PAPRIKÁS LISZTBE FORGATOTT SÜLTHAL
EGYSZERŰ | GYORS
HOZZÁVALÓK
4-6 db hal- ez most keszeg 10 dkg liszt 1 tk. őrölt piros paprika só zsiradék a hal kisütéséhez
Elkészítés: Ezt a halat akkor készítem, amikor egy jó horgászás után a férjem keszegeket fogott. Természetesen előbb meg kell pucolni a halakat - amit én nem szoktam, ehhez a férjem ért.
Azután a halakat alaposan megmosom, majd meghintem sóval. A lisztet összekeverem a paprikával és ebbe a paprikás lisztbe megforgatom a halakat. Egy serpenyőben bővebb adag zsírt hevítek és a halakat takarék lángon megsütöm. Azért kis lángon sütöm, mert a panír hamar megégne, viszont a halaknak még ha nem is kell sok idő a sütéshez, jó ha rendesen át van sülve. Önmagában fogyasztva vagy salátával, esetleg mártással vagy csemege uborkával ,bár igen szálkás,de nagyon finom étel.
Jó étvágyat kívánok hozzá!
Azután a halakat alaposan megmosom, majd meghintem sóval. A lisztet összekeverem a paprikával és ebbe a paprikás lisztbe megforgatom a halakat. Egy serpenyőben bővebb adag zsírt hevítek és a halakat takarék lángon megsütöm. Azért kis lángon sütöm, mert a panír hamar megégne, viszont a halaknak még ha nem is kell sok idő a sütéshez, jó ha rendesen át van sülve. Önmagában fogyasztva vagy salátával, esetleg mártással vagy csemege uborkával ,bár igen szálkás,de nagyon finom étel.
Jó étvágyat kívánok hozzá!