PAPRIKÁS KRUMPLI NOKEDLIVEL
EGYSZER? | KIADÓS

HOZZÁVALÓK
1-2 kg burgonya 1 fej hagyma 1 ek. zsír 2 kk. őrölt pirospaprika só nokedlihez: 40 dkg liszt 1 tojás só víz
Elkészítés: A krumplit megpucoljuk és negyedekbe vágjuk. A hagymát felkockázzuk és a zsíron megfonnyasztjuk. Hozzáadjuk a paprikát és egy pici vízzel felöntjük, hogy ne égjen meg a paprika, mert akkor keserű lesz. Hozzáadjuk a krumplit, sót és felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje. Puhára főzzük, közben meg-megkeverjük. ( Én krumplinyomóval átszoktam picit törni, amikor már majdnem készen van, mert így szeretjük. )
Közben a nokedlihez kikeverjük a tésztát: A liszthez hozzáütjük a tojást, pici sót és annyi vizet adunk hozzá, hogy közepes keménység? nokedli tésztát kapjunk. Forrásban lévő, sós, egy ek. étolajjal dúsított vízben kiszaggatjuk a nokedlit.
Amikor elkészült a paprikás krumpli, hozzákeverjük a nokedlit.
Nagyon laktató étel.
Uborkasalátával vagy savanyúsággal tálaljuk.
Jó étvágyat kívánok hozzá!
Közben a nokedlihez kikeverjük a tésztát: A liszthez hozzáütjük a tojást, pici sót és annyi vizet adunk hozzá, hogy közepes keménység? nokedli tésztát kapjunk. Forrásban lévő, sós, egy ek. étolajjal dúsított vízben kiszaggatjuk a nokedlit.
Amikor elkészült a paprikás krumpli, hozzákeverjük a nokedlit.
Nagyon laktató étel.
Uborkasalátával vagy savanyúsággal tálaljuk.
Jó étvágyat kívánok hozzá!
erzsike
2013-10-21
Mi is szeretjük a paprikás krumplinak eme
változatát, ha van időm rá, akkor így készítem, de
ha időhiányban vagyok, akkor csak egyszerűen,
nokedli nélkül. Úgy is fincsi. Üdv. Erzsike
Annamari
2013-10-11
Egyszerű és gyors
finom étel,imádjuk.