RAKOTT SERTÉSHÚS
KIADÓS | ÜNNEPI
HOZZÁVALÓK
60-70 dkg sertéshús( comb vagy karaj ) 3 zsemle vagy 3 szelet kenyér 3 egész tojás 5-6 gerezd fokhagyma só őrölt fekete bors sülthús fűszerkeverék 5 dkg föstölt szalonna 1 csokor petrezselyemzöld zsiradék a tepsi kikenéséhez
Elkészítés: A sertéshúst felszeleteljük és kiklopfoljuk. Mindkét oldalát sózzuk és a sertés fűszerkeverékkel megszórjuk.
A töltelékhez a zsemlét vagy kenyeret beáztatjuk vízbe, majd kicsavarjuk. Hozzáadjuk a tojásokat, a petrezselyemzöldet, amit felaprítottunk. A fokhagymát megtisztítjuk a héjától és vékony szeletekre felaprítjuk és ezt is hozzáadjuk a töltelékhez. A szalonnát felkockázzuk és egy serpenyőben kisütjük és belekeverjük a töltelék masszáva. Alaposan kidolgozzuk.
Egy kisebb méretű tepsit kikenünk zsiradékkal és lerakunk egy sort a hússzeletekből. Rásimítjuk a töltelék felét, majd még egy sort lerakunk a húsból. Beterítjük a másik rész töltelékkel és kb. 1 dl vizet öntünk alá. Alufóliával letakarva, előmelegített sütőben 1 órát sütjük, majd levéve a fóliát még annyi ideig sütjük, hogy a teteje kicsit megpiruljon.
Bármilyen körettel nagyon finom.
Jó étvágyat kívánok hozzá!
A töltelékhez a zsemlét vagy kenyeret beáztatjuk vízbe, majd kicsavarjuk. Hozzáadjuk a tojásokat, a petrezselyemzöldet, amit felaprítottunk. A fokhagymát megtisztítjuk a héjától és vékony szeletekre felaprítjuk és ezt is hozzáadjuk a töltelékhez. A szalonnát felkockázzuk és egy serpenyőben kisütjük és belekeverjük a töltelék masszáva. Alaposan kidolgozzuk.
Egy kisebb méretű tepsit kikenünk zsiradékkal és lerakunk egy sort a hússzeletekből. Rásimítjuk a töltelék felét, majd még egy sort lerakunk a húsból. Beterítjük a másik rész töltelékkel és kb. 1 dl vizet öntünk alá. Alufóliával letakarva, előmelegített sütőben 1 órát sütjük, majd levéve a fóliát még annyi ideig sütjük, hogy a teteje kicsit megpiruljon.
Bármilyen körettel nagyon finom.
Jó étvágyat kívánok hozzá!