PISKÓTÁS MEGGYES RÉTES
EGYSZERŰ | ÜNNEPI
HOZZÁVALÓK
1 cs. 6 db-os réteslap 40-50 dkg magozott meggy 1 dl tejföl hozzá 1 ek. porcukor, 3 ek. étolaj piskótához: 10 dkg liszt 2 egész tojás 10 dkg cukor 1/2 cs. sütőpor 1 kisebb citrom reszelt héja 1 tk. citromlé 2 ek. víz
Elkészítés: Ez a rétes nem egyszerűen csak meggyes rétes, hanem plusszban még piskóta is sül a rétesben. Ettől különleges lesz a meggyes rétesünk. Az elkészítése sem bonyolult, bátran neki foghat minden kedves látogatóm. Először a tejfölt keverjük ki a porcukorral és az étolajjal.
Az egyik réteslapot terítsük ki egy tiszta konyharuhára vagy sütőpapírra és a tejfölös keverékből kenjük le.
Erre ráterítünk még egy réteslapot és ezt is megkenjük tejföllel, majd egy harmadik réteslapot is ráterítünk.
Ezt már nem kenjük le tejföllel, hanem a réteslap egyik felére rásimítjuk a piskóta tészta felét.
A piskótának a hozzávalókat csak keverjük össze, majd miután rásimítottuk a felét a réteslapra, szórjuk rá a piskótára a magozott meggynek szintén a felét.
A konyharuha vagy sütőpapír segítségével tekerjük fel és zsiradékkal kikent tepsibe fektessük bele.
A másik 3 réteslappal járjunk el ugyanígy és azt is rakjuk a tepsibe.
A rétesek tetejét is kenjük meg ezután a tejfölös keverékkel.
200 fokra előmelegített sütőben helyezzük be a tepsit és süssük szép arany barnára.
A szép, megsült réteseket hűtsük langyosra és aztán hintsük meg porcukorral.
Majd vágjuk fel a nekünk tetsző nagyságú szeletekre.
majd egy kínáló tányérra átrakva, szervírozzunk a családtagjainknak vagy a vendégeknek.
Ha a meggytől kicsit megszíneződne a rétesben a piskóta, ne ijedjünk meg, nem romlott meg benne semmi, csupán a meggy savassága okozza ezt a szépséghibát, viszont ha édeskésebb ízű meggyet használunk, ez nem következik be.
Nagyon finom és különleges rétes, hiszen a gyümölcsön kívül plussz piskóta is található benne.
Jó étvágyat kívánok hozzá!
Nagyon finom és különleges rétes, hiszen a gyümölcsön kívül plussz piskóta is található benne.
Jó étvágyat kívánok hozzá!