BŐSÉGTÁL II.
KIADÓS | ÜNNEPI | EGYSZERŰ
HOZZÁVALÓK
10-12 szelet sertés karaj 1 fej karfiol 5-6 szelet gépsonka 5-6 szelet trapista sajt 5-6 db burgonya 5-6 db tojás 20-30 dkg liszt 50 dkg zsemlemorzsa só ételízesítő őrölt fekete bors olaj bőségesen a sütéshez Díszítéshez: saláta, paradicsom, paprika, narancs, stb.
Elkészítés: Egy receptemben már írtam a fa kínálótálról, amit nagyon imádok. Szerintem csodásan, gusztusosan lehet vele megteríteni az asztalt. Természetesen bármilyen más pecsenyés tál kitűnően mutat az asztalon, én magam is rengeteg alkalommal azt teszem ki az asztalra megrakodva a sok finomsággal, csak van amikor ezt szeretem használni a terítéshez. Ennél az ebédnél más húsételek kerültek az asztalra, mint az előző bőségtálnál.
Itt egy sima rántott hús, egy sonkával, sajttal töltött, göngyölt rántott hús, rántott karfiol és tócsni került tálalásra. Ez alkalommal minden a tálra került, a húsétel is és a köret is.

Először a karfiolt szedjük rózsáira, mossuk meg és sós vízben főzzük puhára.
Miután megfőtt, szűrjük le róla a főzővizet és sózzuk meg.
A sertés karaj szeleteket klopfoljuk ki és azokat is sózzuk be. Majd felezzük el a hús mennyiséget.
A karfiolt és a fél rész sertéshúst, azaz 5-6 szeletet, panírozzuk be. Előbb lisztbe, majd villával felvert tojásba és végül zsemlemorzsába.
A másik rész húsokat, 5-6 szeletet pedig meg fogjuk tölteni. Annyi sonkát és sajt szeletet vegyünk, amennyi húst számolunk. 5-6 szeletet.
Egy kiklopfolt hússzeletet terítsünk ki magunk elé, s tegyünk rá egy szelet sonkát és arra pedig egy szelet sajtot. Tekerjük fel és tűzzük meg fogpiszkálóval.
Végül azt is panírozzuk be.
Hevítsük fel a bő mennyiségű olajat vagy zsírt, ki mit használ és süssük szép arany barnára a bepanírozott finomságokat.
A töltött húsroládokat érdemes lassú tűzön sütni, hogy jól átsüljenek.
Majd készítsük el a tócsnit.
Ehhez pucoljuk meg a krumplit, mossuk meg és reszeljük le. Ezután ízesítsük sóval, borssal, ételízesítővel.
Adjunk hozzá 1 nyers tojást, 1/2 dl vizet és 2-3 ek. lisztet.
A lényeg az, hogy se túl sűrű, se túl híg ne legyen a krumpliban a keverék.
Ezt követően egy serpenyőben hevítsünk fel egy kevés zsiradékot és tegyünk a serpenyőbe 3-4 evőkanálnyi burgonya halmot. Lapítsuk el a kanállal és süssük meg minkét oldalát.
Ezután nem marad más hátra, minthogy szépen elrendezzük a tálon a finom ebédet.
Mindezeket díszíthetjük salátával, paradicsommal, paprikával, naranccsal, ami éppen van otthon.
Mellé bármilyen salátát kínálhatunk. Én görög salátát szervíroztam hozzá.
Mindenkinek nagyon jó étvágyat kívánok hozzá!