FOKHAGYMÁS SÜLT HÚS
EGYSZERŰ | GYORS
HOZZÁVALÓK
  • 6-8 szelet sertéshús ( comb, karaj )
  • 5-6 nagyobb gerezd fokhagyma
  • őrölt fekete bors
  • ételízesítő
  • zsiradék a hús sütéséhez
  • Elkészítés: A fokhagymás hús a maga egyszerűségében finom. Mellé bármilyen salátát is összeállíthatunk a köret mellett. Lehet az zöld saláta paradicsommal vagy éppen lilahagymás paradicsom saláta. De francia salátát is készíthetünk hozzá.
    Bár csak simán, saláta nélkül, egy burgonyapürével is ízletes.
    A hús, amit vásárolunk hozzá, lehet sertés karaj, ami, mint tudjuk, egy inak nélküli nemes húsrésze a sertésnek.
    De ha combot veszünk ehhez az ételhez, abból is elkészíthető.
    Ugyan a comb kissé zsírosabb és előfordulhat, hogy inasabb is, de ha szép lassan, egyenletesen sütjük, nem lesz a végén rágós az állaga.
    A hús darabot mossuk meg és azután a szeleteket klopfoljuk ki, de arra ügyeljünk, hogy ne legyenek papír vékonyak a szeletek.
    Majd mindkét oldalukról sózzuk, borsozzuk, ételízesítőzzük meg azokat. 
    A fokhagymát pucoljuk le a héjuktól és fokhagymanyomó préssel nyomjuk össze.
    Egyébként készen kapható fokhagyma krémet is használhatunk, de én jobban szeretem a friss fokhagymát, mert intenzívebb az aromája.
    Természetesen a frissből nem kerül rá egy húsra annyi belőle, mintha krémet használnánk, de a végén mégis nagyon jól kiérződik majd a fokhagyma íze.
    Tehát minden hús szeletet egyenként kenjünk meg a fokhagymával.
    Egy serpenyőben hevítsünk  fel egy kevés zsiradékot és a fokhagymás husikat többször megfordítva lassan süssük meg.
    Bármilyen körettel, savanyúsággal íncsiklandozó étel.


    Jó étvágyat kívánok hozzá!