PETREZSELYMES BURGONYA
EGYSZERŰ | GYORS
HOZZÁVALÓK
1,5 kg burgonya só víz 5 dkg ráma vagy liga 1 csokor petrezselyem zöld
Elkészítés: A petrezselymes burgonya szinte minden húsételhez remekül passzol köretként. Főként nyáron és kora ősszel gyakran készítem ezt a köretet, mivel a kertben ott a szép petrezselyem zöld. De természetesen télen is ugyanúgy elkészül, csak abban az időszakban a fagyasztóba eltett petrusból lesz a zöldje, amivel átforgatom a krumplit.



A burgonya mennyisége lehet több és kevesebb is, de szerintem 1,5 kg ideális hozzá.
A burgonyákat pucoljuk meg és 3-4 vízben mossuk meg. Azután kockázzuk fel az egészben hagyott krumplit.
A kockák mérete mindenki ízlése szerint történhet. Én magam nem szoktam sem túl nagyokra vágni és sem túl apróra.
Azután tegyük egy akkora lábasba, amibe kényelmesen elfér és sózzuk meg.
A sót nem kell sajnálni belőle, mivel a burgonya elbírja a több sót.
Én ennyi mennyiséghez minimum két nagyobb teáskanállal teszek.
Azután öntsük fel annyi vízzel, amennyi ellepi, majd főzzük puhára a burgonyát.
Körülbelül fél óra alatt meg is fől a burgonya.
Amint puha, szűrjük le róla a főzővizet.
A petrezselyem zöldet mossuk meg és egy papírtörlővel itassuk fel róla a felesleges vizet.
A hosszabb szárakat vágjuk le és aprítsuk fel a petrezselymet.
Egy kis lábasban olvasszuk fel a rámát vagy ligát.
Bár ha valaki szívesebben használ olajat, akkor azzal is elkészíthető.
Majd adjuk hozzá a petrust.
Kevergetve fonnyasszuk meg a rámán. Ez nem túl sok idő, amikor már kiengedi magából a finom illatát, már jó is lesz.
Azt követően adjuk hozzá a lábasban lévő krumplihoz és rázogatva a lábast, forgassuk össze az egészet.

Keverni nem célszerű, mert túlságosan összetörhetjük a megfőlt burgonyát.
Ezzel el is készült a finom petrezselymes burgonyánk.

A fotón rántott cukkini karikákkal tálaltam. Annak a receptjét is megtalálhatjátok az oldalon.
Jó étvágyat kívánok hozzá!