FOKHAGYMÁS SÜLT HÚS
EGYSZERŰ | GYORS
HOZZÁVALÓK
6-8 szelet sertéshús ( comb, karaj ) 5-6 nagyobb gerezd fokhagyma só őrölt fekete bors ételízesítő zsiradék a hús sütéséhez
Elkészítés: A fokhagymás hús a maga egyszerűségében finom. Mellé bármilyen salátát is összeállíthatunk a köret mellett. Lehet az zöld saláta paradicsommal vagy éppen lilahagymás paradicsom saláta. De francia salátát is készíthetünk hozzá.
Bár csak simán, saláta nélkül, egy burgonyapürével is ízletes.
A hús, amit vásárolunk hozzá, lehet sertés karaj, ami, mint tudjuk, egy inak nélküli nemes húsrésze a sertésnek.
De ha combot veszünk ehhez az ételhez, abból is elkészíthető.
Ugyan a comb kissé zsírosabb és előfordulhat, hogy inasabb is, de ha szép lassan, egyenletesen sütjük, nem lesz a végén rágós az állaga.
A hús darabot mossuk meg és azután a szeleteket klopfoljuk ki, de arra ügyeljünk, hogy ne legyenek papír vékonyak a szeletek.
Majd mindkét oldalukról sózzuk, borsozzuk, ételízesítőzzük meg azokat.
A fokhagymát pucoljuk le a héjuktól és fokhagymanyomó préssel nyomjuk össze.
Egyébként készen kapható fokhagyma krémet is használhatunk, de én jobban szeretem a friss fokhagymát, mert intenzívebb az aromája.
Természetesen a frissből nem kerül rá egy húsra annyi belőle, mintha krémet használnánk, de a végén mégis nagyon jól kiérződik majd a fokhagyma íze.
Tehát minden hús szeletet egyenként kenjünk meg a fokhagymával.
Egy serpenyőben hevítsünk fel egy kevés zsiradékot és a fokhagymás husikat többször megfordítva lassan süssük meg.
Bármilyen körettel, savanyúsággal íncsiklandozó étel.
Jó étvágyat kívánok hozzá!
Jó étvágyat kívánok hozzá!