CICI TORTA
KIADÓS | SZÜLETÉSNAP | KREATÍV
HOZZÁVALÓK
  • Tészta: 6 tojás
  • 6 ek. víz
  • 12 ek. cukor
  • 12 ek. liszt
  • 1/2 cs. sütőpor
  • külön a cicihez tészta: 2 tojás
  • 2 ek. cukor
  • 2 ek. liszt
  • 1/2 cs. sütőpor
  • krém: 5 dl tej
  • 3 púpozott ek. liszt
  • 20 dkg cukor
  • 20 dkg ráma
  • 2 cs. vaníliás cukor
  • teteje: fondant
  • Elkészítés: Ezt a tortát azért tettem fel,- bár tudom, hogy kicsit pikáns,- mert hátha valaki másnak is megtetszik az ötlet. Ugyanis ezt a tortát már kétszer is elkészítettem, először a " kisfiam" 23-ik szülinapjára, másodszor pedig egy barátjának a szülinapi bulijára. S nagyon tetszett nekik, legalábbis ezt mondták.

    A tésztához a 6 tojássárgáját elkeverjük 6 ek. vízzel, majd 12 ek. cukorral és 12 ek. liszttel, amibe belekevertük a sütőport. A 6 tojásfehérjét kemény habbá verjük és hozzáadjuk az előző masszához. Sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük ( ha van kocka alakú, az a legjobb, de ha nincs, nem baj, a normál tepsi is jó ) és előmelegített sütőben 20-30 perc alatt készre sütjük. De rögtön elkészítjük a ciciknek való piskóta tésztát is és egyszerre tesszük be a sütőbe a tepsivel, mert a 2 tojásos piskótatészta hamar összeállítható. A 2 tojásfehérjét a 2 ek. cukorral kemény habbá verjük, majd hozzákeverjük a 2 tojássárgáját, a 2 ek. lisztet és a sütőport. Két egyforma laposabb fazonú, kerek csészét kibélelünk egy egyrétegű szalvétával vagy kivajazzuk és lisztezzük a csészét ( ezt már előre is elkészíthetjük ) és megtöltjük a piskóta masszával. Arra ügyeljünk, hogy a csésze 3/4 részénél tovább ne legyen a tészta, mert így is magasra jön fel sülés közben. Ha megsültek a piskóták, kihűtjük, majd a testet késsel formára vágjuk. S mindent, a testet és a cici formát is 3 lapba vágunk.

    Elkészítjük a krémet: A tejben csomómentesre keverjük a lisztet és sűrű krémmé főzzük, majd kihűtjük. Közben kikeverjük a rámát a cukorral és a vaníliás cukorral és a hideg besamellhez adjuk.
    Megkenjük a tortát és a ciciket is. A melleket ráhelyezzük a testre, alatta kenjük meg a piskótát, hogy jól rögzüljenek a keblek- ha túl nagynak találnánk a kebleket, faragjunk le belőle egy keveset-s kívülről is kenjük be mindenhol a tortát. Ezt követően vonjuk be fondanttal. ( A fondant elkészítését lásd a fondant címszó alatt. ) A kardigánhoz lévő fondanthoz keverjünk egy kevés- 1 kk.- kakaóport, ettől világos barna színű lesz. A fondanthoz való rögzítés úgy történik, hogy egy kis ecsetet bevizezünk, ahová tenni szeretnénk a fondantra egy másik fondantot, ott előtte lekenjük a vizes ecsettel. A víz fogja rögzíteni egymáshoz a két fondantot.  A gombok készen kapható torta díszítő cukorkák. A gyöngysor szintén tortadíszítő ehető cukor. A mellbimbó is ugyanolyan barna fondant, mint a kardigán.

    Az elkészítése nem olyan nehéz, mint amilyennek látszik. Igaz, kreativitást igényel. De aki tud sütni, annak nem ördöngösség.

    Kellemes időtöltést kívánok hozzá annak, aki kipróbálja!