HAMIS VAGDALT
EGYSZERŰ | GYORS
HOZZÁVALÓK
  • 5-6 nagyobb burgonya
  • 20 dkg párizsi
  • 1 egész tojás
  • ételízesítő
  • liszt
  • zsemlemorzsa
  • olaj vagy zsír a sütéshez
  • Elkészítés: A burgonyát héjában megfőzzük, majd utána kissé langyosra hűtve megpucoljuk és krumplinyomóval összetörjük. A párizsit ledaráljuk vagy ha ezzel nem akarunk bíbelődni, nagyon apróra felaprítjuk - én így készítettem. Hozzáadjuk a krumplihoz és bele adjuk még a tojást, ízlés szerinti sót és annyi lisztet, hogy összekösse a masszát. Kanállal ovális szeleteket formálunk, zsemlemorzsában megforgatjuk és bő, forró zsiradékban kisütjük.

    Főzelékek, mártások  mellé ajánlom feltétként.
    ( A képen gombamártással és rizi-bizivel van tálalva. )


    Jó étvágyat kívánok hozzá!