PAPRIKÁS KRUMPLI NOKEDLIVEL
EGYSZER? | KIADÓS
HOZZÁVALÓK
  • 1-2 kg burgonya
  • 1 fej hagyma
  • 1 ek. zsír
  • 2 kk. őrölt pirospaprika
  • nokedlihez: 40 dkg liszt
  • 1 tojás
  • víz
  • Elkészítés: Ezt a paprikás krumpli változatot egy kolléganőm említette  nekem, hogy ők így szeretik. S valóban nagyon finom és egyben nagyon laktató is, hisz a nokedli még tartalmasabbá teszi. A kész paprikás krumplit össze is keverhetjük a nokedlivel, de akár csak mellé szervírozhatjuk a tányérra kiszedve. Természetesen a paprikás krumpliba tehetünk virslit vagy kolbászt is és anélkül is hagyhatjuk.

    A krumplit pucoljuk meg és yágjuk negyedekbe, azután 3-4 vízben mossuk meg.
    A hagymát ugyancsak pucoljuk meg és azt követően kockázzuk fel apróra.
    Majd egy lábasban felhevített zsíron fonnyasszuk meg, s kicsit meg is piríthatjuk. 
    Hozzáadjuk az őrölt paprikát és egy pici vízzel öntsük fel, hogy ne égjen meg a paprika, mert akkor keserű lesz. 
    Ezt most forraljuk ki, ami pár pillanat alatt meg van.
    Adjuk hozzá azt követően a krumplit, sót és öntsük fel annyi vízzel, hogy ellepje. 
    A sóval bátrabban bánhatunk, hiszen a burgonya szereti a sót és a végén érdemes is kóstolgatni, mert lehet, hogy szükség lehet még az utána sózásnak.
    Főzzük puhára a burgonyát, s közben meg-megkeverhetjük. 
    Én itt is, mint a virslis vagy kolbászos paprikás krumplinál, krumplinyomóval átszoktam picit törni, amikor már majdnem készen van, mert így a kis krumplikkal együtt lédúsabban szeretjük.
    S készre főzzük a paprikás krumplit.
    Közben a nokedlihez kikeverjük a tésztát: A liszthez hozzáütjük a tojást, kevés sót és annyi vizet adunk hozzá, hogy közepes keménységű nokedli tésztát kapjunk. 
    Forrásban lévő, sós, egy ek. étolajjal dúsított vízben kiszaggatjuk a nokedlit.
    Amikor elkészült a paprikás krumpli, amibe akár tehettünk virslit vagy kolbászt is, önmagában is hagyhatjuk, de hozzá is keverhetjük a nokedlit.

    Nagyon ízletes és laktató étel.
    Uborkasalátával vagy savanyúsággal és friss, finom puha kenyérrel tálaljuk ezt a fajta paprikás krumplit is.
    De aki szívesebben fogyaszt mellé friss, fehér húsú paprikát és paradicsomot, nyugodtan kínálhatjuk azzal is.

    Jó étvágyat kívánok hozzá!

    erzsike
    2013-10-21
    Mi is szeretjük a paprikás krumplinak eme változatát, ha van időm rá, akkor így készítem, de ha időhiányban vagyok, akkor csak egyszerűen, nokedli nélkül. Úgy is fincsi. Üdv. Erzsike
    Annamari
    2013-10-11
    Egyszerű és gyors finom étel,imádjuk.