BOCI CSOKIKRÉMES MASNIS TORTA
KIADÓS | SZÜLETÉSNAP | KREATÍV
HOZZÁVALÓK
  • Tészta: 10 tojás
  • 10 ek. cukor
  • 8 ek. liszt
  • 2 ek. kakaópor
  • 2 sütőpor
  • Krém: 3 cs. csokoládé pudingpor
  • 7,5 dl tej
  • 30 dkg ráma
  • 30 dkg kristály cukor
  • 2 vaníliás cukor
  • 1 tábla Boci tejcsokoládé
  • Teteje és oldala: Fondant borítás
  • fondant virágok, levelek
  • fondant masni
  • apró szemű cukorgyöngy
  • Elkészítés: Ez a torta még régebben szintén a lányom szülinapjára készült. Készítettem erre az alkalomra egy narancsos túrótortát, az a baráti összejövetelen lett felszolgálva és készítettem még ezt a fondantos tortát, ezt pedig a családi ebédre.
    A torta tésztája két 5 tojásos kakaós piskóta.
    Jobban szeretem két 5 tojásosból készíteni a 10 tojásosnak szánt piskótát, mert 10 tojásból sokkal nehezebben sül át a tészta.
    Ehhez az 5 tojás fehérjét verjük fel kemény habbá az 5 ek. cukorral, de a cukrot akkor adagoljuk hozzá, ha már képeztünk egy kis habot. 
    A keményre felvert habba keverjük bele az 5  tojás sárgáját és adjuk hozzá a 4 ek. lisztet, amiben keverjünk el 1 sütőport.
    Ezután adjuk hozzá az 1 ek. kakaóport. Érdemes a kakaót egy teaszűrőn átszitálva hozzáadni, így nem marad egy pici kakaódarab sem benne.
    Amint  kikevertük, egy tortaformát - jelen esetben kocka alakút - béleljünk ki sütőpapírral és simítsuk bele a piskóta tésztát. 
    Előmelegített sütőben süssük készre kb. 30 perc alatt, s járjunk el ugyanígy a másik 5 tojásos piskóta elkészítésénél is. 
    Miután megsültek, hűtsük ki. Azután vágjuk 2 lapba mindkettőt.
    Készítsük el a krémet.
    A 3 csomag főzős csoki pudingot keverjük csomómentesre a tejjel és főzzük fel. Amint felfőztük, vegyük le a tűzről és még most forró állapotában tördeljük bele a Boci tejcsokit. Addig kevergessük, amíg elolvad benne a csokoládé, majd hűtsük ki. 
    A rámát keverjük ki a kétféle cukorral és dolgozzuk bele a kihűlt csokikrémbe.
    Ezután állítsuk össze a tortát.
    A krémet osszuk el háromfelé, de vegyünk el belőle 3-4 kanálnyi mennyiséget a torta oldalára és a tetejére.
    Az alsó piskóta lapra ezután simítsuk el az egyik rész krémet, helyezzük rá a másik lapot és ismét simítsuk el a másik adag krémet. Tegyük rá a harmadik piskóta lapot és simítsuk rá a harmadik rész krémet, majd helyezzük rá a negyedik lapot. 
    A félretett krémmel kenjük meg ezt követően kívülről a torta tetejét és az oldalát.
    Azután legalább fél-1 órára tegyük be a tortát pihenni a hűtőszekrénybe, hogy kívülről a krém kicsit megszilárdulhasson. Ezt majd az ujjunkkal, tehát tapintással leellenőrizhetjük.
    A fondantot, ami már készen van és az is pihent a kinyújtás előtt - olyan színűre készíthetjük, amilyenre szeretnénk, én most világos barna alapszínt választottam - nyújtsuk ki enyhén meghintett porcukros felületen és a nyújtófa segítségével helyezzük rá a tortára. 
    Szépen simítgassuk el és vágjuk le a felesleges lelógó részeket.
    A torta oldalára a mintázott szegélyt, amit ugyancsak fondantból szabjunk ki, szintén helyezzük fel, s az elejére a már elkészített masnit egy fogvájó segítségével tűzzük oda. 
    A torta tetején szépen igazgassuk el a fondant virágokat és a leveleket. 
    Ahová szórni szeretnénk az apró cukorgyöngyöt, ott a fondant felületét enyhén kenjük át vizes ecsettel és szórjuk oda a cukorgyöngyöt. Így nem fog leszóródni a torta tetejéről egy szem sem.
    A fondant elkészítését és a margaréta virágokét, s a levelek elkészítését megtalálhatjátok az oldalon. 
    A szegély elkészítését szintén, de ennek a tortának a szegélyére még visszatérek a masninál.
    A masni készítésének a technikai részét egy külön oldalon fogom majd leírni.
    Hagyjuk másnapig hidegen állni és másnap szervírozzuk fel a szülinapos meglepetésére.

    Jó étvágyat és kellemes kreatív munkát kívánok hozzá!