BURGONYAKROKETT DIÓBAN HEMPERGETVE
EGYSZERŰ | ÜNNEPI
HOZZÁVALÓK
  • 1 kg burgonya
  • 2 tojássárgája
  • 5 dkg liszt
  • 5 dkg ráma
  • 10-15 dkg aprított dió
  • zsiradék a sütéshez

  • Elkészítés: A burgonyát meghámozzuk és sós vízben puhára főzzük. Majd krumplinyomón áttörjük, hozzákeverjük a rámát, a sót, s pár percig állni hagyjuk, hogy kicsit hűljön. De csak annyira, hogy tudjunk vele dolgozni. Ezután beledolgozzuk a tojássárgákat, a lisztet. Ezt követően vizes kézzel kis henger alakú kroketteket készítünk. A zsemlemorzsát összekeverjük a dióval, amit előzőleg durvára vágtunk. Ezután a kroketteket megforgatjuk a zsemlemorzsás dióba és bő, forró zsírban vagy olajban pirosra sütjük.
     Ha esetleg túl lágynak találjuk a krokettet, adjunk még hozzá egy kevés lisztet. Húsok mellé kiváló köret.

    Jó étvágyat kívánok hozzá!