KRUMPLIS PRÓSZA MÁSKÉNT
EGYSZERŰ | KIADÓS | ÜNNEPI
HOZZÁVALÓK
  • 1 kg burgonya
  • 1/2 l tej
  • 3 tojás
  • 2-3 ek. liszt
  • bors
  • 1 dl tejföl
  • 5 dkg füstölt szalonna
  • 5 dkg reszelt trapista sajt
  • kevés zsiradék ( sertés zsír ) a tepsi kikenéséhez
  • Elkészítés:  A krumplis prószának ez a változata köretként kínálható, bár egy saláta mellé főfogásként is felszolgálhatjuk. Az elkészítése nagyon egyszerű, nem igényel sok előkészületet. Ennél a receptnél tejet és tejfölt használunk, míg egy másik krumplis prószánál a kefír a tejtermék. S itt a szalonnát sem kell kisütni, csak önmagában kerül a krumpli tetejére a tepsiben. Akkor készítsük is el a prószát. A burgonyát megtisztítjuk a héjától és karikákra vágjuk.
    Majd elkészítjük a palacsinta tésztát: A tojásokat elkeverjük a tejföllel, a liszttel és a tejjel. Sót, őrölt fekete borsot adunk hozzá, természetesen ez mindenki ízlése szerint, majd összekeverjük a karikázott krumplival. Egy közepes méretű tepsit jól kikenünk zsiradékkal és beleöntjük a palacsintatésztás krumplit. A füstölt szalonnát felkockázzuk és megszórjuk vele a burgonyát. Tetejére reszelt sajtot szórunk - de ha éppen nincs otthon sajt, az sem baj ha ez elmarad, ettől függetlenül még nagyon ízes lesz a megsült krumplis prószánk - és előmelegített sütőben 1 órát sütjük.
    ( A főképen a különleges sült hússal van tálalva. )
    Langymelegen szépen felkockázva kínálhatjuk.

    Önálló ételként és köretként is kitűnő étel.

    Bármilyen húsétel remek párosítása tud lenni.

    Jó étvágyat kívánok hozzá!