PAPRIKÁS KRUMPLI VIRSLIVEL
EGYSZERŰ | GYORS | KIADÓS
HOZZÁVALÓK
1-1,5 kg burgonya 1 fej hagyma 1 ek. zsír 1 tk. őrölt pirospaprika só 4 db. virsli
Elkészítés: A virslis paprikás krumpli ugyanúgy készül, mint a kolbászos, csak itt éppen virsli került bele. A virsli fajtája mindegy, használhatunk hozzá juhbeles virslit, de műbeles virslivel is elkészíthetjük a paprikás krumplit. Az utóbbinál annyi a különbség, hogy előtte le kell húzni a műbelet. A virsli típusa lehet sertés, pulyka vagy baromfiból készült is. Itt az a lényeg, hogy ki milyet szeret.

A krumplit pucoljuk először meg és vágjuk negyedekbe. Azt követően 3-4 vízben mossuk meg.
Mellé kínálhatunk sima vagy lilahagymás uborkasalátát vagy savanyúságot, de nagyon ízletes friss, salátalében lévő fejes salátával is.
S hát a puha kenyér a másik legjobb kísérője a paprikás krumplinak.
Jó étvágyat kívánok hozzá!
A hagymát ugyancsak pucoljuk meg a héjától és azután vágjuk fel kockákra.
Majd egy kevés zsírt olvasszunk fel egy lábasban és ezen a zsíron fonnyasszuk meg, s aztán pirítsuk kissé meg a hagymát.
Adjuk hozzá az őrölt piros paprikát és egy pici vízzel mindjárt öntsük is fel, hogy ne égjen meg a paprika, mert akkor keserű ízű lesz.
Hagyjuk a vízzel összeforrni.
Ezt követően adjuk hozzá a krumplit, amit aztán ízlés szerint sózzunk meg.
Öntsük fel annyi vízzel, hogy a krumplit ellepje.
Főzzük puhára a krumplinkat, de közben meg-megkeverhetjük.
Én krumplinyomóval átszoktam picit törni, amikor már majdnem készen van, mert attól több, apróbb darabok is lesznek benne. De ez persze nem kötelező, de így nem csak a negyedelt vagy gerezdes krumplik maradnak a lábasban, hanem az összetört kis daraboktól olyan krémessé is válik a paprikás krumpli.
Amikor már készen van a paprikás krumpli, akkor adjuk hozzá a virslit, amit előtte vágjunk fel karikákra.
Majd a virslivel még pár percig főzzük tovább.
Túl sok időre itt már nincs szükség, hiszen a virslink hamar átfől a krumpliban.
S ezzel el is készült a virslis paprikás krumpli.

Mellé kínálhatunk sima vagy lilahagymás uborkasalátát vagy savanyúságot, de nagyon ízletes friss, salátalében lévő fejes salátával is.
S hát a puha kenyér a másik legjobb kísérője a paprikás krumplinak.
Jó étvágyat kívánok hozzá!