TOJÁSKRÉMMEL TÖLTÖTT TOJÁSOK
HÚSVÉT | EGYSZERŰ | ÜNNEPI
HOZZÁVALÓK
6 tojás 1 tk. majonéz 1 tk. mustár só csipet őrölt fekete bors kevés szobahőmérsékletű ráma Díszítéshez: kevés kígyóuborka és 1 piros retek
Elkészítés: A körözöttel töltött tojás receptjénél említettem, hogy ez a tojásétel is most húsvétra készült. A tálalás szintén tojástartó műanyagtálon történt, amire 12 db fél tojást lehetett felhelyezni. De természetesen bármilyen tányéron felszolgálhatjuk a finom töltött tojásokat. A körben elhelyezett tojások közepére uborkát és retket tettem kicsit megdíszített formában, így a zöldségekkel együtt sokkal mutatósabb lett a tojástál.
A tojáskrém elkészítéséhez először főzzük meg keményre a tojásokat. A főzővízbe tegyünk egy-két csipet sót, ezáltal majd sokkal könnyebben le tudjuk pucolni a tojáshéjat.
Amikor megfőztük keményre a tojásokat, hideg vízzel hűtsük ki és tisztítsuk meg a héjától. Vágjuk hosszában ketté a tojásokat és minden fél tojásból szedjük ki a tojássárgáját.
Villával törjük össze és adjuk hozzá a majonézt, a mustárt és annyi szobahőmérsékletű rámát, hogy puha, krémes alapot kapjunk. Kb. 5-10 dkg között lesz a mennyiség.
Ízesítsük borssal és ízlés szerinti mennyiségű sóval. Jól keverjük ki.
A fél tojásokat helyezzük a tojástálra vagy egy tányérra és a tojáskrémet töltsük csillagcsővel ellátott habzsákba vagy torta díszítőbe.
Minden tojás kivájt fehérjébe nyomjunk a tojáskrémből.
Ezután a kígyóuborkát mossuk meg és egy spirál készítővel készítsünk belőle spirál alakot.
Sajnos ezt a spirál készítőt nem fotóztam le, de majd pótolom. Ennek hiányában bármilyen módon oda tehetjük az uborkát. Úgy is alakíthatunk ki egy díszítő elemet belőle, hogy egy kisebb darabot bevagdosunk háromszög alakúra körben és a bevágások mentén ketté vesszük. Olyan lesz, mint a fotón is látható paradicsom.
Az uborka közepére pedig egy retekből szintén készítünk egy spirálos alakzatot és szépen felhelyezzük a tálra.
Jó étvágyat kívánok hozzá!