PAPRIKÁS KRUMPLI VIRSLIVEL
EGYSZERŰ | GYORS | KIADÓS
HOZZÁVALÓK
  • 1-1,5 kg burgonya
  • 1 fej hagyma
  • 1 ek. zsír
  • 1 tk. őrölt pirospaprika
  • 4 db. virsli
  • Elkészítés: A virslis paprikás krumpli ugyanúgy készül, mint a kolbászos, csak itt éppen virsli került bele. A virsli fajtája mindegy, használhatunk hozzá juhbeles virslit, de műbeles virslivel is elkészíthetjük a paprikás krumplit. Az utóbbinál annyi a különbség, hogy előtte le kell húzni a  műbelet. A virsli típusa lehet sertés, pulyka vagy baromfiból készült is. Itt az a lényeg, hogy ki milyet szeret.
    A krumplit pucoljuk először meg és vágjuk negyedekbe. Azt követően 3-4 vízben mossuk meg.
    A hagymát ugyancsak pucoljuk meg a héjától és azután vágjuk fel kockákra.
    Majd egy kevés zsírt olvasszunk fel egy lábasban és ezen a zsíron fonnyasszuk meg, s aztán pirítsuk kissé meg a hagymát.
    Adjuk hozzá az őrölt piros paprikát és egy pici vízzel mindjárt öntsük is fel, hogy ne égjen meg a paprika, mert akkor keserű ízű lesz. 
    Hagyjuk a vízzel összeforrni.
    Ezt követően adjuk hozzá a krumplit, amit aztán ízlés szerint sózzunk meg.
    Öntsük fel annyi vízzel, hogy a krumplit ellepje. 
    Főzzük puhára a krumplinkat, de közben meg-megkeverhetjük.  
    Én krumplinyomóval átszoktam picit törni, amikor már majdnem készen van, mert attól több, apróbb darabok is lesznek benne. De ez persze nem kötelező, de így nem csak a negyedelt vagy gerezdes krumplik maradnak a lábasban, hanem az összetört kis daraboktól olyan krémessé is válik a paprikás krumpli.
    Amikor már készen van a paprikás krumpli, akkor adjuk hozzá a virslit, amit előtte vágjunk fel karikákra.
    Majd a virslivel még pár percig főzzük tovább.
    Túl sok időre itt már nincs szükség, hiszen a virslink hamar átfől a krumpliban.
    S ezzel el is készült a virslis paprikás krumpli.

    Mellé kínálhatunk sima vagy lilahagymás uborkasalátát vagy savanyúságot, de nagyon ízletes friss, salátalében  lévő fejes salátával is.
    S hát a puha kenyér a másik legjobb kísérője a paprikás krumplinak.

    Jó étvágyat kívánok hozzá!