KRUMPLIS PRÓSZA
EGYSZERŰ | KIADÓS | ÜNNEPI
HOZZÁVALÓK
1 kg burgonya 1/2 l tej 3 tojás 2-3 ek. liszt só bors 1 dl tejföl 5 dkg füstölt szalonna 5 dkg reszelt trapista sajt
Elkészítés: A burgonyát megtisztítjuk a héjától és karikákra vágjuk.
Elkészítjük a palacsinta tésztát: A tojásokat elkeverjük a tejföllel, a liszttel és a tejjel. Sót, őrölt fekete borsot adunk hozzá, majd összekeverjük a karikázott krumplival. Egy közepes méretű tepsit jól kikenünk zsiradékkal és beleöntjük a palacsintatésztás krumplit. A füstölt szalonnát felkockázzuk és megszórjuk vele a burgonyát. Tetejére reszelt sajtot szórunk- de ha nincs otthon, az sem baj ha ez elmarad, ettől függetlenül még nagyon ízes lesz- és előmelegített sütőben 1 órát sütjük.
( A főképen a különleges sült hússal van tálalva. )


Bármilyen húsétel kitűnő körete.
Jó étvágyat kívánok hozzá!
Elkészítjük a palacsinta tésztát: A tojásokat elkeverjük a tejföllel, a liszttel és a tejjel. Sót, őrölt fekete borsot adunk hozzá, majd összekeverjük a karikázott krumplival. Egy közepes méretű tepsit jól kikenünk zsiradékkal és beleöntjük a palacsintatésztás krumplit. A füstölt szalonnát felkockázzuk és megszórjuk vele a burgonyát. Tetejére reszelt sajtot szórunk- de ha nincs otthon, az sem baj ha ez elmarad, ettől függetlenül még nagyon ízes lesz- és előmelegített sütőben 1 órát sütjük.
( A főképen a különleges sült hússal van tálalva. )


Bármilyen húsétel kitűnő körete.
Jó étvágyat kívánok hozzá!