PAPRIKÁS LISZTBE FORGATOTT SÜLTHAL
EGYSZERŰ | GYORS
HOZZÁVALÓK
  • 4-6 db hal- ez most keszeg
  • 10 dkg liszt
  • 1 tk. őrölt piros paprika
  • zsiradék a hal kisütéséhez
  • Elkészítés: Ezt a halat akkor készítettem, amikor egy jó horgászás után a férjem keszegeket fogott. Természetesen előbb meg kell pucolni a halakat,  amit a férjem szokott megtenni. Én akkor csak segédkezem. De miután le lettek pikkelyezve, ki lettek pucolva a nem kívánt részektől, neki foghatunk a sütéshez való előkészítésükhöz.

    Tehát ha meg lettek tisztítva a halak, alaposan meg kell mosni.
    Majd meghintjük sóval. 
    A lisztet össze kell keverni az őrölt piros paprikával és ebbe a paprikás lisztbe forgassuk meg a halakat. 
    Egy serpenyőben bővebb adag zsírt vagy olajat hevítsünk  fel és a halakat a forró zsiradékban süssük készre.
    Érdemes takarék lángon sütni a halacskákat, mert a panír hamar megégne, viszont a halaknak még ha nem is kell sok idő a sütéshez, jó ha rendesen át van sülve. 
    Amikor szép arany barnára sültek a zsiradékban, szedjük ki egy papírtörlővel ellátott tányérra, hogy a felesleges zsír vagy olaj felitatódjon.
    Aztán rakjuk át egy tiszta tányérra a megsült halakat.
    Van aki el szokta távolítani a hal uszonyát és a fark uszonyát is. Én ezt nem szoktam levágni, mert éppen azt szeretjük benne, hogy nagyon ropogósra sül.
    Emellett beirdalni is lehet a halakat, attól a kis szálkák is ropogósra sülnek.
    Az egy régebbi alkalommal úgy lett elkészítve.
    Arról ez a két alsó fotó mutatja a halakat.
    De jelen esetben most  beirdalás nem volt a halacskákon, így a szálkák miatt óvatosabban kell elfogyasztani.
    Önmagában fogyasztva vagy salátával, esetleg mártással vagy csemege uborkával  nagyon finom hal étel.

    Jó étvágyat kívánok hozzá!