TARJÁVAL, SAJTTAL TÖLTÖTT SERTÉS KARAJ
EGYSZERŰ | KIADÓS | ÜNNEPI
HOZZÁVALÓK
6-8 szelet sertés karaj 6-8 szelet főtt, füstölt tarja ( felvágott ) 6-8 szelet trapista sajt só, őrölt fekete bors 10 dkg liszt 3 tojás 15-20 dkg zsemlemorzsa olaj vagy zsír a sütéshez
Elkészítés:

A rántott húsnak is igen sokféle változata létezik.
Ide sorolhatjuk a sertésből, a csirkéből, a pulykából készült rántott húsokat, de a különféle töltött húsok némelyikét is, amik a végén rántva vannak.
Ennek a húsételnek az elkészítése sem igényel sok időt és a végén egy fenséges ebédet vagy vacsorát kapunk.
A hozzávalóknál azért írtam 6-8 szeletet, mert lehet akár 6 szelet húsból is és akár 8 szelet húsból is készíteni. De természetesen így készíthetünk kevesebbet vagy többet is. Akkor viszont a sajt, a tarja és a panír hozzávalóit kell még csökkenteni vagy növelni.
Akkor lássuk a receptet.
A sertés karajokat klopfoljuk ki, majd sózzuk, borsozzuk meg mindkét oldalát.
Ezután terítsünk magunk elé egy szelet húst, helyezzünk rá egy szelet tarját, arra pedig egy szelet sajtot. Tekerjük fel a húst és az így kapott roládot tűzzük meg fogvájóval.

Ezt követően panírozzuk be a húsroládokat. Először lisztbe, majd villával felvert tojásba és végül zsemlemorzsába forgassuk meg.
Bő forró olajban vagy zsírban - ki mit használ - kisebb hőfokon süssük ki a
rántott husikat.
Érdemes valóban kisebb lángon sütni a húst, miután már kellően felforrósodott a zsiradékunk, mivel össze van tekerve, ezáltal lassabban sül át a hús belseje.

Amint kisütöttük a töltött roládokat, szedjük ki egy papírszalvétára, hogy a felesleges zsiradék lecsepegjen.
Tálaláskor akár ketté is vághatjuk és úgy kínálhatjuk, de egészben is hagyhatjuk a felszolgáláskor.
Köretként mellé főtt hasábburgonyát és párolt zöldséget kínáltam. Emellett savanyúságot és cukkini mártást is felszolgáltam hozzá.
A cukkini mártás és párolt zöldség receptjét is megtalálhatod a recepttáramban.
Jó étvágyat kívánok hozzá!