PAPRIKÁS KRUMPLI VIRSLIVEL
EGYSZERŰ | GYORS | KIADÓS
HOZZÁVALÓK
1-1,5 kg burgonya 1 fej hagyma 1 ek. zsír 1 tk. őrölt pirospaprika só 4 db. virsli
Elkészítés: A krumplit megpucoljuk és negyedekbe vágjuk. A hagymát felkockázzuk és a zsíron megfonnyasztjuk. Hozzáadjuk a paprikát és egy pici vízzel felöntjük, hogy ne égjen meg a paprika, mert akkor keserű lesz. Hozzáadjuk a krumplit, sót és felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje. Puhára főzzük, közben meg-megkeverjük. ( Én krumplinyomóval átszoktam picit törni, amikor már majdnem készen van, mert így szeretjük. ) Amikor már készen van a paprikás krumpli, akkor hozzáadjuk a felkarikázott virslit és még pár percig tovább főzzük.
Uborkasalátával vagy savanyúsággal tálaljuk.
Jó étvágyat kívánok hozzá!
Uborkasalátával vagy savanyúsággal tálaljuk.
Jó étvágyat kívánok hozzá!