ZSUZSI SÜTI
EGYSZERŰ | ÜNNEPI
HOZZÁVALÓK
  • Piskótához: 6 tojás
  • 6 ek. cukor
  • 6 ek. liszt
  • 1 sütőpor
  • Krémhez: 1 cs. vaníliás pudingpor
  • 15 dkg cukor
  • 1 cs. vaníliás cukor
  • 3 dl tej
  • 25 dkg ráma
  • Tetejére: 10 dkg étcsokoládé
  • 5 dkg ráma
  • Elkészítés: 
    Ez a süti a nagyon egyszerűen elkészíthető sütemények közé sorolható.
    Ehhez nem is kell mást tennünk, csak egy piskótát sütnünk és egy egyszerű krémet kell készítenünk.
    A piskótához felverjük a tojásfehérjét a cukorral kemény habbá. Hozzáadjuk a tojássárgáját és a sütőporral elkevert lisztet. Sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük és előmelegített sütőben megsütjük a piskótát.
    Miután kihűlt a piskóta, vágjuk ketté vagy háromfelé.
    Ezután elkészítjük a krémet. 
    A pudingport felfőzzük sűrűre a tejjel és kihűtjük. A rámát kikeverjük a kétféle cukorral és beledolgozzuk a kihűlt pudingba. 
    Majd összeállítjuk a süteményt. 


    A ketté vagy háromfelé vágott piskótát megkenjük a krémmel, természetesen egyforma arányban elosztva a krém mennyiséget. 
    Majd a tetejére csokimázat simítunk, s ehhez gőz fölött megolvasztjuk a csokit a rámával. Még mutatósabbá tehetjük a süteményünket, ha a csoki tetejét egy másfajta csokival megrácsozunk. 
    Ehhez 3-4 kocka tejcsokit egy kevés rámával szintén megolvasztunk és akár nejlon zacskóba, akár habzsákba  téve, gyors mozdulatokkal a csoki tetejét berácsozzuk.
    A sütit másnapig állni hagyjuk és másnap felszeletelve szervírozzuk.

    Jó étvágyat kívánok hozzá!