ZÖLDSÉGES TÖLTELÉK
EGYSZERŰ | GYORS | KIADÓS
HOZZÁVALÓK
20-30 dkg zöldborsó 3 db sárgarépa 1 fej vöröshagyma kevés zsiradék só ételízesítő őrölt fekete bors 6 nagy szelet kenyér 6 tojás 1 csokor petrezselyemzöld ráma a tepsi kikenéséhez zsemlemorzsa a tepsi szórásához
Elkészítés: Az oldalon található már egy töltelék recept, az csirkemájjal lett készítve, s most szeretném megosztani veletek a zöldséges változatot is.
Ennek a tölteléknek sem bonyolult az elkészítése, bárki össze tudja állítani.
A sárgarépát a tisztítás, mosás után vágjuk karikákra és a borsóval együtt, sós vízben főzzük puhára. A hagymát tisztítsuk meg a héjától és vágjuk kis kockákra, majd kevés zsiradékon fonnyasszuk meg. ( De készíthetjük a tölteléket úgy is, hogy a hagymát nyersen hagyjuk. Én mindkét változatot szoktam alkalmazni, mindkét módon elkészítve finom lesz a töltelék. ) Majd 2 tojást főzzünk keményre sós vízben - ha egy pici sót teszünk a vízbe, akkor könnyebben lejön a héja - majd kis hűtés után, pucoljuk meg és vágjuk kockákra.
A sárgarépát a tisztítás, mosás után vágjuk karikákra és a borsóval együtt, sós vízben főzzük puhára. A hagymát tisztítsuk meg a héjától és vágjuk kis kockákra, majd kevés zsiradékon fonnyasszuk meg. ( De készíthetjük a tölteléket úgy is, hogy a hagymát nyersen hagyjuk. Én mindkét változatot szoktam alkalmazni, mindkét módon elkészítve finom lesz a töltelék. ) Majd 2 tojást főzzünk keményre sós vízben - ha egy pici sót teszünk a vízbe, akkor könnyebben lejön a héja - majd kis hűtés után, pucoljuk meg és vágjuk kockákra.
A petrezselyemzöldet, miután azt is megmostuk, aprítsuk fel.
Ha már puha a zöldség, szűrjük le a levétől és öblítsük le hideg vízzel, hogy ne legyen forró. Azt a vizet is szűrjük le.
Ha már puha a zöldség, szűrjük le a levétől és öblítsük le hideg vízzel, hogy ne legyen forró. Azt a vizet is szűrjük le.
A kenyereket áztassuk meg vízben, majd csavarjuk ki.
Adjuk hozzá a hagymát, a 4 egész nyers tojást, a vágott petrezselyemzöldet, a főtt zöldségeket és keverjük jól át. Fűszerezzük ízlés szerint sóval, borssal, ételízesítővel.
Végül keverjük hozzá a főtt tojást.
Egy közepes méretű tepsit kenjünk ki rámával, hintsük meg zsemlemorzsával és simítsuk bele a zöldséges masszát.
Előmelegített sütőben süssük készre kb. 45-50 perc alatt.
Langyosra hűlve szépen szeletelhető.
Langyosra hűlve szépen szeletelhető.
Sült húsok és mártások mellé ajánlom.
Jó étvágyat kívánok hozzá!
Jó étvágyat kívánok hozzá!