BURGONYAKROKETT DIÓBAN HEMPERGETVE
EGYSZERŰ | ÜNNEPI
HOZZÁVALÓK
1 kg burgonya 2 tojássárgája 5 dkg liszt 5 dkg ráma só 10-15 dkg aprított dió zsiradék a sütéshez
Elkészítés: Ezt a diós krumpli krokettet csak egy alkalommal készítettem még, de elnyerte a tetszésünket. Bár sok dió nem maradt rajta, de amennyi maradt, az mégis kellően kiadta az ízét.
A burgonyát hámozzuk meg, mossuk meg és sós vízben főzzük puhára.
Majd a puhára főlt krumplit szűrjük le a levétől és egy krumplinyomóval törjük át.
Ezt követően keverjük hozzá a rámát, a sót ízlés szerinti mennyiségben, s pár percig állni hagyjuk, hogy kicsit hűljön.
De csak annyira hagyjuk pihenni a krumplis keveréket, hogy már ne legyen olyan forró és már tudjunk vele dolgozni.
Ezután beledolgozzuk a tojássárgákat, s a lisztet.
Majd vizes kézzel kis henger alakú kroketteket készítünk.
A zsemlemorzsát összekeverjük egy tálban a dióval, amit előzőleg durvára vágtunk.
A kroketteket megforgatjuk a zsemlemorzsás dióban és szépen lerakjuk sorban egy tálcára.
Egy lábasba felforrósítunk kb. 1/2 liter olajat vagy ennek megfelelően sertés zsírt és ebben a forró zsírban vagy olajban pirosra sütjük a diós kroketteket.
Ha az összeállításuk során esetleg túl lágynak találjuk a kroketteket, adjunk még hozzá egy kevés lisztet és azután formázzuk meg a köretnek való burgonya rudakat.
Ha az összeállításuk során esetleg túl lágynak találjuk a kroketteket, adjunk még hozzá egy kevés lisztet és azután formázzuk meg a köretnek való burgonya rudakat.
Húsok mellé kiváló köretként ajánlom.
Jó étvágyat kívánok hozzá!
Jó étvágyat kívánok hozzá!