PUDINGOS, BARACKOS LINZER SZELET
EGYSZERŰ
HOZZÁVALÓK
  • Tészta: 40 dkg liszt
  • 15 dkg cukor
  • 15 dkg zsír
  • 3 tojássárgája
  • 1 citrom reszelt héja
  • 1 cs. sütőpor
  • kevés tej kb. 2-3 dl
  • pudinghoz: 1 cs. vaníliás pudingpor
  • 4 ek. cukor
  • 1 cs. vaníliás cukor
  • 5 dl tej
  • a puding tetejére: 1 üveg barack befőtt
  • a tészta lekenéséhez: 1 tojás felverve
  • a szóráshoz: porcukor
  • Elkészítés: A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, és két cipóra osztjuk. Az egyik cipót kinyújtjuk, zsiradékkal kikent és lisztezett tepsibe fektetjük. A barackot a levétől lecsepegtetjük és kis kockákra vágjuk, majd félre tesszük. A pudingport a kétféle cukorral és a tejjel felfőzzük és még melegen rásimítjuk a tésztára. A puding tetejére rászórjuk a barackot. A tészta másik felét is kinyújtjuk és ráfektetjük a barackos puding tetejére.


    Én ezt a felső tésztát rácsozóval berácsoztam, de enélkül is tökéletesen jó lesz a sütink.


    A tészta tetejét megkenjük felvert tojással és előmelegített sütőben kb. 30 perc alatt készre sütjük.


    Porcukorral meghintve, kockákra vágva kínáljuk.





    Jó étvágyat kívánok hozzá!