TARJÁVAL, SAJTTAL TÖLTÖTT SERTÉS KARAJ
EGYSZERŰ | KIADÓS | ÜNNEPI
HOZZÁVALÓK
  • 6-8 szelet sertés karaj
  • 6-8 szelet főtt, füstölt tarja ( felvágott )
  • 6-8 szelet trapista sajt
  • só, őrölt fekete bors
  • 10 dkg liszt
  • 3 tojás
  • 15-20 dkg zsemlemorzsa
  • olaj vagy zsír a sütéshez
  • Elkészítés:
    A rántott húsnak is igen sokféle változata létezik. 
    Ide sorolhatjuk a sertésből, a csirkéből, a pulykából készült rántott húsokat, de  a különféle töltött húsok némelyikét is, amik a végén rántva vannak.
    Ennek a húsételnek az elkészítése sem igényel sok időt és a végén egy fenséges ebédet vagy vacsorát kapunk.
    A hozzávalóknál azért írtam 6-8 szeletet, mert lehet akár 6 szelet húsból is és akár 8 szelet húsból is készíteni. De természetesen így készíthetünk kevesebbet vagy többet is. Akkor viszont a sajt, a tarja és a panír hozzávalóit kell még csökkenteni vagy növelni.
    Akkor lássuk a receptet.
    A sertés karajokat klopfoljuk ki, majd sózzuk, borsozzuk meg mindkét oldalát.
    Ezután terítsünk magunk elé egy szelet húst, helyezzünk rá egy szelet tarját, arra pedig egy szelet sajtot. Tekerjük fel a húst és az így kapott roládot tűzzük meg fogvájóval. 
    Ezt követően panírozzuk be a húsroládokat. Először lisztbe, majd villával felvert tojásba és végül zsemlemorzsába forgassuk meg.
    Bő forró olajban vagy zsírban - ki mit használ - kisebb hőfokon süssük ki a 
    rántott husikat.
    Érdemes valóban kisebb lángon sütni a húst, miután már kellően felforrósodott a zsiradékunk, mivel össze van tekerve, ezáltal lassabban sül át a hús belseje.
    Amint kisütöttük a töltött roládokat, szedjük ki egy papírszalvétára, hogy a felesleges zsiradék lecsepegjen.
    Tálaláskor akár ketté is vághatjuk és úgy kínálhatjuk, de egészben is hagyhatjuk a felszolgáláskor.
    Köretként mellé főtt hasábburgonyát és párolt zöldséget kínáltam. Emellett savanyúságot és cukkini mártást is felszolgáltam hozzá.
    A cukkini mártás és párolt zöldség receptjét is megtalálhatod a recepttáramban.

    Jó étvágyat kívánok hozzá!