RAKOTT SERTÉSHÚS
KIADÓS | ÜNNEPI
HOZZÁVALÓK
60-70 dkg sertéshús( comb vagy karaj ) 3 zsemle vagy 3 szelet kenyér 3 egész tojás 5-6 gerezd fokhagyma só őrölt fekete bors sülthús fűszerkeverék 5 dkg föstölt szalonna 1 csokor petrezselyemzöld zsiradék a tepsi kikenéséhez
Elkészítés: Ez a sertéshúsból készült rakottas főfogás ugyancsak különlegesebb ételnek számít. Amikor elkészülünk vele, egy kellemes ízű húsételt kapunk, amit bármilyen krumplis vagy rizses körettel kínálhatunk.
A sertéshúst miután leöblítettük vízzel, felszeleteljük és kiklopfoljuk. Mindkét oldalát sózzuk és a sertés fűszerkeverékkel megszórjuk. Majd kicsit félre tesszük.
A töltelékhez a zsemlét vagy kenyeret beáztatjuk egy tálba beleöntött vízbe, majd jól kicsavarjuk.
A töltelékhez a zsemlét vagy kenyeret beáztatjuk egy tálba beleöntött vízbe, majd jól kicsavarjuk.
Áttéve ezt egy tálba, hozzáadjuk a tojásokat, a petrezselyemzöldet, amit felaprítottunk.
A fokhagymát megtisztítjuk a héjától és vékony szeletekre felaprítjuk és ezt is hozzáadjuk a töltelékhez.

A szalonnát felkockázzuk és egy serpenyőben kisütjük és belekeverjük a töltelék masszába. Alaposan kidolgozzuk.
Egy kisebb méretű tepsit kikenünk zsiradékkal és kb. 1 dl vizet öntünk rá. Lerakunk egy sort a félre tett hússzeletekből.
Egy kisebb méretű tepsit kikenünk zsiradékkal és kb. 1 dl vizet öntünk rá. Lerakunk egy sort a félre tett hússzeletekből.
Rásimítjuk a töltelék felét, majd még egy sort lerakunk a húsból.
Beterítjük ezután a másik rész töltelékkel.
Alufóliával letakarva, 200 fokra előmelegített sütőben 1 órát sütjük, majd levéve a fóliát még annyi ideig sütjük, hogy a teteje kicsit megpiruljon.
Hagyjuk kicsit hűlni, de csak annyira, hogy felvágható legyen.
Hagyjuk kicsit hűlni, de csak annyira, hogy felvágható legyen.
Majd kockákra vágva a kívánt köretünkkel szervírozzuk.
Jó étvágyat kívánok hozzá!
Jó étvágyat kívánok hozzá!