PAPRIKÁS KRUMPLI VIRSLIVEL
EGYSZERŰ | GYORS | KIADÓS
HOZZÁVALÓK
1-1,5 kg burgonya 1 fej hagyma 1 ek. zsír 1 tk. őrölt pirospaprika só 4 db. virsli
Elkészítés: A virslis paprikás krumpli ugyanúgy készül, mint a kolbászos, csak itt éppen virsli került bele. A krumplit pucoljuk meg és vágjuk negyedekbe. Azt követően 3-4 vízben mossuk meg.
A hagymát ugyancsak pucoljuk meg a héjától és azután vágjuk fel kockákra.
Majd egy kevés zsírt olvasszunk fel egy lábasban és ezen a zsíron fonnyasszuk meg a hagymát.
Adjuk hozzá az őrölt paprikát és egy pici vízzel mindjárt fel is öntjük, hogy ne égjen meg a paprika, mert akkor keserű lesz.
Hagyjuk összeforrni.
Ezt követően hozzáadjuk a krumplit, amit aztán ízlés szerint sózzunk meg.
Öntsük fel annyi vízzel, hogy a krumplit ellepje.
Puhára főzzük a krumplinkat, de közben meg-megkeverhetjük.
( Én krumplinyomóval átszoktam picit törni, amikor már majdnem készen van, mert attól több, apróbb darabok is lesznek benne. )
Amikor már készen van a paprikás krumpli, akkor adjuk hozzá a virslit, amit előtte vágjunk fel karikákra.
Majd a virslivel még pár percig főzzük tovább, s azzal el is készült a virslis paprikás krumpli.
Mellé kínálhatunk uborkasalátát vagy savanyúságot, de nagyon ízletes friss, salátalében lévő fejes salátával is.
S hát a puha kenyér a másik legjobb kísérője a paprikás krumplinak.
Jó étvágyat kívánok hozzá!
Mellé kínálhatunk uborkasalátát vagy savanyúságot, de nagyon ízletes friss, salátalében lévő fejes salátával is.
S hát a puha kenyér a másik legjobb kísérője a paprikás krumplinak.
Jó étvágyat kívánok hozzá!