RAKOTT SERTÉSHÚS
KIADÓS | ÜNNEPI
HOZZÁVALÓK
  • 60-70 dkg sertéshús( comb vagy karaj )
  • 3 zsemle vagy 3 szelet kenyér
  • 3 egész tojás
  • 5-6 gerezd fokhagyma
  • őrölt fekete bors
  • sülthús fűszerkeverék
  • 5 dkg föstölt szalonna
  • 1 csokor petrezselyemzöld
  • zsiradék a tepsi kikenéséhez
  • Elkészítés: Ez a sertéshúsból készült rakottas főfogás ugyancsak különlegesebb ételnek számít. Amikor elkészülünk vele, egy kellemes ízű húsételt kapunk, amit bármilyen krumplis vagy rizses körettel kínálhatunk.
    A sertéshúst miután leöblítettük vízzel, felszeleteljük és kiklopfoljuk. Mindkét oldalát sózzuk és a sertés fűszerkeverékkel megszórjuk. Majd kicsit félre tesszük.
    A töltelékhez a zsemlét vagy kenyeret beáztatjuk egy tálba beleöntött vízbe, majd jól kicsavarjuk. 
    Áttéve ezt egy tálba, hozzáadjuk a tojásokat, a petrezselyemzöldet, amit felaprítottunk. 
    A fokhagymát megtisztítjuk a héjától és vékony szeletekre felaprítjuk és ezt is hozzáadjuk a töltelékhez. 
    A szalonnát felkockázzuk és egy serpenyőben kisütjük és belekeverjük a töltelék masszába. Alaposan kidolgozzuk.
    Egy kisebb méretű tepsit kikenünk zsiradékkal és kb. 1 dl vizet öntünk rá. Lerakunk egy sort a félre tett  hússzeletekből. 
    Rásimítjuk a töltelék felét, majd még egy sort lerakunk a húsból. 
    Beterítjük ezután a másik rész töltelékkel.  
    Alufóliával letakarva, 200 fokra előmelegített sütőben 1 órát sütjük, majd levéve a fóliát még annyi ideig sütjük, hogy a teteje kicsit megpiruljon.
    Hagyjuk kicsit hűlni, de csak annyira, hogy felvágható legyen.
    Majd kockákra vágva a kívánt köretünkkel szervírozzuk.

    Jó étvágyat kívánok hozzá!