PAPRIKÁS KRUMPLI VIRSLIVEL
EGYSZERŰ | GYORS | KIADÓS
HOZZÁVALÓK
  • 1-1,5 kg burgonya
  • 1 fej hagyma
  • 1 ek. zsír
  • 1 tk. őrölt pirospaprika
  • 4 db. virsli
  • Elkészítés: A krumplit megpucoljuk és negyedekbe vágjuk. A hagymát felkockázzuk és a zsíron megfonnyasztjuk. Hozzáadjuk a paprikát és egy pici vízzel felöntjük, hogy ne égjen meg a paprika, mert akkor keserű lesz. Hozzáadjuk a krumplit, sót és felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje. Puhára főzzük, közben meg-megkeverjük. ( Én krumplinyomóval átszoktam picit törni, amikor már majdnem készen van, mert így szeretjük. ) Amikor már készen van a paprikás krumpli, akkor hozzáadjuk a felkarikázott virslit és még pár percig tovább főzzük.


    Uborkasalátával vagy savanyúsággal tálaljuk.





    Jó étvágyat kívánok hozzá!