ÉDESBURGONYA HASÁBOK TEPSIBEN SÜLVE
EGYSZERŰ | GYORS | KIADÓS
HOZZÁVALÓK
  • Kb. 4-6 db édes burgonya
  • kevés étolaj
  • sütőpapír
  • Elkészítés: Az édes burgonya ma még nem minden háztartásban mindennapi fogás, sokan nem is ismerik és nem is készítettek még belőle semmilyen fogást sem. Tulajdonképpen én magam sem régóta készítek ebből az alapanyagból valamilyen fogást. A lányom nagyon szereti ezt a fajta burgonyát köretnek készíteni, így már én is több alkalommal beépítettem a köretek közé. Az egyik legegyszerűbb módon lehet megsütni az édes burgonyát és nagyon ízletes köretet tudunk az asztalra varázsolni belőle.
    A burgonya mennyisége azért nem pontos, mert ebből lehet kevesebbet és többet is készíteni. Általában elég nagyok ezek a burgonya fajták, így mindenki saját döntésén múlik, hogy egyszerre mennyi darabból készül el a köret.

    ogy egyszerre mennyi darabból készül el a köret.
    A burgonyákat én minden esetben meg szoktam először mosni, majd ezután pucolom le a héját.
    Mivel elég kemény a héja - nem olyan, mint a rendes burgonyáé - ezért nem hámozót használok hozzá, hanem kis kést.
    Miután megpucoltuk, vágjuk kisebb gerezdekre.
    Egy tepsit béleljünk sütőpapírral - nálam jelen esetben gáztepsi lett használva, mert több volt a burgonya, mint 3-4 db - és szépen sorakoztassuk bele a burgonya gerezdeket.
    Egy kis tálkába öntsünk egy kevés olajat és egy konyhai ecsettel nagyjából mindenhol kenjük meg a krumplik tetejét.
    200 fokra előmelegített sütőbe tegyük be a tepsit és süssük készre a krumplikat kb. 30 perc alatt.
    A sütési idő sütőtől függő, így a ( mennyiségtől is függően ) és a sütőtől is eltérő lehet az idő.
    Lehet picivel kevesebb is és több is.
    Alufóliát nem használtam hozzá, bár volt amikor igen, de akkor inkább párolódik a krumpli. Úgyhogy nem kell a tepsi tetejére alufóliát tenni.
    Sózni sem szoktam, mert pont így jó, édesen.
    Az íze nagyon hasonlít a sütőtökhöz.
    Akkor lesz jól átsülve a krumpli, ha egy kis kés beleszúrásakor nagyon jó puhának érezzük a burgonya húsát.
    Bármilyen hús és zöldség mellé kínálható, próbáljátok ki, nagyon ízletes köret.

    Jó étvágyat kívánok hozzá!