszuk ketté a tojásokat és a 6 tojássárgáját keverjük ki habosra 6 ek. vízzel, majd 12 ek. cukorral.
    Adjuk hozzá a 12 ek. lisztet, amibe belekevertük előtte már a sütőport. 
    A 6 tojásfehérjét verjük kemény habbá  és adjuk hozzá az előző masszához. 
    Sütőpapírral bélelt tepsibe öntsük bele. Ha van kocka alakú formánk, az a legjobb, de ha nincs, nem baj, a normál tepsi is jó.
    Majd rögtön elkészítjük a ciciknek való piskóta tésztát is és egyszerre tesszük be a sütőbe a tepsivel.
    Mert a 2 tojásos piskótatészta hamar összeállítható.
    Ettől még a tepsibe került vizes piskóta sem fog sokáig így állni. Ezalatt  a pár perc alatt nem fog összeesni a tészta.
    A 2 tojásfehérjét a 2 ek. cukorral kemény habbá verjük, majd hozzákeverjük a 2 tojássárgáját, azután a 2 ek. lisztet és a sütőport. 
    Két egyforma laposabb fazonú, kerek csészét kibélelünk egy egyrétegű szalvétával vagy kivajazzuk és kilisztezzük a csészét ( ezt már előre is elkészíthetjük ) és megtöltjük azokat a piskóta masszával. 
    Arra ügyeljünk, hogy a csésze 3/4 részénél tovább ne legyen a tészta, mert így is magasra jön fel sülés közben. 
    A már  180 fokra előmelegített sütőbe helyezzük be a szögletes formába belesimított tésztát is és a két kerek csészében lévő tésztákat is.
    20-30 perc alatt süssük készre a nagy piskótát.
    Viszont a csészében lévő kis piskótákat 15 perc múlva nézzük meg és ha már nem tapad rá a kés pengéjére a tészta a tűpróba során, akkor azokat ki is vehetjük. 
    Ha megsült mindegyik piskóta, hűtsük ki.
    A női alakhoz a testet késsel vágjuk, faragjuk ki formára. 
    S mindent, a testet és a cici formát is vágjunk 3-3 lapba.
    Ezután elkészítjük a krémet.
    A tejben csomómentesre keverjük a lisztet és sűrű krémmé főzzük, majd kihűtjük. 
    Közben kikeverjük a rámát a cukorral és a vaníliás cukorral és a hideg péphez adjuk.
    Miután összeállítottuk a krémet, kenjük meg a lapokat.
    Egy kevés krémet tegyünk félre az össz. adagból, hogy kívülről is megkenhessük majd a tortát.
    A többi krémet egyenlő arányban elosztva, kenjük a nagy torta lapok közé és a cicik kis lapjai közé. 
    A melleket ezután helyezzük rá a testre, de alatta kenjük meg a piskótát egy pici krémmel, abból, amit félre tettünk, hogy jól rögzüljenek a keblek. 
    Ha túl nagynak találnánk a kebleket, faragjunk még le belőle egy keveset.
    Azt követően kívülről is kenjük be mindenhol a tortát. 
    Majd tegyük a tortát legalább 1 órára a hűtőszekrénybe, hogy a torta külső részén kicsit megszilárduljon a krém. 
    Azután vonjuk be az egész tortát fondanttal. 
    A fondant elkészítését megtalálhatod a fondant címszó alatt.  
    Ahhoz a már előzőleg begyúrt és kicsit pihentetett fondantot gyúrjuk át és porcukros, sima felületen nyújtsuk ki. A nyújtófa segítségével emeljük rá a tortára és szépen egyengessük, simítgassuk el a fondant felületét.
    A lelógó részeket óvatosan vágjuk le.
    A kardigánhoz lévő fondanthoz keverjünk egy kevés, 1 kávéskanál mennyiségű kakaóport, ettől világos barna színt fogunk kapni. 
    Majd az alapos összegyúrás után  ezt is nyújtsuk ki.
    Szabjunk ki két akkora darabot, amit majd pontosan oda tudunk illeszteni a torta oldalához.
    Ezt érdemes akár lemérni is.
    Ezt a kardigánra való fondantot a torta beburkolásánál leeső részből is el tudjuk készíteni, nem kell külön még egy darab " új " fondantot felhasználnunk hozzá.
    Azt követően a kiszabott darabokat illesszük a tortatest oldalához, s rögzítsük azokat.
    A fondanthoz való rögzítés úgy történik, hogy egy kis ecsetet bevizezünk, ahová tenni szeretnénk a fondantra egy másik fondantot, ott előtte lekenjük a vizes ecsettel. A víz fogja oda rögzíteni egymáshoz a két fondantot. 
    A gombok, amik a kardigán szélén láthatóak, készen kapható torta díszítő cukorkákból lettek megoldva. 
    A gyöngysor szintén tortadíszítő ehető cukor, amiket a mi ízlésünk szerint vásárolhatunk meg.
    Kapható rózsaszín, piros, fehér, ezüst, stb. színű ehető dekorációs cukorgyöngy. 
    Azokat szintén ha kell, pici vízzel oda tudjuk ragasztani, de análkül is oda tapad.
    Helyezzük fel a mellkasra.
    A mellbimbót pedig ugyanolyan barna fondantból tudjuk elkészíteni, mint a kardigánt.
    Ahhoz két kis pogácsa szaggatóval szabjunk ki a kinyújtott fondantból két kört és illesszük rá a keblek közepére.
    Annak a közepére pedig sodorjunk egy-egy kicsi golyócskát és helyezzük a kialakított bimbóra.
    Ezzel el is készültünk a mókás, fiús ajándék tortával.
    Az elkészítése nem olyan nehéz, mint amilyennek látszik. 
    Próbáljátok ki!

    Kellemes időtöltést kívánok hozzá annak, aki kipróbálja!