RAKOTT SERTÉSHÚS
KIADÓS | ÜNNEPI
HOZZÁVALÓK
  • 60-70 dkg sertéshús( comb vagy karaj )
  • 3 zsemle vagy 3 szelet kenyér
  • 3 egész tojás
  • 5-6 gerezd fokhagyma
  • őrölt fekete bors
  • sülthús fűszerkeverék
  • 5 dkg föstölt szalonna
  • 1 csokor petrezselyemzöld
  • zsiradék a tepsi kikenéséhez
  • Elkészítés: A sertéshúst felszeleteljük és kiklopfoljuk. Mindkét oldalát sózzuk és a sertés fűszerkeverékkel megszórjuk.

    A töltelékhez a zsemlét vagy kenyeret beáztatjuk vízbe, majd kicsavarjuk. Hozzáadjuk a tojásokat, a petrezselyemzöldet, amit felaprítottunk. A fokhagymát megtisztítjuk a héjától és vékony szeletekre felaprítjuk és ezt is hozzáadjuk a töltelékhez. A szalonnát felkockázzuk és egy serpenyőben kisütjük és belekeverjük a töltelék masszáva. Alaposan kidolgozzuk.

    Egy kisebb méretű tepsit kikenünk zsiradékkal és lerakunk egy sort a hússzeletekből. Rásimítjuk a töltelék felét, majd még egy sort lerakunk a húsból. Beterítjük a másik rész töltelékkel és kb. 1 dl vizet öntünk alá. Alufóliával letakarva, előmelegített sütőben 1 órát sütjük, majd levéve a fóliát még annyi ideig sütjük, hogy a teteje kicsit megpiruljon.



    Bármilyen körettel nagyon finom.



    Jó étvágyat kívánok hozzá!