PAPRIKÁS KRUMPLI NOKEDLIVEL
EGYSZER? | KIADÓS
HOZZÁVALÓK
1-2 kg burgonya 1 fej hagyma 1 ek. zsír 2 kk. őrölt pirospaprika só nokedlihez: 40 dkg liszt 1 tojás só víz
Elkészítés: Ezt a paprikás krumpli változatot egy kolléganőm említette nekem, hogy ők így szeretik. S valóban nagyon finom és egyben nagyon laktató is, hisz a nokedli még tartalmasabbá teszi. A kész paprikás krumplit össze is keverhetjük a nokedlivel, de akár csak mellé szervírozhatjuk a tányérra kiszedve. Természetesen a paprikás krumpliba tehetünk virslit vagy kolbászt is és anélkül is hagyhatjuk.
A krumplit pucoljuk meg és yágjuk negyedekbe, azután 3-4 vízben mossuk meg.
A hagymát ugyancsak pucoljuk meg és azt követően kockázzuk fel apróra.
Majd egy lábasban felhevített zsíron fonnyasszuk meg, s kicsit meg is piríthatjuk.
Hozzáadjuk az őrölt paprikát és egy pici vízzel öntsük fel, hogy ne égjen meg a paprika, mert akkor keserű lesz.
Ezt most forraljuk ki, ami pár pillanat alatt meg van.
Adjuk hozzá azt követően a krumplit, sót és öntsük fel annyi vízzel, hogy ellepje.
A sóval bátrabban bánhatunk, hiszen a burgonya szereti a sót és a végén érdemes is kóstolgatni, mert lehet, hogy szükség lehet még az utána sózásnak.
Főzzük puhára a burgonyát, s közben meg-megkeverhetjük.
Én itt is, mint a virslis vagy kolbászos paprikás krumplinál, krumplinyomóval átszoktam picit törni, amikor már majdnem készen van, mert így a kis krumplikkal együtt lédúsabban szeretjük.
S készre főzzük a paprikás krumplit.
Közben a nokedlihez kikeverjük a tésztát: A liszthez hozzáütjük a tojást, kevés sót és annyi vizet adunk hozzá, hogy közepes keménységű nokedli tésztát kapjunk.
Közben a nokedlihez kikeverjük a tésztát: A liszthez hozzáütjük a tojást, kevés sót és annyi vizet adunk hozzá, hogy közepes keménységű nokedli tésztát kapjunk.
Forrásban lévő, sós, egy ek. étolajjal dúsított vízben kiszaggatjuk a nokedlit.
Amikor elkészült a paprikás krumpli, amibe akár tehettünk virslit vagy kolbászt is, önmagában is hagyhatjuk, de hozzá is keverhetjük a nokedlit.
Nagyon ízletes és laktató étel.
Uborkasalátával vagy savanyúsággal és friss, finom puha kenyérrel tálaljuk ezt a fajta paprikás krumplit is.
Amikor elkészült a paprikás krumpli, amibe akár tehettünk virslit vagy kolbászt is, önmagában is hagyhatjuk, de hozzá is keverhetjük a nokedlit.
Nagyon ízletes és laktató étel.
Uborkasalátával vagy savanyúsággal és friss, finom puha kenyérrel tálaljuk ezt a fajta paprikás krumplit is.
De aki szívesebben fogyaszt mellé friss, fehér húsú paprikát és paradicsomot, nyugodtan kínálhatjuk azzal is.
Jó étvágyat kívánok hozzá!
Jó étvágyat kívánok hozzá!
erzsike
2013-10-21
Mi is szeretjük a paprikás krumplinak eme
változatát, ha van időm rá, akkor így készítem, de
ha időhiányban vagyok, akkor csak egyszerűen,
nokedli nélkül. Úgy is fincsi. Üdv. Erzsike
Annamari
2013-10-11
Egyszerű és gyors
finom étel,imádjuk.