TATZIKI MÁRTÁS
EGYSZERŰ | GYORS
HOZZÁVALÓK
  • 1 nagy doboz natúr joghurt vagy 4-5 kis doboz
  • 2-3 csipet só
  • 2-3 csipet őrölt bors
  • 1 kk. citromlé
  • 2-3 gerezd fokhagyma
  • 1 kígyóuborka vagy 2 fürtös uborka
  • Elkészítés: A tatziki mártás kihagyhatatlan kísérője a gyrosnak, persze anélkül, esetleg csak zöldséggel is fogyasztható, de a mártással együtt az igazi. Természetesen itt is igaz az, hogy ebből is lehet kevesebbet és többet is készíteni, ki hány főre szeretné. Abban az esetben a hozzávalóknak a mennyiségén kell változtatni. Biztosan van aki más ízesítőket is használ hozzá, én magam csak ilyen egyszerűen szoktam ízesíteni.
    A tatzikihoz először a natúr joghurthoz adjunk hozzá egy kevés sót, őrölt borsot. Pár csipetnyi mennyiséget.
    Azután 1kk. citromlevet is tegyünk bele, majd a fokhagyma gerezdeket pucoljuk le a héjától és reszeljük bele a mártásba.
    Ezt követően az uborkát jól mossuk meg. 
    Ha van kígyóubink, az is jó, de ha az nincs a fürtös uborka is finom hozzá.
    Ha úgy látjuk, hogy szép az uborka héja, akkor nem kell lepucolni a héját, ha viszont nem fiatal ubiról van szó, mindenképp pucoljuk meg.
    Azután reszeljük le az uborkát egy nagyobb lyukú reszelőn. ( ne a sajt reszelőn )
    Majd keverjük hozzá a joghurthoz.
    Kóstoljuk meg és ha, szükségét látjuk, még ízesítsünk utána.

    Jó étvágyat kívánok hozzá!