MEGGYES DARALEPÉNY
EGYSZERŰ | GYORS | KIADÓS
HOZZÁVALÓK
  • 2 dl búzadara
  • 1 l tej
  • 3 tojás
  • 15 dkg ráma
  • 6 ek. cukor
  • 1 vaníliás cukor
  • 40-50 dkg magozott meggy
  • ráma a tepsi kikenéséhez, liszt a tepsi szórásához
  • Elkészítés: Valami egyszerű édességet szerettem volna készíteni és olyat, ami viszonylag kevés idő alatt el is készül. Lapozgattam a szakácskönyveimet és erre a daralepényre esett a választásom. 
    Az 1 liter tejből és a 2 dl búzadarából sűrű grízt főzünk, s ha készen van,  belekeverjük egyenként a 3 egész tojást. 
    Majd azt követően dolgozzuk el benne a rámát, a cukrot és a vaníliás cukrot.
    Ilyenkor nem kell kihűteni a főzött grízt, hanem minden eddig felsorolt hozzávalót azután kell elkeverni a grízben, miután megfőztük azt.
    Egy rámával kikent és liszttel meghintett normál méretű tepsibe simítsuk bele a grízes masszát és a tetejét rakjuk ki a magozott meggyel, amit még a gríz főzése előtt érdemes szűrőbe tenni, hogy lecsepeghessen a felesleges meggylé. 
    Előmelegített sütőben helyezzük be a tepsit és 35-40 perc alatt süssük készre a süteményt. 
    A megsült daralepényt hűtsük ki és porcukorral meghintve, kockákra vágva, vanília mártással szervírozzuk.
    A vanília mártás receptjét megtalálhatod a receptjeim között.
    Egyszerű, de kellemes édesség. 
    Próbáljátok ki.

    Jó étvágyat kívánok hozzá!