PUDINGGAL TÖLTÖTT KORONGOK LEVELES TÉSZTÁBÓL
EGYSZERŰ | GYORS
HOZZÁVALÓK
  • 1 cs. friss leveles tészta
  • Töltelék: 1 cs. vaníliás pudingpor
  • 3 ek. kristály cukor
  • 3 dl tej
  • Tetejére: 1 tojás
  • Egyéb: sütőpapír
  • Elkészítés: Ismét egy leveles tésztából készült édesség. Nálam a leveles tészta megunhatatlan. Ha hirtelen vendégek jelentkeznek be, de mindössze 30-40 percem van az érkezésükig, a leveles tészta arra tökéletes, hogy gyorsan, finomat készíthessek a vendégeim számára. Vagy csak a kis unokáim érkezése is éppen ilyen, gyorsan, finomat. De természetesen saját magunknak is szuper ötletes valamit készíteni a leveles tésztából, amikor egy hosszadalmas sütemény elkészítésére nincs idő, legyen az ebéd után vagy vacsora kísérőjeként vagy csak egy délutáni kávé mellé. Nos a leveles tészta máris  készen áll arra, hogy süssek belőle valami egyszerűt és fincsit.
    Mielőtt neki kezdenénk a kis korongok összeállításához, először készítsük el a pudingot. 
    A csomag tartalmát keverjük el a 3 ek. cukorral és egy kézi habverővel keverjük ki csomómentesre a tejjel.
    Tegyük fel a tűzre és főzzük fel sűrűre.
    Ezt követően hűtsük langy melegre.
    Amikor már nem forró és kissé meg is dermedt a hűtéstől, kapcsoljuk be a sütőnket.
    Villany sütőnél 180 fokra, alsó-felső sütési funkcióra állítsuk a gombokat.
    A hagyományos sütőnél állítsuk arra a fokozatra, ami ennek a hőfoknak a megfelelője.
    Vegyük ki a hűtőből a leveles tésztát és tekerjük ki.
    Én nem szoktam előbb kivenni pihenni a leveles tésztát, mert ahogy kitekerem és azáltal a szobahőmérsékleten enged fel a tészta, az éppen jó már, hogy dolgozni lehessen vele.
    Ha túl lágy, annál nehezebb bánni a tésztával.
    Ahogy kitekertük a tésztát, ezen a sütőpapíron dolgozhatunk is tovább. 
    De készítsük magunk mellé a tepsit, amin majd sütni fogjuk a kis falatokat és tegyünk bele egy sütőpapírt.
    Bár ez is belekerülhet akár, amin dolgozunk a továbbiakban, de én leginkább másik sütőpapírt szoktam használni a tepsibe.
    Azt követően a kitekert leveles tésztából egy közepes pogácsa szaggatóval szaggassunk ki karikákat.
    Majd minden második korongra tegyünk a pudingból kb. 1 kávés vagy teáskanálnyi mennyiséget. Azt majd úgyis látni lehet, hogy mennyi töltelék fér rá egy tészta karikára. Persze úgyis lehet, hogy egy sor tésztára kerül puding, míg a másik sort üresen hagyjuk.
    A lényeg, hogy párban legyenek a korongok.
    Ha ezzel meg vagyunk, az üresen hagyott tészta karikákat tegyük rá a pudingra.
    Az ujjunkkal körben minden korongnak a szélét kicsit nyomkodjuk le.
    Nem baj, ha nem teljesen szabályos, hisz a villával tökéletesen le fogjuk zárni a széleket.
    Tehát vegyünk egy kis villát és minden korong szélét a villával nyomkodjuk le körben.
    Ha ezzel meg vagyunk, a kész korongokat helyezzük át a tepsire.
    A leeső tészta darabokat azután gyúrjuk össze és nyújtsuk ki, majd azt is ugyanúgy szaggassuk és töltsük meg.
    S csináljunk belőlük újabb töltött korongokat.
    Végezzük ezt mindaddig, míg tart a leveles tésztánk.
    S tegyük azokat is a tepsire.
    A pudingból elképzelhető, hogy pici maradhat, de az sem kell, hogy kárba vesszen.
    Falatozzuk meg és már nincs is fenn maradó pudingunk.
    A tepsinken csücsülő korongok tetejét kenjük le felvert tojással.
    Ehhez érdemes egy S méretű tojást választani, hisz még abból is fog maradni.
    Végül helyezzük be az előmelegedett sütőbe és 20-25 perc alatt süssük szép pirosra, ropogósra.
    Amikor kivesszük a tepsit a sütőből, 1-2 perc elteltével szedjük le egy tálcára a megsült korongocskákat, mert ha rajta hagyjuk a forró tepsin, akkor még tovább fog melegedni.
    Pontosabban akkor már csak száradni.
    Ha kissé meghűltek a tészta korongok, szedjük át kínáló tányérra és már szervírozhatjuk is a fincsi kis falatokat.
    Ezzel a recepttel egy könnyen elkészíthető, friss leveles tésztás édességet tudunk pillanatok alatt összeállítani.
    S természetesen a tetejét porcukorral is meghinthetjük, de anélkül is nagyon ízletes.

    Jó étvágyat kívánok hozzá!