CSÍKOS BÖGRÉS SÜTEMÉNY
KIADÓS | ÜNNEPI
HOZZÁVALÓK
Tészta: 2 bögre finomliszt 1 bögre cukor 1 kis pohár kefír 1 sütőpor 1/2 bögre olaj 2 egész tojás 2 ek. kakaó Krém: : 4 dl tej 2 púpozott ek. liszt 15 dkg cukor 15 dkg ráma 1 cs. vaníliás cukor
Elkészítés:
Jó étvágyat kívánok hozzá!
A bögrés, csíkos sütemény nálam egy kisebb méretű tepsiben készült. Így a krémmel való betöltés után kicsit magasabb lett egy felszeletelt süti. Ha valaki alacsonyabbra szeretne egy sütemény szeletet, akkor a tésztát egy normál méretű tepsiben süsse meg, ne egy kisebb méretűben.
A tésztához a kakaó kivételével a hozzávalókat alaposan kikeverjük.
Vagyis a tojásokat üssük fel egy tálba, majd adjuk hozzá a cukrot.
Egy robotgéppel jól habosítsuk ki és azután adjuk hozzá az olajat.
Azzal is keverjük ki és azt követően keverjük el benne a kefírt.
Végül a lisztet is dolgozzuk bele, amiben előzőleg elkevertük a sütőport.
Majd felezzük el a kikevert masszát és az egyik felébe keverjük bele a kakaóport.
Egy kisebb méretű tepsit béleljünk ki sütőpapírral és öntsük bele előbb a fehér masszát, majd erre simítsuk rá a kakaósat.
Egy fakanál végével cifrázzuk meg a két tésztát.
Előmelegített sütőbe helyezzük be a tepsit és 25-30 perc alatt süssük meg a kavart tésztát.
Amikor készre sült a tészta, azután hűtsük ki.
Amíg sül a tészta, készítsük el a krémet.
A tejben keverjük csomómentesre a lisztet és főzzük össze sűrű krémmé a kikevert mennyiséget.
Majd a felfőzött pépet hűtsük ki.
Azalatt keverjük ki a rámát a cukorral és a vaníliás cukorral, majd a kihűlt péphez adva, az egészet dolgozzuk simára. S osszuk el kétfelé a krém mennyiségét.
A kihűlt tésztát ezután vágjuk három lapba és töltsük meg a krémmel a lapokat.
A sütemény tetejét szórjuk meg porcukorral, de akár csokival is be lehet vonni, ha valaki úgy szeretné elkészíteni a süteményt.
Jelen esetben csak porcukorral hintettem meg a sütemény tetejét.
Hagyjuk a sütit másnapig állni, de pár órát mindenképp.
Azt követően tetszőleges nagyságú kockákra vágva, szervírozzuk.
Jó étvágyat kívánok hozzá!