ZÖLDSÉGES TÖLTELÉK
EGYSZERŰ | GYORS | KIADÓS
HOZZÁVALÓK
  • 20-30 dkg zöldborsó
  • 3 db sárgarépa
  • 1 fej vöröshagyma
  • kevés zsiradék
  • ételízesítő
  • őrölt fekete bors
  • 6 nagy szelet kenyér
  • 6 tojás
  • 1 csokor petrezselyemzöld
  • ráma a tepsi kikenéséhez
  • zsemlemorzsa a tepsi szórásához
  • Elkészítés: Az oldalon található már egy töltelék recept, az csirkemájjal lett készítve, s most szeretném megosztani veletek a zöldséges változatot is.
    Ennek a tölteléknek sem bonyolult az elkészítése, bárki össze tudja állítani.
    A sárgarépát a tisztítás, mosás  után vágjuk karikákra és a borsóval együtt, sós vízben főzzük puhára. A hagymát tisztítsuk meg a héjától és vágjuk kis kockákra, majd kevés zsiradékon fonnyasszuk meg. ( De készíthetjük a tölteléket úgy is, hogy a hagymát nyersen hagyjuk. Én mindkét változatot szoktam alkalmazni, mindkét módon elkészítve finom lesz a töltelék. )  Majd 2 tojást főzzünk keményre sós vízben - ha egy pici sót teszünk a vízbe, akkor könnyebben lejön a héja - majd kis hűtés után, pucoljuk meg és vágjuk kockákra. 
    A petrezselyemzöldet, miután azt is megmostuk, aprítsuk fel.
    Ha már puha a zöldség, szűrjük le a levétől és öblítsük le hideg vízzel, hogy ne legyen forró. Azt a vizet is szűrjük le.
    A kenyereket áztassuk meg vízben, majd csavarjuk ki. 
    Adjuk hozzá a hagymát, a 4 egész nyers tojást, a vágott petrezselyemzöldet, a főtt zöldségeket és keverjük jól át. Fűszerezzük ízlés szerint sóval, borssal, ételízesítővel. 
    Végül keverjük hozzá a főtt tojást. 
    Egy közepes méretű tepsit kenjünk ki rámával, hintsük meg zsemlemorzsával és simítsuk bele a zöldséges masszát. 
    Előmelegített sütőben süssük készre kb. 45-50 perc alatt.
    Langyosra hűlve szépen szeletelhető. 
    Sült húsok és mártások mellé ajánlom.

    Jó étvágyat kívánok hozzá!