CUKKINI LEPÉNY
EGYSZERŰ | GYORS | KIADÓS
HOZZÁVALÓK
1-2 zsenge cukkini 6 tojás 15 dkg túró fél csokor petrezselyemzöld 5 dkg reszelt trapista sajt 1 fej vöröshagyma 3-4 dkg ráma 1/2 dl víz só, bors, ételízesítő sütőpapír
Elkészítés: Ezt az ételt köretként ajánlom, de tulajdonképpen egy saláta mellé főfogásként is el lehet fogyasztani. Az összeállítása nem nehéz és a sütési ideje is csak annyi, mint egy süteményé.
A cukkinit először mossuk meg. Majd a két végét levágva, szeleteljük fel karikára vagy félfőre. A héját nem kell lepucolni, hiszen zsenge cukkinit használunk, de ha úgy találjuk, hogy jobb lenne a héját eltávolítani, akkor nyugodtan, de a lepényben mutatósabb, ha látszik a cukkini zöldellő héja.
A hagymát a tisztítás után kockázzuk fel és a rámán fonnyasszuk üvegesre. Adjuk hozzá a szeletelt cukkinit, sózzuk, borsozzuk, ételízesítőzzük meg és öntsünk alá 1/2 dl vizet. Fedővel lefedve pároljuk készre.
A párolásnak nem kell túl sok idő, kb. 10-15 perc. Ha megpárolódott, egy kis ideig hagyjuk langyosra hűlni. Ezt követően keverjük ki a túrót 4 tojássárgával és 2 egész tojással.
Adjuk hozzá a reszelt sajtot, majd a kissé kihűlt párolt cukkinit.
Fűszerezzük még kevés sóval, borssal és ételízesítővel.
A petrezselyemzöldet szintén mossuk meg és azt követően aprítsuk fel és adjuk azt is a cukkinis keverékhez.
Végül a 4 tojásfehérjét verjük fel kemény habbá és keverjük hozzá az előző masszához.
Egy közepes méretű tepsit béleljünk ki sütőpapírral vagy kenjünk ki rámával. Ha rámázzuk, akkor viszont hintsük meg a tepsit a kikenés után kevés zsemlemorzsával.
Simítsuk bele a masszát és előmelegített sütőben süssük készre kb. 25-30 perc alatt.
Langyosra hűtve, szépen szeletelhető.
Sült húsok és mártások mellé kínáljuk.
Jó étvágyat kívánok hozzá!
Sült húsok és mártások mellé kínáljuk.
Jó étvágyat kívánok hozzá!