MEGGYES DARALEPÉNY
EGYSZERŰ | GYORS | KIADÓS
HOZZÁVALÓK
2 dl búzadara 1 l tej 3 tojás 15 dkg ráma 6 ek. cukor 1 vaníliás cukor 40-50 dkg magozott meggy ráma a tepsi kikenéséhez, liszt a tepsi szórásához
Elkészítés: Valami egyszerű édességet szerettem volna készíteni és olyat, ami viszonylag kevés idő alatt el is készül. Lapozgattam a szakácskönyveimet és erre a daralepényre esett a választásom. 

Az 1 liter tejből és a 2 dl búzadarából sűrű grízt főzünk, s ha készen van, belekeverjük egyenként a 3 egész tojást. 
A vanília mártás receptjét megtalálhatod a receptjeim között.
Majd azt követően dolgozzuk el benne a rámát, a cukrot és a vaníliás cukrot.
Ilyenkor nem kell kihűteni a főzött grízt, hanem minden eddig felsorolt hozzávalót azután kell elkeverni a grízben, miután megfőztük azt.
Egy rámával kikent és liszttel meghintett normál méretű tepsibe simítsuk bele a grízes masszát és a tetejét rakjuk ki a magozott meggyel, amit még a gríz főzése előtt érdemes szűrőbe tenni, hogy lecsepeghessen a felesleges meggylé.
200 fokra előmelegített sütőbe helyezzük be a tepsit és 35-40 perc alatt süssük készre a süteményt.
A megsült daralepényt hűtsük ki és porcukorral meghintve, kockákra vágva, vanília mártással szervírozzuk.
De tálalhatjuk úgyis, hogy a tepsiben hosszában ketté vágjuk a süteményt.
A két hosszú csíkot pedig háromszögekre vágjuk fe.
Ha szeretnénk, egy kevés cukorral elkevert kakaóporral vagy fahéjjal is meghinthetjük a tetejét.
De önmagában is hagyhatjuk a szeleteket.

Egyszerű, de kellemes édesség.
Próbáljátok ki.
Jó étvágyat kívánok hozzá!
Jó étvágyat kívánok hozzá!