PAPRIKÁS LISZTBE FORGATOTT SÜLTHAL
EGYSZERŰ | GYORS
HOZZÁVALÓK
4-6 db hal- ez most keszeg 10 dkg liszt 1 tk. őrölt piros paprika só zsiradék a hal kisütéséhez
Elkészítés: Ezt a halat akkor készítettem, amikor egy jó horgászás után a férjem keszegeket fogott. Természetesen előbb meg kell pucolni a halakat, amit a férjem szokott megtenni. Én akkor csak segédkezem. De miután le lettek pikkelyezve, ki lettek pucolva a nem kívánt részektől, neki foghatunk a sütéshez való előkészítésükhöz.
Tehát ha meg lettek tisztítva a halak, alaposan meg kell mosni.



Tehát ha meg lettek tisztítva a halak, alaposan meg kell mosni.
Majd meghintjük sóval.
A lisztet össze kell keverni az őrölt piros paprikával és ebbe a paprikás lisztbe forgassuk meg a halakat.
Egy serpenyőben bővebb adag zsírt vagy olajat hevítsünk fel és a halakat a forró zsiradékban süssük készre.
Érdemes takarék lángon sütni a halacskákat, mert a panír hamar megégne, viszont a halaknak még ha nem is kell sok idő a sütéshez, jó ha rendesen át van sülve.
Amikor szép arany barnára sültek a zsiradékban, szedjük ki egy papírtörlővel ellátott tányérra, hogy a felesleges zsír vagy olaj felitatódjon.
Aztán rakjuk át egy tiszta tányérra a megsült halakat.

Van aki el szokta távolítani a hal uszonyát és a fark uszonyát is. Én ezt nem szoktam levágni, mert éppen azt szeretjük benne, hogy nagyon ropogósra sül.
Emellett beirdalni is lehet a halakat, attól a kis szálkák is ropogósra sülnek.

Az egy régebbi alkalommal úgy lett elkészítve.
Arról ez a két alsó fotó mutatja a halakat.

De jelen esetben most beirdalás nem volt a halacskákon, így a szálkák miatt óvatosabban kell elfogyasztani.
Önmagában fogyasztva vagy salátával, esetleg mártással vagy csemege uborkával nagyon finom hal étel.
Jó étvágyat kívánok hozzá!
Jó étvágyat kívánok hozzá!