PAPRIKÁS KRUMPLI VIRSLIVEL
EGYSZERŰ | GYORS | KIADÓS
HOZZÁVALÓK
  • 1-1,5 kg burgonya
  • 1 fej hagyma
  • 1 ek. zsír
  • 1 tk. őrölt pirospaprika
  • 4 db. virsli
  • Elkészítés: A virslis paprikás krumpli ugyanúgy készül, mint a kolbászos, csak itt éppen virsli került bele. A krumplit pucoljuk meg és vágjuk negyedekbe. Azt követően 3-4 vízben mossuk meg.
    A hagymát ugyancsak pucoljuk meg a héjától és azután vágjuk fel kockákra.
    Majd egy kevés zsírt olvasszunk fel egy lábasban és ezen a zsíron fonnyasszuk meg a hagymát.
    Adjuk hozzá az őrölt paprikát és egy pici vízzel mindjárt fel is öntjük, hogy ne égjen meg a paprika, mert akkor keserű lesz. 
    Hagyjuk összeforrni.
    Ezt követően hozzáadjuk a krumplit, amit aztán ízlés szerint sózzunk meg.
    Öntsük fel annyi vízzel, hogy a krumplit ellepje. 
    Puhára főzzük a krumplinkat, de közben meg-megkeverhetjük. 
    ( Én krumplinyomóval átszoktam picit törni, amikor már majdnem készen van, mert attól több, apróbb darabok is lesznek benne. ) 
    Amikor már készen van a paprikás krumpli, akkor adjuk hozzá a virslit, amit előtte vágjunk fel karikákra.
    Majd a virslivel még pár percig főzzük tovább, s azzal el is készült a virslis paprikás krumpli.
    Mellé kínálhatunk uborkasalátát vagy savanyúságot, de nagyon ízletes friss, salátalében  lévő fejes salátával is.
    S hát a puha kenyér a másik legjobb kísérője a paprikás krumplinak.

    Jó étvágyat kívánok hozzá!