ASZALT SZILVÁS RÉTES
EGYSZERŰ | GYORS | ÜNNEPI
HOZZÁVALÓK
  • 1 csomag 6 db-os réteslap
  • 2 ek olaj
  • 4 ek. méz
  • 4 ek. tejföl
  • 6 dkg darált dió
  • 2 mk. őrölt fahéj
  • 2 cs. vaníliás cukor
  • 4 dkg olvasztott ráma
  • 1 tojás

  • Elkészítés:
    Ennek a különleges rétesnek az elkészítését az "olcsó receptek " oldalon pillantottam meg és kicsi változtatással  el is készítettem. Amikor kipróbáltam, nem bántam meg. Azóta már többször készítettem ilyen rétest.

    3 réteslapot egymásra teszünk, oly módon, hogy mindegyik lap tetejét lekenjük tejföllel. Ehhez a megadott mennyiségű tejfölt elkeverjük az olajjal és egy ecset segítségével kenjük meg a réteslapokat. ( A tejföl fele a másik 3 réteslapra kerül majd rá. )
    A felső lekent lapra szórjuk rá az aszalt szilva felét, amit vágjunk negyedekbe. Erre szórjunk rá 3 dkg darált diót, 1 mk. őrölt fahéjat és 1 vaníliás cukrot. Majd az egészet locsoljuk meg 2 ek. mézzel és 2 dkg olvasztott rámával.
    Tekerjük fel a rétest és egy zsiradékkal kikent tepsibe fektessük bele. A maradék 3 réteslappal is járjunk el ugyanígy. A megmaradt fél adag hozzávalókkal szórjuk meg a tetejét és azt is tekerjük fel. Tegyük a tepsibe az előzőleg elkészített rétes mellé.
    A tojást villával verjük fel egy kicsit és kenjük le vele a rétesek tetejét.
    Előmelegített sütőben süssük készre kb. 30 perc alatt. Hűtsük ki és porcukorral megszórva, felkockázva kínáljuk.

    Ez a különleges rétes az aszalt szilvának köszönhetően nagyon fincsi.

    Jó étvágyat kívánok hozzá!