BARACK LEKVÁROS-DIÓS RÉTES
EGYSZERŰ | GYORS | ÜNNEPI
HOZZÁVALÓK
  • 1 cs. 6 db-os friss réteslap
  • 5 dkg olvasztott ráma
  • 1 ek. tejföl, 1 kis méretű tojás
  • 5-10 dkg darált dió
  • 4 ek. kristály cukor
  • 2x6-8 ek. sárgabarack lekvár
  • sütőpapír
  • Tetejére: kevés porcukor vaníliás cukorral elkeverve
  • Elkészítés: Ez a rétes tulajdonképpen úgy készült, hogy túrós-meggyes rétest sütöttem és még volt egy csomag 6 db-os réteslapom, de már elfogyott a túró. Ezért gondoltam azt, hogy diós lesz, mert dió volt itthon, a baracklekvár szintén a spajzban volt, így adott volt a diós változat. A réteslapokat készítsük magunk mellé. A tepsit béleljük ki sütőpapírral.
    S a rámát mikróban olvasszuk fel.
    Egy db réteslapot fektessünk le magunk elé, s kenjük meg ecsettel az olvasztott rámával.
    Tegyünk rá egy másik réteslapot és azt is kenjük le olvasztott rámával.
    Végül egy harmadik lappal fejezzük be a rétegezést. 
    S ezt is kenjük meg olvasztott rámával. 
    A darált diót keverjük össze a cukorral és a rámás felületű réteslapra oszlassunk el 4-6 maréknyit.
    Erre a barack lekvárból pötyögtessünk olyan 6-8 evőkanálnyit ide-oda.
    Ezután tekerjük fel a rétest és helyezzük át a sütőpapíros tepsibe.
    Járjunk el ugyanígy a másik 3 db réteslappal is.
    Amikor már a tepsiben csücsülnek a rétesek, egy kis tálkába üssük fel a tojást, s villával verjük fel.
    Majd adjuk hozzá a tejfölt és jól dolgozzuk el a keveréket. 
    Ezzel a tejfölös-tojásos masszával egy ecsettel kenjük le jól a rétesek tetejét és oldalait.
    180 fokra előmelegített sütőbe 25-30 perc alatt süssük készre.
    Kis várakozás után - langyosan is akár lehet már - hintsük meg a tetejét vaníliás cukros porcukorral és rézsútosan szeleteljük fel.

    Jó étvágyat kívánok hozzá!