PISKÓTÁS MEGGYES RÉTES
EGYSZERŰ | ÜNNEPI
HOZZÁVALÓK
  • 1 cs. 6 db-os réteslap
  • 40-50 dkg magozott meggy
  • 1 dl tejföl
  • hozzá 1 ek. porcukor, 3 ek. étolaj
  • piskótához: 10 dkg liszt
  • 2 egész tojás
  • 10 dkg cukor
  • 1/2 cs. sütőpor
  • 1 kisebb citrom reszelt héja
  • 1 tk. citromlé
  • 2 ek. víz
  • Elkészítés: Ez a rétes nem egyszerűen csak meggyes rétes, hanem plusszban még piskóta is sül a rétesben. Ettől különleges lesz a meggyes rétesünk. Az elkészítése sem bonyolult, bátran neki foghat minden kedves látogatóm. Először a tejfölt keverjük ki a porcukorral és az étolajjal. 
    Az egyik réteslapot terítsük ki egy tiszta konyharuhára vagy sütőpapírra és a tejfölös keverékből kenjük le. 
    Erre ráterítünk még egy réteslapot és ezt is megkenjük tejföllel, majd egy harmadik réteslapot is ráterítünk. 
    Ezt már nem kenjük le tejföllel, hanem a réteslap egyik felére rásimítjuk a piskóta tészta felét. 
    A piskótának a hozzávalókat csak keverjük össze, majd miután rásimítottuk a felét a  réteslapra, szórjuk rá a piskótára a magozott meggynek szintén a felét. 
    A konyharuha vagy sütőpapír segítségével tekerjük fel és zsiradékkal kikent tepsibe fektessük bele. 
    A másik 3 réteslappal járjunk el ugyanígy és azt is rakjuk a tepsibe. 
    A rétesek tetejét is kenjük meg ezután a tejfölös keverékkel. 
    200 fokra előmelegített sütőben helyezzük be a tepsit és süssük szép arany barnára. 
    A szép, megsült réteseket hűtsük langyosra és aztán  hintsük meg porcukorral. 
    Majd vágjuk fel a nekünk tetsző nagyságú szeletekre.
    majd egy kínáló tányérra átrakva, szervírozzunk a családtagjainknak vagy a vendégeknek.
    Ha a meggytől kicsit megszíneződne a rétesben a piskóta, ne ijedjünk meg, nem romlott meg benne semmi, csupán a meggy savassága okozza ezt a szépséghibát, viszont ha édeskésebb ízű meggyet használunk, ez nem következik be.
    Nagyon finom és különleges rétes, hiszen a gyümölcsön kívül plussz  piskóta is található benne.

    Jó étvágyat kívánok hozzá!