TATZIKI MÁRTÁS
EGYSZERŰ | GYORS
HOZZÁVALÓK
1 nagy doboz natúr joghurt vagy 4-5 kis doboz 2-3 csipet só 2-3 csipet őrölt bors 1 kk. citromlé 2-3 gerezd fokhagyma 1 kígyóuborka vagy 2 fürtös uborka
Elkészítés: A tatziki mártás kihagyhatatlan kísérője a gyrosnak, persze anélkül, esetleg csak zöldséggel is fogyasztható, de a mártással együtt az igazi. Természetesen itt is igaz az, hogy ebből is lehet kevesebbet és többet is készíteni, ki hány főre szeretné. Abban az esetben a hozzávalóknak a mennyiségén kell változtatni. Biztosan van aki más ízesítőket is használ hozzá, én magam csak ilyen egyszerűen szoktam ízesíteni.
A tatzikihoz először a natúr joghurthoz adjunk hozzá egy kevés sót, őrölt borsot. Pár csipetnyi mennyiséget.
Azután 1kk. citromlevet is tegyünk bele, majd a fokhagyma gerezdeket pucoljuk le a héjától és reszeljük bele a mártásba.
Ezt követően az uborkát jól mossuk meg.
Ha van kígyóubink, az is jó, de ha az nincs a fürtös uborka is finom hozzá.
Ha úgy látjuk, hogy szép az uborka héja, akkor nem kell lepucolni a héját, ha viszont nem fiatal ubiról van szó, mindenképp pucoljuk meg.
Azután reszeljük le az uborkát egy nagyobb lyukú reszelőn. ( ne a sajt reszelőn )
Majd keverjük hozzá a joghurthoz.
Kóstoljuk meg és ha, szükségét látjuk, még ízesítsünk utána.
Jó étvágyat kívánok hozzá!