SONKÁS BURGONYA
EGYSZERŰ | GYORS | KIADÓS
HOZZÁVALÓK
1 kg burgonya 15 dkg ráma+kevés a tepsi kikenéséhez 25 dkg sonka 5 tojás 1 doboz / 375 g /tejföl só bors zsemlemorzsa
Elkészítés: A burgonyát héjastól megmossuk és így héjában annyi vízben, hogy ellepje, megfőzzük, majd langyosra hűtjük. Ezután megpucoljuk és karikákra vágjuk. A sonkát - lehet gépsonka vagy kötözött sonka - vékonyan felcsíkozzuk vagy kockázzuk. A rámát, a tojássárgákat, az ízlés szerinti mennyiségű fűszereket és a tejfölt összekeverjük. Hozzáadjuk a krumplit, a sonkát és legvégül a tojásfehérjék felvert kemény habját. Egy tepsit vagy egy hőálló tálat kivajazunk, meghintjük zsemlemorzsával és belesimítjuk a tejfölös krumplit. Előmelegített sütőben 20-30 perc alatt szép rózsaszínűre sütjük.
Salátával vagy savanyúsággal kínáljuk.
De természetesen nemcsak önálló ételként fogyasztható, hanem húsételek mellett köretnek is nagyon finom.
Jó étvágyat kívánok hozzá!
Salátával vagy savanyúsággal kínáljuk.
De természetesen nemcsak önálló ételként fogyasztható, hanem húsételek mellett köretnek is nagyon finom.
Jó étvágyat kívánok hozzá!