BOCI CSOKIKRÉMES MASNIS TORTA
KIADÓS | SZÜLETÉSNAP | KREATÍV
HOZZÁVALÓK
Tészta: 10 tojás 10 ek. cukor 8 ek. liszt 2 ek. kakaópor 2 sütőpor Krém: 3 cs. csokoládé pudingpor 7,5 dl tej 30 dkg ráma 30 dkg kristály cukor 2 vaníliás cukor 1 tábla Boci tejcsokoládé Teteje és oldala: Fondant borítás fondant virágok, levelek fondant masni apró szemű cukorgyöngy
Elkészítés: Ez a torta még régebben szintén a lányom szülinapjára készült. Készítettem erre az alkalomra egy narancsos túrótortát, az a baráti összejövetelen lett felszolgálva és készítettem még ezt a fondantos tortát, ezt pedig a családi ebédre.
A torta tésztája két 5 tojásos kakaós piskóta.
Jobban szeretem két 5 tojásosból készíteni a 10 tojásosnak szánt piskótát, mert 10 tojásból sokkal nehezebben sül át a tészta.
Ehhez az 5 tojás fehérjét verjük fel kemény habbá az 5 ek. cukorral, de a cukrot akkor adagoljuk hozzá, ha már képeztünk egy kis habot.
A keményre felvert habba keverjük bele az 5 tojás sárgáját és adjuk hozzá a 4 ek. lisztet, amiben keverjünk el 1 sütőport.
Ezután adjuk hozzá az 1 ek. kakaóport. Érdemes a kakaót egy teaszűrőn átszitálva hozzáadni, így nem marad egy pici kakaódarab sem benne.
Amint kikevertük, egy tortaformát - jelen esetben kocka alakút - béleljünk ki sütőpapírral és simítsuk bele a piskóta tésztát.
Előmelegített sütőben süssük készre kb. 30 perc alatt, s járjunk el ugyanígy a másik 5 tojásos piskóta elkészítésénél is.
Miután megsültek, hűtsük ki. Azután vágjuk 2 lapba mindkettőt.
Készítsük el a krémet.
A 3 csomag főzős csoki pudingot keverjük csomómentesre a tejjel és főzzük fel. Amint felfőztük, vegyük le a tűzről és még most forró állapotában tördeljük bele a Boci tejcsokit. Addig kevergessük, amíg elolvad benne a csokoládé, majd hűtsük ki.
A rámát keverjük ki a kétféle cukorral és dolgozzuk bele a kihűlt csokikrémbe.
Ezután állítsuk össze a tortát.
A krémet osszuk el háromfelé, de vegyünk el belőle 3-4 kanálnyi mennyiséget a torta oldalára és a tetejére.
Az alsó piskóta lapra ezután simítsuk el az egyik rész krémet, helyezzük rá a másik lapot és ismét simítsuk el a másik adag krémet. Tegyük rá a harmadik piskóta lapot és simítsuk rá a harmadik rész krémet, majd helyezzük rá a negyedik lapot.
A félretett krémmel kenjük meg ezt követően kívülről a torta tetejét és az oldalát.
Azután legalább fél-1 órára tegyük be a tortát pihenni a hűtőszekrénybe, hogy kívülről a krém kicsit megszilárdulhasson. Ezt majd az ujjunkkal, tehát tapintással leellenőrizhetjük.
A fondantot, ami már készen van és az is pihent a kinyújtás előtt - olyan színűre készíthetjük, amilyenre szeretnénk, én most világos barna alapszínt választottam - nyújtsuk ki enyhén meghintett porcukros felületen és a nyújtófa segítségével helyezzük rá a tortára.
Szépen simítgassuk el és vágjuk le a felesleges lelógó részeket.
A torta oldalára a mintázott szegélyt, amit ugyancsak fondantból szabjunk ki, szintén helyezzük fel, s az elejére a már elkészített masnit egy fogvájó segítségével tűzzük oda.
A torta tetején szépen igazgassuk el a fondant virágokat és a leveleket.
Ahová szórni szeretnénk az apró cukorgyöngyöt, ott a fondant felületét enyhén kenjük át vizes ecsettel és szórjuk oda a cukorgyöngyöt. Így nem fog leszóródni a torta tetejéről egy szem sem.
A fondant elkészítését és a margaréta virágokét, s a levelek elkészítését megtalálhatjátok az oldalon.
A szegély elkészítését szintén, de ennek a tortának a szegélyére még visszatérek a masninál.
A masni készítésének a technikai részét egy külön oldalon fogom majd leírni.
Hagyjuk másnapig hidegen állni és másnap szervírozzuk fel a szülinapos meglepetésére.
Jó étvágyat és kellemes kreatív munkát kívánok hozzá!